Image default
Επιχειρήσεις Οικονομία

Κατέρρευσαν οι μετοχές της Tencent στην Κίνα

Οι μετοχές της Tencent Holdings Ltd. και οι αντίπαλοί της κατέρρευσαν την Τρίτη, αφού μια κρατική κινεζική εφημερίδα επέκρινε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «όπιο για το μυαλό», προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές ότι τα δημοφιλή παιχνίδια των εταιρειών θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε μια ευρύτερη κανονιστική καταστολή.

Ωρες αργότερα, ωστόσο, η ιστορία δεν ήταν πλέον προσβάσιμη στον ιστότοπο της εφημερίδας και οι μετοχες ανέκτησαν κάποιο χαμένο έδαφος. Εν τω μεταξύ, η Tencent είπε ότι θα εισαγάγει αυστηρούς περιορισμούς στους νεότερους χρήστες.

Οι μετοχές της Tencent, οι οποίες είχαν υποχωρήσει περισσότερο από 10% νωρίτερα στη συνεδρίαση, είχαν κάποιες απώλειες για να κλείσουν 6,1% χαμηλότερα στο Χονγκ Κονγκ στα 446 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή.

Η Peers NetEase Inc. και η Bilibili Inc. έκλεισαν χαμηλότερα κατά 7,8% και 3,4% και οι αμερικανικές εισπράξεις από θεματοφύλακες και στις δύο εταιρείες μειώθηκαν στις συναλλαγές πριν από την αγορά. Ο δείκτης τεχνολογίας Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,5%

Η κρατική εταιρεία Economic Information Daily δημοσίευσε μια μελετη την Τρίτη, λέγοντας ότι το υπερβολικό παιχνίδι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά και τονίζει τις εκκλήσεις των ειδικών για αυστηρότερη ρύθμιση.

“Η κοινωνία έχει αναγνωρίσει τη βλάβη που προκαλείται από τα διαδικτυακά παιχνίδια και συχνά αναφέρεται ως” όπιο για το μυαλό “ή” ηλεκτρονικά ναρκωτικά “”, αναφέρει η εφημερίδα. Είπε ότι ο εθισμός στα παιχνίδια αυξάνεται, επηρεάζοντας τις σπουδές των παιδιών και προκαλώντας αποξένωση.

Το άρθρο επικαλέστηκε τους συνεντευξιαζόμενους λέγοντας ότι οι πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών πρέπει να είναι πιο κοινωνικά υπεύθυνες και όχι απλώς να κυνηγούν κέρδη. Οι κανονιστικές κυρώσεις θα πρέπει να είναι αυστηρότερες και οι εταιρείες θα πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά βελτιώνοντας τις εγγυήσεις κατά του εθισμού και τα συστήματα ανασκόπησης περιεχομένου, πρότειναν ειδικοί που επικαλείται η εφημερίδα.

Η Tencent δήλωσε την Τρίτη ότι θα εισαγάγει νέους κανόνες, ξεκινώντας από το κορυφαιο παιχνίδι της «Honor of Kings», που θα επιβάλλουν αυστηρότερα όρια στον χρόνο παιχνιδιού από αυτά που απαιτούν οι αρχές. Οι νεαροί παίκτες θα περιορίζονται στο παιχνίδι για μία ώρα τις καθημερινές και δύο ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να κάνουν αγορές εντός παιχνιδιού, ανέφερε.

Τους τελευταίους μήνες, η Κίνα έχει εντείνει τον έλεγχο μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας σε θέματα όπως η ασφάλεια δεδομένων, η μονοπωλιακή συμπεριφορά και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προκαλώντας απότομη πώληση των μετοχών εταιρειών όπως η Tencent και η Alibaba Group Holding Ltd. Τα δραστικά βήματα για τον περιορισμό του τομέα διδασκαλίας μετά το σχολείο έχουν επίσης ενοχλήσει τους επενδυτές.

Ένα κίνητρο για το Πεκίνο είναι να αντιμετωπίσει κοινωνικές ανησυχίες, όπως η ανακούφιση από τις ακραίες πιέσεις που ασκούνται στα παιδιά από το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Οι κινεζικές αρχές έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τις παιδικές συνήθειες των παιδιών στα παιχνίδια. Το 2018, η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει άδειες για βιντεοπαιχνίδια για μια περίοδο, κοστίζοντας στην Tencent περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε απώλειες πωλήσεων και οδήγησε σε παρατεταμένη πτώση της τιμής της μετοχής της.

Σχετικα αρθρα

Σταϊκούρας: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για αποζημίωση της Ελλάδας από την Novartis

admin

Δεν πλήρωσε τόκους σε δύο τράπεζες σήμερα η Evergrande

admin

«Ακριβή μου ενέργεια»: Η ΕΕ αντιμέτωπη με την εξάρτηση από το φυσικό αέριο

admin

ΟΑΕΔ: Άρχισαν τα προγράμματα για μικρές επιχειρήσεις – Ποιους αφορά

admin

Κουρμούσης στο ΒΕΠ: «Πέντε μέτρα για απαλλαγή από οφειλές σε Δημόσιο – Τράπεζες»

admin

Cenergy Holdings: Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη καλωδίων για πλωτά αιολικά πάρκα μεγάλου βάθους

admin

LET’S FERRY- Συνεργασία με το Lufthansa City Center

admin

Best Workplaces in Europe: 11 ελληνικές εταιρείες στις καλύτερες της Ευρώπης

admin

e-ΕΦΚΑ: Επανένταξη των πληγέντων από την πανδημία στις 120 δόσεις

admin

Attica Bank:Η διαδικασία εισαγωγής μετοχών στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χ.Α.

admin

Λάθη από τον πρώτο επανυπολογισμό συντάξεων

admin

Rocket: Προχωρά στην υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου με τους διανομείς της

admin