Image default
Οικονομία

Με ρυθμό-ρεκόρ οι προσλήψεις στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες

Οι βιομηχανίες της ευρωζώνης προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους με ρυθμό ρεκόρ σε μια προσπάθεια να «εξοπλιστούν» ώστε να ανταπεξέλθουν στην «επίμονη» άνοδο των παραγγελιών.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Γερμανία και την Αυστρία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.

Οι βιομηχανίες συνέχισαν να αντιμετωπίζουν σημαντικές αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα μετακυλώντας το αυξανόμενο κόστος στους πελάτες.

Με τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, οι βιομηχανίες της Ευρώπης λειτουργούν με πλήρη ταχύτητα. Οι επιχειρήσεις στη Βόρεια Ασία επωφελούνται επίσης από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, ενώ η πτώση της δραστηριότητας στη Νοτιοανατολική Ασία-που βιώνει αυτή τη στιγμή μία από τις χειρότερες εξάρσεις Covid-19 στον κόσμο-χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσο γρήγορα μπορεί να ξεσπάσει ξανά η κρίση.

Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στις προοπτικές για τη ζώνη του ευρώ είναι υψηλή. Ο δείκτης μέτρησης του οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον το 1985, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα.

Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε τις οικονομικές του προβλέψεις για την περιοχή, προβλέποντας ότι η δυναμική στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται για μια «ισχυρή» αύξηση της παραγωγής στο τρέχον τρίμηνο, αν και έχει προειδοποιήσει επίσης ότι οι αναζωπυρώσεις των κρουσμάτων και οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα κινδυνεύουν να περιορίσουν την ανάκαμψη.

«Οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές τους αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή αρκετά γρήγορα για να καλύψουν τη ζήτηση, αυξάνοντας τις τιμές ακόμη υψηλότερα», δήλωσε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουιλιαμσον. «Οι δείκτες για τον περιορισμό της δυναμικότητας συνεχίζουν να αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα», είπε επίσης.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν τον Ιούλιο, τροφοδοτώντας μια σημαντική αύξηση των καθυστερήσεων. Οι εκτεταμένες ελλείψεις υλικών και η ελάχιστη διαθεσιμότητα μεταφορών παρήγαγαν κέρδη- ρεκόρ στο κόστος εισροών και στις τιμές πώλησης.

– - -

Σχετικα αρθρα

Σταϊκούρας: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για αποζημίωση της Ελλάδας από την Novartis

admin

Δεν πλήρωσε τόκους σε δύο τράπεζες σήμερα η Evergrande

admin

«Ακριβή μου ενέργεια»: Η ΕΕ αντιμέτωπη με την εξάρτηση από το φυσικό αέριο

admin

LET’S FERRY- Συνεργασία με το Lufthansa City Center

admin

e-ΕΦΚΑ: Επανένταξη των πληγέντων από την πανδημία στις 120 δόσεις

admin

Λάθη από τον πρώτο επανυπολογισμό συντάξεων

admin

Handelsblatt : Βρετανικές εταιρείες ενέργειας στα πρόθυρα της κατάρρευσης – Η κυβέρνηση αρνείται τη διάσωση

admin

Καθηγητής Εργατικού Δικαίου: «Ο νέος νόμος αναγνωρίζει την ύπαρξη freelancers στις ψηφιακές πλατφόρμες»

admin

Κομισιόν: Εξετάζεται το αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης για τις τιμές ενέργειας

admin

ΤτΕ – Σημαντική αύξηση 139,7% κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επενδύσεων

admin

Οι φόροι, η μεσαία τάξη και η καμπύλη Laffer

admin