Image default
Επιχειρήσεις

Ποια είναι η Real Consulting που μπαίνει στην ΕΝΑ PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Νέο αίμα στην Εναλλακτική αγορά -ΕΝΑ PLUS- του Χρηματιστηρίου Αθηνών έπειτα από μια δεκαετία. Η γνωστή εταιρεία πληροφορικής Real Consulting έλαβε το «πράσινο φως» και την ερχόμενη Παρασκευή 6 Αυγούστου ξεκινά η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά.

Αναλυτικά, την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσει η διαπραγμάτευση του συνόλου των 21.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Real Consulting, ονομαστικής αξίας €0,40 εκάστης, στη γενική κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς, ΕΝΑ PLUS, του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι REALCON με λατινική γραμματοσειρά, ενώ η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης έχει οριστεί στο 1,02 ευρώ ανά μετοχή. Σύμβουλος για την ένταξη είναι η «Optima Βank».

Η Real Consulting δραστηριοποιείται στο χώρο ανάπτυξης, επεξεργασίας, εγκατάστασης, διάθεσης και εμπορίας συστημάτων και προγραμμάτων λογισμικού, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών πληροφορικής καθώς και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταίρους, που πρωτοστατούν στην ανάπτυξη λογισμικών ενδοεπιχειρησιακής λειτουργίας και οργάνωσης (ERP).

Συγκεκριμένα, βασικός συνεργάτης της εταιρείας είναι η SAP Ηellas S.A., θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου SAP, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά λογισμικού ενδοεπιχειρησιακής λειτουργίας και οργάνωσης. Ως «SAP Platinum Partner», η εταιρεία έχει αποκτήσει εμπειρία στην υλοποίηση σημαντικών και πολυσύνθετων έργων SAP στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft Corporation, από την οποία έχει λάβει πιστοποίηση ως «Microsoft Certified Business Solution Partner». Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του προϊόντος Microsoft Dynamics NAV. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Microsoft, η Real αποτελεί αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, σε μη αποκλειστική βάση, της διεθνούς λύσης για επιχειρήσεις λιανικής LS RETAIL.

Παράλληλα, κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη της εμπειρία στην παροχή λύσεων Επιχειρηματικής Ευφυίας (Business Analytics) και Διαχείρισης Επιχειρησιακής Απόδοσης (Enterprise Performance Management), η εταιρεία είναι συνεργάτης της Tableau, κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων, μέλος της Salesforce.

Σημαντικό πελατολόγιο

Σύμφωνα με το πληροφοριακό έγγραφο για την ένταξη της Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΝ.Α.) που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη, το 2020 έκλεισε με τζίρο 19,7 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 2,45 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,8 εκατ. ευρώ ενώ ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2020 διαμορφώθηκε σε 7 εκατ. ευρώ. Βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο Νίκος Β. Βαρδινογιάννης και με μικρότερο ποσοστό ο Α. Παπαργύρης.

Τα τελευταία χρόνια η Real Consulting έχει στο πελατολόγιο της σημαντικές εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον κλάδο τους, μεταξύ των οποίων οι Motor Oil, Coral. OTE, Retail World, Avinoil, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ κλπ. Για τα επόμενα χρόνια, η διοίκηση εκτιμά ότι λόγω των σχετικά ισχνών επενδύσεων στον κλάδο της πληροφορικής την τελευταία δεκαετία, της μετάβασης στο cloud και των αλλαγών που φέρνει η μετάβαση αυτή, της ανάγκης υιοθέτησης σύγχρονων λύσεων και της ψηφιακής μετάβασης του δημοσίου, θα έχει σημαντική ανάπτυξη στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Εκτιμάται ότι η είσοδος στην ΕΝΑ Plus θα αποτελέσει σκαλοπάτι για την μετάταξη της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. μεσοπρόθεσμα, εφόσον επιτύχει ικανοποιητικά μεγέθη που να επιτρέψουν την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Διαβάστε ακόμη:

«Ζεσταίνεται» (και) η αγορά: Ενισχύεται η κατανάλωση – Άλμα 41% στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε εξέλιξη η πύρινη λαίλαπα σε Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία

ΡΑΕ: «Energy Storage Day» με νέες άδειες ισχύος 1,66 GW

Σχετικα αρθρα

Τέρνα Ενεργειακή ΜΑΕΧ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

admin

Το νέο ΔΣ της Alpha Trust

admin

Ιασώ: Αίτημα για διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Διαγράφεται και επίσημα η Newsphone από το Χρηματιστήριο

admin

ΕΛΒΕ: Από 30/11 στο ταμπλό οι μετοχές με αξία €0,21

admin

Trastor: Πώληση ορόφου γραφείων στη Μεσογείων έναντι €1,6 εκατ.

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Αντίρροπες δυνάμεις στο Χρηματιστήριο

admin

Πατέλης για e-food: Η μόνη αλλαγή που έφερε ο εργασιακός νόμος είναι επιπλέον δικαιώματα στους ντελιβεραδες

admin

Alumil: Αύξηση κερδοφορίας το α’ εξάμηνο του 2021

admin

Epsilon Net: Έκτακτη ΓΣ για split της μετοχής

admin

Η Καραμολέγκος ακυρώνει 221.940 μετοχές της

admin

Στα «κάγκελα» οι διανομείς μετά την αλλαγή στις συμβάσεις που ζητεί η e-food – Τι απαντά η εταιρεία

admin