Image default
Επιχειρήσεις

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer: Έναρξη του Rotational Graduate Program

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer υποδέχτηκε τον Ιούλιο τις πρώτες τέσσερις νέες απόφοιτες που θα ενταχθούν στο Rotational Graduate Program.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο τρέχει σε όλο τον κόσμο και τώρα και στη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε στελέχη που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ψηφιακό Οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας, προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι νέες απόφοιτες, για τα 2 επόμενα χρόνια, θα απασχοληθούν διαδοχικά σε τέσσερις θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer, για διάστημα 6 μηνών στην κάθε μία, ξεκινώντας ως Data Scientist, Data Scientist/Analyst, Software engineer και Business Analyst (Επιστήμονας Δεδομένων, Επιστήμονας Δεδομένων / Αναλυτής, Μηχανικός Λογισμικού και Αναλυτής Επιχειρήσεων).

Η δομή του προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να διαλέξουν στο τέλος το αντικείμενο το οποίο ταιριάζει τόσο με την προσωπικότητα όσο και με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, σύμφωνα με τη δέσμευση του Ψηφιακού Οργανισμού της Pfizer να προωθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από τη συνεχή μάθηση.

Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο Hackathon, απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες απόφοιτες τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών, προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιες για το Rotational Graduate Program. Με την υποστήριξη καθηγητών από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, επιλέχθηκαν τελικά τρεις συμμετέχουσες από το Hackathon, καθώς και μία ακόμη υποψήφια που διακρίθηκε σε πρόσφατο bootcamp της εταιρείας.

Σχολιάζοντας το Hackathon, ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τις πρώτες συμμετέχουσες στο Rotational Graduate Program της Pfizer. Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αποφοίτων, αλλά και η ενίσχυση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής στο Κέντρο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 37% -ένα σχετικά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του κλάδου, που όμως, θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που μας βοήθησε να οργανώσουμε το Hackathon, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας».

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Αποφασίζουμε αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό

Ηλεκτρονική Αθηνών – Βγαίνουν στο σφυρί τα τελευταία… 36.877 «ιμάτιά» της

Τουλάχιστον 6 στις 10 επιχειρήσεις σχεδιάζουν επενδύσεις σε λογισμικό για Supply Chain

Σχετικα αρθρα

ΟΑΕΔ: Άρχισαν τα προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις – Ποιους αφορά

admin

Κουρμούσης στο ΒΕΠ: «Πέντε μέτρα για απαλλαγή από οφειλές σε Δημόσιο – Τράπεζες»

admin

Cenergy Holdings: Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη καλωδίων για πλωτά αιολικά πάρκα μεγάλου βάθους

admin

Best Workplaces in Europe: 11 ελληνικές εταιρείες στις καλύτερες της Ευρώπης

admin

Attica Bank:Η διαδικασία εισαγωγής μετοχών στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χ.Α.

admin

Rocket: Προχωρά στην υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου με τους διανομείς της

admin

Elbisco: Στα €122,08 εκατ. ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2020

admin

Mermeren Kombinat: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή μερίσματος €1,68/μετοχή

admin

Εισαγόμενες αναταράξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

admin

ΤτΕ: Τι αναφέρει για το «λουκέτο» της City Insurance

admin

ΔΕΗ: Tι αναφέρει για τη τιτλοποίηση και μεταβίβαση απαιτήσεων

admin

Συμφωνία PepsiCo Hellas – N.U. AQUA για τη μονάδα στο Λουτράκι Κορινθίας

admin