Image default
Οικονομία

Φ. Καραβίας στη ΓΣ του ΣΕΤΕ: Μεγάλη ευκαιρία για την τουριστική βιομχανία τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαψης

Η ανάκαμψη του τουρισμού αποτελεί μια συνιστώσα της αναμενόμενης ανάπτυξης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν είναι η μόνη, σημείωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ ο Φωκίωνας Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας θα αρχίσει σε λίγους μήνες, μέσα στο 2021, να επωφελείται από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστού ως RRF.

Ποτέ στο παρελθόν η Ελλάδα δεν είχε στη διάθεσή της τέτοιο ύψος ευρωπαϊκών πόρων για να στηρίξουν την ανάπτυξη, με τρόπο ώστε να είναι εφικτή και ρεαλιστική η προσδοκία για πραγματική μεταμόρφωση της οικονομίας, ένα πραγματικό αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε ο κ. Καραβίας.

“Η πρόκληση για την οικονομία μας, δεν είναι πλέον η εξεύρεση κεφαλαίων, αλλά η εκκίνηση αρκετών επενδυτικών πλάνων ικανών να απορροφήσουν τους διαθέσιμους πόρους” τόνισε. Όπως εξήγησε, αυτό ισχύει για τα δάνεια του RRF, τα οποία θα μοχλευθούν με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και με δανεισμό, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με ένα μηχανισμό ελέγχου που θα εποπτεύει το κράτος, χωρίς να παρεμβάλλεται άμεσα – άρα με ταχύτερες και λιγότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καραβίας εστίασε στην μεγάλη ευκαιρία, όπως την αναγνώρισε, που διαγράφεται για τον ελληνικό τουρισμό. “Οι προδιαγραφές του Ταμείου Ανάκαμψης θέτουν συγκεκριμένα κριτήρια για να είναι επιλέξιμη μια επένδυση. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά περιλαμβάνονται η εξωστρέφεια, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η συμβολή στο πέρασμα της οικονομίας στην ψηφιακή εποχή”, ανέφερε.

Όπως είπε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αναβάθμιση υπαρχουσών τουριστικών υποδομών και πολλές δυνατότητες δημιουργίας νέων, που να καλύπτουν τη ζήτηση, ιδιαίτερα για ξενοδοχειακές μονάδες, άμεσα προσανατολισμένων στη βιωσιμότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

--

Σχετικα αρθρα

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 3 Απριλίου

admin

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023 – Πτώση στις αιτήσεις ανεργίας 

admin

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των ανατιμήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2024

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin