Image default
Επιχειρήσεις

PeopleCert: Υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές το ομόλογο του Ομίλου

Ολοκληρώθηκε και τυπικά, με την έγκριση των μετόχων και πιστωτών, η εξαγορά της βρετανικής κοινοπραξίας Axelos από την PeopleCert, η οποία πλέον εδραιώνει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση διαχείρισης έργων και ψηφιακών υπηρεσιών.

O Όμιλος PeopleCert με παρουσία σε πάνω από 200 χώρες -στις οποίες διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων- αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της AXELOS Limited.

Πρόκειται για μια εξαγορά η οποία ανήλθε συνολικά στο ποσό των £380 εκατ. (περίπου €450εκατ. ή $525εκατ.), μέρος των οποίων (€300εκατ. ευρώ) καλύφθηκε από τις διεθνείς αγορές με δανεισμό δια της εκδόσεως ομολογιακού δανείου με επιτόκιο 5,75%. Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την FTV Capital να εισέρχεται στο μετοχικό σχήμα ως μειοψηφών εταίρος.

Η έκδοση ομολόγου από την PeopleCert στέφθηκε υπό πλήρη επιτυχία, καθώς υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές από επενδυτές μακροπρόθεσμου ορίζοντα. Η PeopleCert κέρδισε την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς με περισσότερους από 100 επενδυτικούς οργανισμούς να εκδηλώνουν υψηλό ενδιαφέρον για την απόκτηση του ομολόγου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fitch, η Moody’s Investors Service και η Standard & Poor’s αξιολόγησαν θετικά, με Β+, Β2 και Β αντίστοιχα τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, εκτιμώντας ότι θα έχει ισχυρά οικονομικά μεγέθη και το 2022.

Ενδεικτικά αναφέρεται η ισχυρή δυνατότητα ανάπτυξης της LanguageCert (μέλους του Ομίλου), που προσφέρει υψηλής ποιότητας πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων και εξετάσεις που διενεργούνται με προηγμένες, καινοτόμες τεχνολογίες και έχουν αναπτυχθεί από την PeopleCert (online εξετάσεις με τηλε-επιτήρηση).

Παράλληλα, η Morgan Stanley ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ως ο μοναδικός πάροχος χρηματοδότησης της PeopleCert για τη συναλλαγή.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης δήλωσε: «Με την εξαγορά αυτή, τη μεγαλύτερη από ελληνική εταιρεία τα τελευταία 15 χρόνια, δημιουργείται ένας πλήρως καθετοποιημένος και παγκόσμιος οργανισμός, που ορίζει τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και της πιστοποίησης παγκοσμίως.

»Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι ότι με την κίνηση αυτή, η PeopleCert δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας, σηματοδοτώντας την εξωστρεφή δυναμική της χώρας μας. Αποδεικνύει περίτρανα ότι με σκληρή δουλειά, έμφαση στην ποιότητα και με το φιλότιμο των Ελλήνων, όλα είναι εφικτά. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας».

Σημειώνεται ότι η AXELOS είναι μια εταιρεία κοινοπραξίας (joint venture) που δημιουργήθηκε το 2013 από το Υπουργικό Συμβούλιο (Cabinet Office) εκ μέρους της κυβέρνησης (HMG) στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Capita plc (CPI.L), για την ανάπτυξη και προώθηση παγκόσμιων μεθοδολογιών για τη διαχείριση έργων (Project Management) και των ψηφιακών υπηρεσιών (IT & Digitally enabled services), συμπεριλαμβανομένων των PRINCE2® και ITIL®.

Οι μεθοδολογίες υιοθετούνται ευρέως από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 200 χώρες για τη βελτίωση επαγγελματιών δεξιοτήτων, με στόχο να βοηθούν τόσο τα άτομα, όσο και τους οργανισμούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Η PeopleCert συνεργάζεται με την AXELOS από τη σύστασή της το 2014 και από το 2018 αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη της για τη διάθεση των προγραμμάτων της παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη

Νέα δεδομένα για τα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά τις εξελίξεις στον Σκαραμαγκά

Στα χέρια του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και η Mediterranean Foods

Πλειστηριασμός: Άλλαξε χέρια το «φιλέτο» του «Καρούζος Gate» στο Ελληνικό

 

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin

Trastor: Αυξημένα κατά 25,2% τα EBITDA το 2023

admin

Intralot: Υπογραφή με πέντε τράπεζες για ομολογιακό δάνειο €100 εκατ.

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για τη διάθεση κερδών

admin

Alpha Bank: Στη διοικητική ομάδα o Ν.Β. Σαλακάς

admin

Autohellas: Στις 18 Απριλίου η ΓΣ για διάθεση κερδών και Stock Awards

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

admin