Image default
Πολιτική

Κυβερνητικοί κύκλοι: Αμήχανος ο ΣΥΡΙΖΑ – Έχει εφεύρει την προαιρετική υποχρεωτικότητα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αμήχανος συνεχίζει τα “ναι μεν, αλλά”. Τώρα έχει εφεύρει την προαιρετική υποχρεωτικότητα για να πει ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών σε ευαίσθητες θέσεις» σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι για την κοινή δήλωση του Ανδρέα Ξανθού και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.  

«Όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους, τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν, που θα ‘λεγε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κούλογλου. Περιμένουμε ότι μετά την προαιρετική υποχρεωτικότητα, θα ακούσουμε για υποχρεωτική προαιρετικότητα» πρόσθεσαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Μη αποδεκτή η τροπολογία για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Το σκεπτικό

Προηγήθηκε ανακοίνωση των τομεαρχών του Υγείας Ανδρέα Ξανθού και Εργασίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εξέφραζαν την αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τροπολογία που θεσπίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τις δομές υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως δεν εξάντλησε τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων και πως δεν προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία, «με ρητή πρόβλεψη για αναστολή καθηκόντων και μη καταβολή αποδοχών σε ανεμβολίαστο προσωπικό».

Ειδικά για το δημόσιο τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι δεν μπορεί το κράτος ως εργοδότης να στερήσει των μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και να τους δημιουργήσει βιοποριστικό πρόβλημα ενώ χαρακτηρίζει τιμωρητική την αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεμιτό να οριστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό, ωστόσο χρειάζονται δικλείδες ασφαλείας για την εργασία και το εισόδημα του προσωπικού και για την αξιοποίηση  των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε  άλλα καθήκοντα.

«Τέτοιες δικλείδες προφανώς δεν υπάρχουν στην κυβερνητική τροπολογία και, ακριβώς γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», «η κυβέρνηση λοιπόν επιλέγει για μια ακόμα φορά τη  ‘’γραμμή’’ του αυταρχισμού  και του διχασμού και όχι της πειθούς και της κοινωνικής συνοχής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

- -, -,

Σχετικα αρθρα

Χρυσοχοΐδης από Μύκονο: Να τηρούνται τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις – Νέες ρυθμίσεις για να εντοπίζονται πιο εύκολα οι διοργανωτές κορωνοπάρτι

admin

Μαξίμου: Ο Τσίπρας αντί να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Μητσοτάκη καταφεύγει στο ψέμα και τη λάσπη

admin

Ξενογιαννακοπούλου: «Εμπαιγμός και προσβολή των εργαζομένων η αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού»

admin

Απάντηση συνεργατών Σακελλαροπούλου για τις παρασημοφορήσεις: Η Προεδρία δεν έχει σχέση, οι προτάσεις γίνονται από το ΥΠΕΞ

admin

Υπουργικό συμβούλιο: Στήριξη Μητσοτάκη σε Κεραμέως μετά την επίθεση Φίλη

admin

Μητσοτάκης: Βοήθεια Ελλάδας στις πυρκαγιές της Ιταλίας- Στάλθηκαν 2 Canadair

admin

ΝΔ για Τσίπρα στη Λέσβο: Γιατί δεν θα επισκεφθεί τη Μόρια και το Καρά-Τεπέ;

admin

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς, τον κόπο των νοικοκυριών

admin

Νίκος Αναστασιάδης: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος

admin

Μιχαηλίδου: Κακοποιούνται παιδιά σε δομές – Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τους εργαζόμενους

admin

Τσίπρας: Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%

admin