Image default
Επιχειρήσεις

Όμιλος Quest: Νέο στρατηγικό πλάνο και μέρισμα 0,30 ευρώ

Την εκπόνηση νέου πενταετούς στρατηγικού πλάνου προγραμματίζει ο εισηγμένος Όμιλος Quest και ίσως στο τέλος του έτους ανακοινώσει τους νέους στόχους, για το μετά την περίοδο 2017-21 διάστημα.

Για το νέο σχέδιο ανάπτυξης θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή σύμβουλο, που θα επιλεγεί μέσω διαγωνισμού.

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων, από τις πρώτες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν φέτος με φυσική παρουσία με τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, εγκρίθηκε η πρόταση του Δ.Σ. για τη διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε ποσό 10,7 εκατ. ευρώ.

Η θετική πορεία του 2020 συνεχίζεται και το 2021 και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο CEO της Quest Συμμετοχών Απόστολος Γεωργαντζής «το 2ο τρίμηνο επιβεβαιώνει την καλή πορεία του 1ου και τις προβλέψεις για το επόμενο διάστημα», μιλώντας για «ισχυρή διψήφια ανάπτυξη» παρόντος του Θεόδωρου Φέσσα.

Έγινε, επίσης, αναφορά στα αυξημένα μεγέθη της προηγούμενης χρήσης (πωλήσεις 721 εκατ. ευρώ) και του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας (πωλήσεις 216 εκατ. ευρώ), αλλά και στο γεγονός ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν επηρέασαν αρνητικά τους κλάδους των δραστηριοτήτων της Quest, αντιθέτως δε δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πληροφορικής, τις ταχυμεταφορές και τις ηλεκτρονικές πληρωμές και το e commerce.

Ο CEO της Quest Συμμετοχών Απόστολος Γεωργαντζής

Για την Cardlink υπήρξε αρχικά δίλημμα, για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή ή την πώληση της και επιλέχθηκε η δεύτερη εκδοχή.

Οι αναπτυξιακού χαρακτήρα επενδύσεις του ομίλου συνδυάζονται και με τις προοπτικές που αναδύονται για τον τεχνολογικό τομέα.

Εξετάζεται, μάλιστα, η πιθανότητα εξαγορών σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του ομίλου, ίσως ακόμα και -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- εταιρίας από τον κλάδο της πληροφορικής, ο οποίος διανύει περίοδο σημαντικών εξελίξεων με φόντο και τους διαγωνισμούς των +6 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, αν και διευκρινίσθηκε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Μεγάλο τμήμα των επενδύσεων του 2021 επιβεβαιώθηκε ότι θα κατευθυνθούν στην ACS (που θα αποκτήσει νέο κέντρο διαλογής) και την ΓΕ Δημητρίου.

Ο Θεόδωρος Φέσσας

Σε σχέση με τα σενάρια για την επόμενη μέρα της Uni Systems και τις υποθετικές συζητήσεις που γίνονται στην αγορά για πιθανή απόσχιση της εταιρίας και αυτόνομη είσοδο της στο χρηματιστήριο, αν και δεν μπορεί να αποκλεισθεί για το μέλλον κάποια εξέλιξη, ο κ. Φέσσας ότι εξήγησε πως «δεν υπάρχουν τέτοια πλάνα» και επίσης διευκρίνισε ότι η ΓΕ Δημητρίου θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Διαβάστε ακόμα: 

Τι αλλάζει στις προϋποθέσεις εισόδου ξένων τουριστών στην Ελλάδα  

Fourlis: Μπαίνει σε νέο κλάδο λιανικής και κλείνει projects 100 εκατ. ευρώ για την ΑΕΕΑΠ  

Μητσοτάκης: Βασικός κόμβος καινοτομίας και ανάπτυξης η επένδυση της Team Viewer στα Ιωάννινα

Σχετικα αρθρα

Σύμπραξη HDB και ΤΜΕΔΕ: Νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας με στόχο τη στήριξη Επιχειρήσεων Κατασκευαστικού και Μελετητικού κλάδου

admin

Intralot: Εκπληρώθηκε ο όρος της ελάχιστης αποδοχής στην ανταλλαγή ομολογιών

admin

Πλαίσιο Computers: 9η «Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρεία» στην Ελλάδα

admin

«Συνέργειες που πιάνουν τόπο»: Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και η ΕΨΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία του Βόλου

admin

ΟΤΕ: Διευκρινήσεις για την έγκριση της Κομισιόν στη συμφωνία πώλησης της TKR

admin

Κορκίδης για έγκριση νέου ΕΣΠΑ: «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για μια καλύτερη Ελλάδα

admin

ΔΕΗ: Νέα εθελούσια για 1.283 εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες

admin

ΔΕΗ: Τι προβλέπει η εθελούσια έξοδος για τις μονάδες λιγνίτη

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: Επιστροφή στην κερδοφορία στο α’ εξάμηνο του 2021 και διανομή προμερίσματος

admin

Vivartia – CVC: Η επόμενη κίνηση μετά την αποεπένδυση από τη ΜΕΒΓΑΛ

admin

ΕΣΠΑ: Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στην επανεκκίνηση της εστίασης

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: Κερδοφόρο το α’ εξάμηνο-Προμέρισμα €0,509 ανά μετοχή

admin