Image default
Επιχειρήσεις

DHL: Η πρώτη εταιρεία που παραγγέλνει 12 πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά αεροσκάφη

Η DHL Express και η Eviation με έδρα το Σιάτλ, γράφουν σήμερα ιστορία στην αεροπορία, ανακοινώνοντας ότι η DHL είναι η πρώτη εταιρεία που παραγγέλνει 12 πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά αεροσκάφη Alice eCargo από την Eviation.

Με αυτήν την επένδυση, η DHL στοχεύει στη δημιουργία ενός ασύγκριτου ηλεκτρικού δικτύου Express και στην πραγματοποίηση ενός πρωτοποριακού βήματος προς ένα βιώσιμο μέλλον για την αεροπορία.

Η Alice της Eviation είναι το κορυφαίο πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες – με επιβατικά και εμπορευματικά αεροσκάφη – να λειτουργούν με στόλους μηδενικών εκπομπών. Η Eviation αναμένει να παραδώσει στην DHL express το ηλεκτρικό αεροσκάφος Alice το 2024.

«Πιστεύουμε ακράδαντα σε ένα μέλλον με εφοδιαστική αλυσίδα μηδενικών εκπομπών», λέει ο John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express. «Επομένως, οι επενδύσεις μας ακολουθούν πάντα το στόχο της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Στο δρόμο μας για εδραίωση πράσινων logistics, η ηλεκτροδότηση κάθε τρόπου μεταφοράς παίζει καθοριστικό ρόλο και θα συμβάλει σημαντικά στο συνολικό στόχο βιωσιμότητας των μηδενικών εκπομπών. Από το πρώτο έτος ίδρυσής της, το 1969 και για τις δεκαετίες που ακολούθησαν η DHL Express συνεχίζει να πρωτοπορεί στον κλάδο των διεθνών αερομεταφορών. Στην Eviation έχουμε βρει τον τέλειο συνεργάτη, καθώς μοιράζεται τις βλέψεις μας και το σκοπό μας για μια νέα εποχή βιώσιμης αεροπορίας».

«Από την πρώτη μέρα, θέτουμε έναν τολμηρό στόχο, να μεταμορφώσουμε την αεροπορική βιομηχανία και να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή με ηλεκτρικά αεροσκάφη», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eviation Omer Bar-Yohay. «Η συνεργασία με εταιρείες όπως η DHL, που είναι οι ηγέτες στη βιώσιμη εμπορευματική μεταφορά, είναι μια απόδειξη ότι η ηλεκτρική εποχή είναι εδώ. Αυτή η ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά μας να μεταμορφώσουμε το μέλλον των πτήσεων σε όλο τον κόσμο».

Η Alice μπορεί να πετάξει με ένα μόνο πιλότο και να μεταφέρει 1.200 κιλά (2.600 λίβρες). Η χρέωση ανά ώρα πτήσης είναι στα 30 λεπτά ή λιγότερο, με μέγιστη εμβέλεια έως 815 χιλιόμετρα (440 ναυτικά μίλια). Η Alice θα λειτουργεί σε όλα τα περιβάλλοντα που εξυπηρετούνται επί του παρόντος από αεροσκάφη που λειτουργούν με εμβολοφόρο κινητήρα και στροβιλοκινητήρα. Οι προηγμένοι ηλεκτρικοί κινητήρες της Alice έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη με σκοπό να αυξήσουν την αξιοπιστία και να μειώσουν το κόστος συντήρησης. Το λειτουργικό της σύστημα παρακολουθεί συνεχώς την απόδοση της πτήσης για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη αποδοτικότητα.

Το αεροσκάφος είναι ιδανικό για τροφοδοτικά δρομολόγια και απαιτεί λιγότερες επενδύσεις σε υποδομές σταθμών. Η Alice μπορεί να φορτιστεί ενώ πραγματοποιούνται εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης, εξασφαλίζοντας γρήγορους χρόνους ανάκαμψης που διατηρούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα της DHL Express.
Η απανθρακοποίηση των λειτουργιών της είναι ένας από τους κύριους πυλώνες του νέου χάρτη πορείας για την αειφορία του Ομίλου DPDHL που ανακοινώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο Όμιλος επενδύει συνολικά 7 δισ. Ευρώ (Opex και Capex) έως το 2030 σε μέτρα μείωσης των εκπομπών CO2. Τα κεφάλαια θα διατεθούν ειδικότερα στην ηλεκτροδότηση του στόλου παράδοσης τελευταίων μιλίων, των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και των κλιματικών ουδέτερων κτιρίων. Στο δρόμο προς το στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2050, που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ για τέσσερα χρόνια, η εταιρεία δεσμεύεται για νέους, φιλόδοξους ενδιάμεσους στόχους. Για παράδειγμα, ως μέρος της φημισμένης Πρωτοβουλίας Science Based Target Initiative (SBTi), η Deutsche Post DHL Group δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030, ακολουθώντας τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Διαβάστε ακόμα:

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: 47.000 επιταγές σε καταλύματα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου

Ηλεκτρονική απάτη: Ακολούθησε τις οδηγίες μέσω SMS – 5.800 ευρώ έκαναν «φτερά»

Έτσι φουσκώνουν οι χρεώσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο (πίνακας)

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: Εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 970-920 μονάδων

admin

American Airlines: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, μετά την ενεργοποίηση της προσφοράς υπηρεσιών 5G

admin

«Βλέπει» διψήφιο growth το 2022 η Profile

admin

Αποεπενδύει η Varde Partners από τα malls της Lamda Development

admin

Η Viva, η Blackstone και η επαναφορά της JP Morgan

admin

Αύξηση παραγωγής και προκλήσεις για τις ασφαλιστικές

admin

O …αποσκελετωμένος ιχνηλάτης Απόστολος Βακάκης και η «δίαιτα» της Jumbo στα κινέζικα

admin

Attica Συμμετοχών: Στις 25/1 η record date για την 5η περίοδο εκτοκισμού του ΚΟΔ

admin

Eurobank: Σε υψηλά 10ετίας οι τιμές, απομειώνονται καταθέσεις

admin

Attica Group: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

admin

Jumbo: Έκτακτη διανομή μερίσματος €0,365/μετοχή-Από 31/1 η καταβολή

admin

Attica Group: 5η περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ- Στις 26/1 η καταβολή

admin