Image default
Επιχειρήσεις

Scoot: Με αεροσκάφη Dreamliner τα δρομολόγιο Αθήνα – Βερολίνο – Πότε ξεκινούν οι πτήσεις

Από τις 10 Αυγούστου 2021, οι επιβάτες της Ελλάδας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο με τα δημοφιλή αεροσκάφη Dreamliner της Scoot, της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους του Ομίλου της Singapore Airlines και μάλιστα με χαμηλό κόμιστρο.

Οι πτήσεις Αθήνα- Βερολίνο θα πραγματοποιούνται από τη Scoot τρεις φορές την εβδομάδα με Boeing 787-8 Dreamliner που διαθέτουν ισχυρά φίλτρα καθαρισμού αέρα HEPA, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στις αίθουσες χειρουργείων των νοσοκομείων, τα οποία παγιδεύουν σωματίδια, όπως ιοί, βακτήρια και μύκητες και καθαρίζουν τον αέρα μέσα στην καμπίνα ανά δύο έως τρία λεπτά.

Το αεροσκάφος Dreamliner είναι γνωστό για τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στους επιβάτες καθώς τα παράθυρά του έχουν σχεδόν διπλάσιο μέγεθος από κάθε άλλο αεροσκάφος που εξασφαλίζουν απεριόριστη θέα από όλες τις θέσεις και ρυθμίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για τις χειραποσκευές μέσα στην καμπίνα. Δυναμικό φωτισμό LED πλήρους φάσματος που δημιουργεί συνθήκες ημέρας ή νύχτας και βοηθά στη χαλάρωση και ξεκούραση των επιβατών προετοιμάζοντάς τους για τη μετάβαση σε διαφορετική ζώνη ώρας. Χαμηλότερη συμπίεση καμπίνας και καλύτερη υγρασία.

Τα Dreamliners υπερέχουν και στην περιβαλλοντική απόδοση, αφού καίνε 20% λιγότερα καύσιμα και κάνει κατά 60% λιγότερο θόρυβο από τα αεροσκάφη αυτού τους μεγέθους της προηγούμενης γενιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, η Scoot έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο που αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία για τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας που τηρεί. Η εταιρία έλαβε την Αδαμάντινη Διάκριση από το θεσμό “APEX Health Safety powered by SimpliFlying” που αξιολογεί διεθνείς αερομεταφορείς σε θέματα υγειονομικής ασφάλειας. Μόνο αεροπορικές εταιρείες που πληρούν τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας σε νοσοκομειακό επίπεδο με βαθμολογία τουλάχιστον 200 βαθμούς πάνω από το βασικό Χρυσό πρότυπο.

Η Scoot έχει λάβει μια σειρά από αυστηρά μέτρα υγιεινής πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τις πτήσεις. Στο αεροσκάφος, το πλήρωμα καμπίνας της Scoot είναι εμβολιασμένο, φοράει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE), αποφεύγει κάθε μη αναγκαία αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης κινδύνου Covid-19 που λειτουργεί 24/7.

Οι εσωτερικοί χώροι των αεροσκαφών της Scoot καθαρίζονται εξονυχιστικά μετά από κάθε πτήση με εγκεκριμένους καθαριστικούς παράγοντες – μια διαδικασία που περιλαμβάνει πλήρη απολύμανση όλων των επιφανειών, όπως καθίσματα, οθόνες αφής, κάδους, ζώνες ασφαλείας, τραπέζια δίσκων, πάγκους προετοιμασίας δίσκων, κ.λπ. Παράλληλα, οι χώροι της τουαλέτας καθαρίζονται και απολυμαίνοντα τουλάχιστον τρεις φορές την ώρα.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που μετά την Ασία, η σιγκαπουριανή αεροπορική εταιρία ανεβάζει τον πήχη των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και στην Ευρώπη” δηλώνει ο κ. Τάκης Δημητρίου, Επικεφαλής της Asian Aviation, του επίσημου αντιπροσώπου της Scoot στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Scoot συνδέει τρεις φορές την εβδομάδα την Αθήνα με τη Σιγκαπούρη και από εκεί με δημοφιλείς προορισμούς της Κίνας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Ινδίας, Βιετνάμ, Ν.Κορέας, Ταϊβάν, Ταϊλάνδης, Μαλαισίας, Φιλιππίνων, Ινδονησίας κτλ.

Οι πτήσεις Αθήνα – Βερολίνο πραγματοποιούνται με τη Scoot κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 09:50.

Διαβάστε ακόμα:

Tζεντιλόνι στο Ecofin: Σημαντική ημέρα – Εγκρίνονται 12 εθνικά σχέδια ανάκαμψης

Εγνατία Οδός: Την Πέμπτη κληρώνει ο διαγωνισμός για τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης

Prodea Investments: Από 14/7 έως 16/07 η δημόσια προσφορά για το ΚΟΔ

Σχετικα αρθρα

Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

admin

BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

admin

Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

admin

Επένδυση Skroutz σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

admin

Χρηματιστήριο: Τελευταία ευκαιρία να αποφευχθεί το αρνητικό πρόσημο του μήνα

admin

Εκρηξη κερδών με αύξηση 422% στην τριετία για τη ΦΑΓΕ

admin

Τα βαρίδια στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

admin

Παπουτσάνης: ΓΣ στις 17 Απριλίου- Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

admin

Interwood: Από 29/4 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο

admin

Παπουτσάνης: Στις 17 Απριλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

«Πράσινο φως» στο ενημερωτικό για την ΑΜΚ της Interwood

admin