Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, διαβεβαίωσε πως δεν «άγγιξε ποτέ κάποιον με ανάρμοστο τρόπο, ούτε προέβη σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», μετά τη δημοσίευση έκθεσης, που τον κατηγορεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις της εισαγγελέως της Πολιτείας.

«Πάνω απ’ όλα, θέλω να γνωρίζετε (…) ότι δεν άγγιξα ποτέ κανέναν με ανάρμοστο τρόπο, ούτε προέβην σε ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις», τόνισε ο 63χρονος κυβερνήτης.

«Απλά δεν είμαι εγώ αυτό το άτομο και δεν υπήρξα ποτέ αυτό το άτομο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, δείχνοντας να το αποκλείει, την ώρα που πολλά στελέχη από το κόμμα των Δημοκρατικών τον καλούν να εγκαταλείψει τη θέση του.

Σε αυτό το κλίμα και ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, αλλά και η γερουσιαστής, Κίρστεν Γκίλιμπραντ, και οι δύο Δημοκρατικοί από τη Νέα Υόρκη, κάλεσαν σήμερα τον Κουόμο να παραιτηθεί.

«Η σημερινή έκθεση από το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τεκμηρίωσε και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς θαρραλέων γυναικών, που βγήκαν μπροστά για να μοιραστούν τις ιστορίες τους και επιδοκιμάζουμε τις γυναίκες που το κάνουν αυτό», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Και καταλήγουν: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κυβερνήτης πρέπει να παραιτηθεί».

--

-