Image default
Ευρώπη

Επίσημη έναρξη των προγραμμάτων Erasmus+, Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και Δημιουργική Ευρώπη για το 2021-2027

Χθες και σήμερα, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, και η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, βρίσκονται στη Λισαβόνα για τα επίσημα εγκαίνια τριών εμβληματικών προγραμμάτων της Επιτροπής για την εκπαίδευση, τη νεολαία και τον πολιτισμό κατά την περίοδο 2021-2027: του Erasmus+, του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Χθες το πρωί στη Λισαβόνα ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς, η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν (ο οποίος παρέστη μέσω τηλεδιάσκεψης) έλαβαν μέρος στα επίσημα εγκαίνια του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού της Πορτογαλίας κ. Graça Maria da Fonseca Caetano Gonçalves και την ευρωβουλευτή κ. Sabine Verheyen. Το πρόγραμμα εργασίας της «Δημιουργικής Ευρώπης» για το 2021 εγκρίθηκε τον Μάιο και φέτος θα διαθέσει το πρωτοφανές ποσό των 300 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει επαγγελματίες και καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους του πολιτισμού να συνεργαστούν πέρα από σύνορα και ειδικότητες. Θα στηρίξει επίσης τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα ώστε να ανακάμψουν με βιώσιμο τρόπο από την πανδημία. Το οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο στο EbS.

Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ θα παραστούν στα επίσημα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, παρουσία του Υπουργού Παιδείας της Πορτογαλίας κ. Tiago Brandão Rodrigues και του ευρωβουλευτή κ. Tomas Tobé. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στηρίζει τους νέους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εθελοντισμού σε διάφορους τομείς, από την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη έως τη στήριξη δράσεων για την υγεία και το περιβάλλον σε όλη την ΕΕ και όχι μόνο. Τον Απρίλιο, η Επιτροπή δημοσίευσε τις πρώτες προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης 2021-2027.

Τέλος, το απόγευμα, ο κ. Σχοινάς και η κ. Γκαμπριέλ θα κηρύξουν την επίσημη έναρξη του προγράμματος Erasmus+ 2021-2027, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας της Πορτογαλίας κ. Tiago Brandão Rodrigues, και τον Υπουργό Επιστημών, Τεχνολογίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Manuel Heitor. Το Erasmus+ 2021-2027 διαθέτει ενισχυμένο προϋπολογισμό ύψους πάνω από 28 δισ. ευρώ για την επταετία, με στόχο τη στήριξη της κινητικότητας και της μάθησης σε όλη την ΕΕ και όχι μόνο. Αυτό το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ θα επιδιώξει να γίνει ακόμη πιο συμπεριληπτικό και να στηρίξει την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, όπως προβλέπεται στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο εκδηλώσεις στην πλατφόρμα EbS.

Σχετικα αρθρα

Σ. Μισέλ: Αυξάνουν τις εντάσεις οι ανακοινώσεις Ερντογάν για άνοιγμα τμημάτων των Βαρωσίων

admin

Eπικεφαλής του ΠΟΥ: Η πανδημία θα τερματιστεί όταν ο κόσμος το αποφασίσει

admin

Βέμπερ: Στεκόμαστε με αλληλεγγύη προς την Κύπρο – Απορρίπτουμε την τουρκική θέση μίας λύσης δύο κρατών

admin

X. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν την πανδημία

admin

Θετικές εξελίξεις για το κράτους δικαίου «δείχνει» νέα έκθεση της Ε.Ε. – Τα «αγκάθια» για τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Ν. Δένδιας: Η ΕΕ θα έπρεπε να έχει πιο ενεργό ρόλο στο Κυπριακό

admin

Μασράλι για Βαρώσια: Η ΕΕ συνεχίζει να καθοδηγείται από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

admin

Πάτρα: Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Κωνσταντινουπόλεως με χρήματα από το ΕΤΠΑ

admin

Σητεία: η γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου αναπλάθεται και αναδεικνύει τη γοητεία της

admin

«Η συνοχή δίπλα μας» το παράδειγμα του GREENCREW

admin

Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων

admin

Δήμος Καστοριάς : Ενεργειακές αναβαθμίσεις στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

admin