Image default
Οικονομία

Φ. Καραβίας στη ΓΣ του ΣΕΤΕ: Μεγάλη ευκαιρία για την τουριστική βιομχανία τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαψης

Η ανάκαμψη του τουρισμού αποτελεί μια συνιστώσα της αναμενόμενης ανάπτυξης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν είναι η μόνη, σημείωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ ο Φωκίωνας Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας θα αρχίσει σε λίγους μήνες, μέσα στο 2021, να επωφελείται από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστού ως RRF.

Ποτέ στο παρελθόν η Ελλάδα δεν είχε στη διάθεσή της τέτοιο ύψος ευρωπαϊκών πόρων για να στηρίξουν την ανάπτυξη, με τρόπο ώστε να είναι εφικτή και ρεαλιστική η προσδοκία για πραγματική μεταμόρφωση της οικονομίας, ένα πραγματικό αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε ο κ. Καραβίας.

“Η πρόκληση για την οικονομία μας, δεν είναι πλέον η εξεύρεση κεφαλαίων, αλλά η εκκίνηση αρκετών επενδυτικών πλάνων ικανών να απορροφήσουν τους διαθέσιμους πόρους” τόνισε. Όπως εξήγησε, αυτό ισχύει για τα δάνεια του RRF, τα οποία θα μοχλευθούν με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και με δανεισμό, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με ένα μηχανισμό ελέγχου που θα εποπτεύει το κράτος, χωρίς να παρεμβάλλεται άμεσα – άρα με ταχύτερες και λιγότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καραβίας εστίασε στην μεγάλη ευκαιρία, όπως την αναγνώρισε, που διαγράφεται για τον ελληνικό τουρισμό. “Οι προδιαγραφές του Ταμείου Ανάκαμψης θέτουν συγκεκριμένα κριτήρια για να είναι επιλέξιμη μια επένδυση. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά περιλαμβάνονται η εξωστρέφεια, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η συμβολή στο πέρασμα της οικονομίας στην ψηφιακή εποχή”, ανέφερε.

Όπως είπε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αναβάθμιση υπαρχουσών τουριστικών υποδομών και πολλές δυνατότητες δημιουργίας νέων, που να καλύπτουν τη ζήτηση, ιδιαίτερα για ξενοδοχειακές μονάδες, άμεσα προσανατολισμένων στη βιωσιμότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

--

Σχετικα αρθρα

«Ναι» από ΕΕ στην παροχή επιπλέον 5 δισ. ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας

admin

Οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες στο «μέτωπο» των επενδύσεων

admin

Στην παγκόσμια κούρσα των τσιπ εισέρχεται με αξιώσεις η Ινδία: Σκοπός της το Top – 5

admin

Ευρωζώνη: Ρεκόρ για το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο – Στα 11,4 δισ. ευρώ

admin

Ανανεώνονται οι Αστικές Συγκοινωνίες στην Αττική – Τα ηλεκτρικά οχήματα, οι φορτιστές και τα επόμενα βήματα

admin

BIS: Έρχονται σημαντικές εξελίξεις στα επιτόκια φέτος

admin

Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην ΕΕ και στο 3,1% στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Τα τελικά στοιχεία της Eurostat

admin

Νέο άλμα για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

admin

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα

admin

Προϊόντα made in Greece προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό, αυξημένες 10% οι προκρατήσεις

admin

Τα ελληνικά προϊόντα προτιμούν οι καταναλωτές

admin