Image default
Επιχειρήσεις

Στον δρόμο προς την κορυφή χρειάζεσαι συμπαραστάτες

Χιλιάδες παιδιά, ακόμα και σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας Covid-19, γυμνάζονται, παίζουν και μαθαίνουν μέσα από τον αθλητισμό. Είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, ο αθλητισμός βασιζόμενος σε υγιή –τις περισσότερες φορές- πρότυπα, έχει τη δύναμη να μεταδώσει αξίες, να αναδείξει χαρίσματα και να πλάσει χαρακτήρες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι ο δρόμος προς την αθλητική καταξίωση είναι συνήθως ανηφορικός και χρειάζεται άξιους συμπαραστάτες.

Είναι πολλές οι ιστορίες αθλητών, οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια μέχρι να γίνουν πρωταθλητές και να καταφέρουν να βιοπορίζονται από τον αθλητισμό. Είναι πολλές περισσότερες όμως οι ιστορίες παιδιών, τα οποία, παρά το ταλέντο και την αφοσίωσή τους, λύγισαν υπό το βάρος οικονομικών, κοινωνικών ή άλλων δυσχερειών λίγο πριν κάνουν το βήμα παραπάνω.

Δίπλα στη νέα ελπιδοφόρα γενιά Ελλήνων αθλητών, η οποία πέρασε «Από το σκοτάδι στο φως», επιλέγει υπερήφανα και συνειδητά να βρίσκεται ο ΗΡΩΝ. Με τη διεύρυνση του προγράμματος δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας ο κορυφαίος προμηθευτής ενέργειας είναι αρωγός τριών νέων αθλητών που έχουν μεγάλα όνειρα, λαμπρούς στόχους και παλεύουν καθημερινά να τους πετύχουν με κόπο και θυσίες: του Εμμανουήλ Καραλή, της Ραφαέλας Σπανουδάκη και της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι ο πλέον ανερχόμενος Έλληνας επικοντιστής. Κατά καιρούς κλήθηκε, εκτός από τον εαυτό του, να ξεπεράσει και ρατσιστικές συμπεριφορές εξαιτίας της αφρικανικής καταγωγής του, ωστόσο τίποτα δεν τον κράτησε πίσω απ’ το να σημειώσει πολλαπλά ρεκόρ στις κατηγορίες παίδων και νέων. Από την άλλη, η Ραφαέλα Σπανουδάκη, είναι ίσως η γρηγορότερη γυναίκα στην Ελλάδα. Πανελλήνια πρωταθλήτρια στα 100 και τα 200 μέτρα, κατάφερε να αφήσει πίσω της τις δυσκολίες και τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε στον δρόμο προς την κορυφή. Τη δυναμική τριάδα συμπληρώνει η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η οποία βίωσε το «σκοτάδι» μιας σπάνιας ασθένειας στην εφηβεία, εκμεταλλεύτηκε όμως τις δεξιότητές της και ανέβηκε στο βάθρο πολλαπλές φορές σε ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ κατέκτησε και την 5η θέση στο ύπτιο και την 6η στο ελεύθερο στους Παρολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Με μήνυμα «Από το σκοτάδι στο φως», η αθλητική χορηγία του ΗΡΩΝΑ, δεν αποτελεί μία μεμονωμένη ενέργεια στήριξης του αθλητισμού, αλλά μία συνεργασία που στηρίζεται στις κοινές αξίες της σκληρής δουλειάς, της επιμονής και της στοχοπροσήλωσης. Ο ΗΡΩΝ, σε αυτό το πλαίσιο, επενδύει στρατηγικά ενισχύοντας το κοινωνικό του αποτύπωμα και στηρίζει έμπρακτα τους τρεις αθλητές στη σκληρή προετοιμασία τους για το δρόμο τους προς τις μεγάλες διακρίσεις.

Ο Εμμανουήλ, η Ραφαέλα και η Αλεξάνδρα, τρία φρέσκα πρόσωπα με εξαιρετικές προοπτικές, αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο ελπίδας της χώρας μας στην προσπάθεια εδραίωσης της στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Με την ενέργεια του ΗΡΩΝΑ και με τις επιδόσεις τους, θα αποδεικνύουν κάθε στιγμή στην ακόμα νεότερη γενιά αθλητών και στην κοινωνία ότι τα όνειρα είναι εφικτά και το σκοτάδι πάντα θα χάνει απέναντι στο φως.

Διαβάστε ακόμη:

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)

S&P Global: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες στα stress tests της ΕΚΤ

Εμβολιασμοί: Ορόσημο για το σχέδιο «Ελευθερία» η 15η Αυγούστου – Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση

Σχετικα αρθρα

Δημιουργική συνεργασία των εταιρειών του Ομίλου Quest και του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

admin

Morgan Stanley: Υποβάθμιση των ελληνικών μετοχών

admin

Κεφαλάς: Πώς ο εξορυκτικός κλάδος πρωτοπορεί στη βιώσιμη ανάπτυξη

admin

ΕΡΓΟΣΕ: Εφτά έργα €515,3 εκατ. δημοπρατήθηκαν στην 2ετία

admin

ΕΡΓΟΣΕ: 7 έργα με προϋπολογισμό € 515.3 εκατ. δημοπρατήθηκαν την τελευταία διετία

admin

Γεωργιάδης: Ακατανόητη η μη χορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

admin

Oliver Wyman: Οι προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Alpha Trust: Εγκρίθηκε νέο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

Partner στην Glafka Capital η Π. Λαζοπούλου

admin

Energean: Να εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες εξασφάλισης φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές

admin

Mega deal: Στα χέρια της βρετανικής JD Sports Fashion το 80% της Cosmos Sport

admin

Λύση στο θέμα της αύξησης των τιμών υλικών ζητά Intrakat

admin