Στο -4,77% από το πρόσφατο υψηλό των 928 μονάδων έφθασε αυτή την εβδομάδα η διόρθωση με αποτέλεσμα να έχουμε διάσπαση της γραμμής τάσης από τις 550 μονάδες αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα δεν είναι το βάθος  της διόρθωσης αλλά το ότι αυτή έγινε χωρίς καμιά απολύτως  αρνητική επίδραση από τους Αμερικανικούς δείκτες που συνέχισαν να κάνουν ιστορικά υψηλά κάθε μέρα (εκτός του DJIA).

Τα σήματα που πήραμε από την αρνητική απόκλιση που έχει επισημανθεί και από άλλους φίλους σχολιαστές, αλλά και τον γρήγορο TSI αποδεικνύονται έγκυρα. Από τη στιγμή που διασπάστηκε η γραμμή τάσης το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν ο κινητός των 20 εβδομάδων θα “δώσει” και πάλι στήριξη όπως στην περιοχή των 550 μονάδων γιατί διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να δούμε διάσπαση της πολύ σημαντικής περιοχής στήριξης του χαμηλού της 21/5/21. Με όρους fractals εκεί αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση όπως αυτή εκφράζεται από το εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τον FTSE χωρίς καμιά διαφοροποίηση.

Ο ΟΤΕ που επηρεάζει καθοριστικά το κλίμα και τους δείκτες αντέδρασε προς το παρόν μόλις έφθασε στο 20ρη. Και εδώ ο γρήγορος TSI έδωσε το πρώτο του αρνητικό σήμα μετά από καιρό ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν σημαντικά χαμηλότερος από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 συνεδριάσεων όπως και στο ΓΔ και στους περισσότερους τίτλους.

Στην ΕΤΕ και την ΑΛΦΑ που επίσης επηρεάζουν καθοριστικά τους δείκτες είχαμε διάσπαση του 20ρη και περιμένουμε να δούμε αν θα δοκιμάσουν και τη στήριξη στις ανοδικές γραμμές τάσης. Και εδώ είναι πολύ σημαντικό το χαμηλό της 21ης Μάϊου αλλά είναι νωρίς να το σκεφτόμαστε.

Στην ΤΙΤΑΝ είχαμε επίσης διάσπαση της γραμμής τάσης και αρνητικό σήμα από τον TSI και πλέον είναι πιθανό να τσεκάρουν οι τιμές τον 20ρη για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο που τον διέσπασαν ανοδικά.

Και στα ΕΛΠΕ είχαμε διάσπαση αλλά προς το παρόν κράτησε ο 20ρης

Τέλος και στον ΑΔΜΗΕ είχαμε κλείσιμο κάτω από τον 20ρη και πλήρη εναρμόνιση με το γενικότερο κλίμα μιζέριας

Σε όλα τα παραπάνω διαγράμματα η εβδομαδιαία τάση παραμένει ανοδική με όρους fractals όσο δεν διασπάται το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τους low fractals. Αντίθετα, με τους ίδιους όρους έχουν γυρίσει σε καθοδική τάση στο ημερήσιο (πλην των δυο δεικτών) όπως βλάπουμε στο πινακάκι που ακολουθεί.

Αποποίηση ευθύνης