Image default
Ευρώπη

1,5 δισ. downloads σε χρηματοοικονομικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα

Από το κινητό των καταναλωτών ανά τον κόσμο περνά, πλέον, ένα – όλο και μεγαλύτερο – τμήμα των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Σχεδόν ενάμισι δισεκατομμύριο λήψεις εφαρμογών για κινητά στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημειώθηκαν, παγκοσμίως, το 1ο τρίμηνο του 2021.

Ο αριθμός αυτός συνιστά ρεκόρ και είναι αυξημένος κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε ακόμη και σε σύγκριση με πέρυσι, όταν, συγκρίνοντας το 1ο τρίμηνο των ετών 2020 και 2019, ο αριθμός των λήψεων των χρηματοπιστωτικών εφαρμογών είχε αυξηθεί “μόνο» κατά το ένα τέταρτο.

Τα παραπάνω ευρήματα προέρχονται από δεδομένα των δύο κορυφαίων υπηρεσιών της αγοράς, του App Store και του Google Play, τα οποία αναλύθηκαν από την BCM Begin Capital Markets. Η εταιρεία διαπιστώνει ότι ο αριθμός των λήψεων χρηματοοικονομικών εφαρμογών στον συνολικό αριθμό λήψεων apps έχει, επίσης, αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο χρόνο.

Ενώ το 2019, το έτος πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, στο 1ο τρίμηνο της χρονιάς το ποσοστό των λήψεων χρηματοπιστωτικών εφαρμογών ήταν 2,52%, ένα χρόνο αργότερα έφτασε το 2,61%. Ωστόσο, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, το ποσοστό των λήψεων χρηματοπιστωτικών εφαρμογών σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των “κατεβασμένων” εφαρμογών ήταν ήδη 4,1%.

Ο ρόλος της πανδημίας

Η πανδημία έπαιξε κομβικό ρόλο στην τόνωση της ζήτησης για mobile εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. “Αποδίδουμε την αύξηση του γενικότερου ενδιαφέροντος του κοινού για τις χρηματοπιστωτικές εφαρμογές σε δύο βασικούς παράγοντες, οι οποίοι οφείλονται και οι δύο στις συνέπειες της πανδημίας”, σχολιάζει ο Tomas Kolomaznik, επικεφαλής αναλυτής στην BCM Begin Capital Markets.

Και εξηγεί: “Ο πρώτος παράγοντας είναι ότι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να διαχειρίζονται περισσότερα πράγματα από το σπίτι, όχι μόνο τις αγορές τους, αλλά και τις τραπεζικές υπηρεσίες και ειδικότερα τις πληρωμές”. Ο δεύτερος παράγοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, που εκδηλώθηκε με τη μορφή της ταχείας αύξησης του ενδιαφέροντος για επενδυτικές και εμπορικές εφαρμογές, ήταν ο περισσότερος χρόνος που περνούσαν οι άνθρωποι στο σπίτι διατηρώντας ή ακόμη και αυξάνοντας, το διαθέσιμο εισόδημά τους.

“Πιο απλά, αντί για ταξίδια και άλλες δραστηριότητες αναψυχής, οι άνθρωποι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση των ελεύθερων πόρων τους και άρχισαν να επενδύουν ενεργά”, καταλήγει ο Tomas Kolomaznik.

Πόσες ώρες αφιερώνουν

Συνολικά, το 2020, την πρώτη πανδημική χρονιά, τα downloads εφαρμογών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2019. Οι χρήστες εγκατέστησαν 4,6 δισεκατομμύρια εφαρμογές της συγκεκριμένης κατηγορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας App Annie. Αφιέρωσαν δε 16,3 δισεκατομμύρια ώρες εντός των συγκεκριμένων εφαρμογών, που συνιστά αύξηση κατά 45% έναντι του 2019.

Πηγή άρθρου: ΣΕΠΕ / sepe.gr

Σχετικα αρθρα

Εγκρίθηκε το νέο ΕΣΠΑ από την Κομισιόν – Πρώτη χώρα η Ελλάδα με εγκεκριμένο πρόγραμμα της Πολιτικής Συνοχής για την περίοδο 2021-2027

admin

Φον ντερ Λάιεν: To 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου

admin

Σημαντικό μέρος της ιστορίας του ελληνικού σινεμά διασώθηκε από το ΥΠΠΟΑ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

admin

Την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ στη διαδικασία υλοποίησης του 5G έχει η Ελλάδα

admin

Επιστολή Ελλάδας σε ΟΗΕ: Παντελώς αβάσιμες οι τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις περί καθεστώτος στρατικοποίησης νησιών

admin

Η Unicef κάνει έκκληση να ξανανοίξουν τα σχολεία χωρίς να περιμένουμε τα εμβόλια

admin

Διπλωματικές πηγές: Καταλυτικός ο ρόλος του ελληνικού ΥΠΕΞ στη δήλωση της ΕΕ για τα Βαρώσια

admin

ΥΠΕΞ: Ικανοποίηση για τη δήλωση Μπορέλ για τα Βαρώσια

admin

Στον «αέρα» η Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης του Δήμου Δράμας με την αρωγή της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

admin

Μπορέλ: «Έντονη καταδίκη» της ΕΕ για τις «απαράδεκτες ανακοινώσεις» Ερντογάν-Τατάρ για τα Βαρώσια

admin

Στο 50% του ευρωπαϊκού Μέσου Όρου το ποσοστό των Ελλήνων που εργάζονται στις ΤΠΕ

admin

ΓΣ της ΔΣΟ: Κοινές δράσεις των Ορθοδόξων για το Μέλλον της Ευρώπης

admin