Image default
Πολιτική

Προκλητικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ για την Θράκη: «Στην Ελλάδα είναι έγκλημα να δηλώνεις Τούρκος»

Με τον προκλητικό τίτλο: «Το μόνο έγκλημά είναι πως πρόκειται για Τούρκους στην Ελλάδα. Η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, παρουσιάζει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ως «διωκόμενη» από τις ελληνικές Αρχές, εξαιτίας της πρόσφατης αναστολής λειτουργίας 12 μειονοτικών σχολείων, εξαιτίας έλλειψης μαθητών.

Αναφέρει το δημοσίευμα μεταξύ άλλων: «Με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει στο εκπαιδευτικό σύστημα στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα, μειώνει την ποιότητα εκπαίδευσης των Τούρκων μαθητών. Κλείνει σχολεία και ενώσεις, δημιουργεί ανισότητα στην πολιτική εκπροσώπηση και τη δημόσια απασχόληση, θέτει διάφορα εμπόδια για να αποτρέψει τους ανθρώπους να γίνουν οικονομικά ισχυρότεροι και το πιο σημαντικό, αναγκάζει τη μειονότητα να αρνηθεί την εθνική της ταυτότητα. Είναι αδύνατο να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα» σημειώνει το προκλητικό δημοσίευμα, που αν και κάνει αναφορά στη «Συνθήκη της Λωζάνης» του 1923, παραβλέπει πως ορίζει τη μειονότητα στη Θράκη ως μουσουλμανική και όχι ως τουρκική».

sadik-1

Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η μη αποδοχή του δικαιώματος της μειονότητας να ορίσει την εθνική της ταυτότητα, χρησιμοποιώντας τα κενά της «Συνθήκης της Λωζάνης», έχει ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται οι ομογενείς ως τουρκόφωνοι Έλληνες Μουσουλμάνοι».

Μεγάλο μέρος του δημοσιεύματος σχολιάζει το εκπαιδευτικό σύστημα της μειονότητας, κατηγορώντας την Ελλάδα πως από το 2011 έκλεισε 65 μειονοτικά -τουρκικά τα χαρακτηρίζει- σχολεία στη Θράκη. «Αν και τα σχολεία αυτά είναι αυτοδιοίκητα δεν ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη «Συνθήκη της Λωζάνης», το καθεστώς τερματίστηκε μονομερώς από το Ελληνικό κράτος με στόχο να αφομοιώσει βίαια τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» γράφει.

Τέλος αναφορά υπάρχει και στον εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας, Αχμέτ Σαδίκ, παρουσιάζοντάς τον ως «εθνικό ήρωα» των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, χαρακτηρίζοντας «ύποπτο» τον θάνατο του το 1995.

«Φυλακίστηκε ξανά το 1989 επειδή δήλωσε πως οι ‘Δυτικοθρακιώτες’ είναι Τούρκοι. Δίνοντας προτεραιότητα στις ισλαμικές ηθικές αξίες και απόλυτα συνειδητοποιημένος σε κάθε πτυχή της ζωής του, ο Αχμέτ Σαδίκ εξελέγη βουλευτής δίνοντας όρκο στο Κοράνι στην ελληνική Βουλή. Μετά από όσα προηγήθηκαν και τις απειλές που δέχτηκε, στις 24 Ιουλίου 1995, ο ηγέτης της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα ενός ύποπτου τροχαίου δυστυχήματος».

Να σημειωθεί πως το δημοσίευμα συνοδεύει εικόνα του Αχμέτ Σαδίκ, με φόντο της σημαία της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες – Τι πρέπει να προσέξετεΚορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριοΙταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βασικός στόχος της κυβέρνησης η βιώσιμη ενέργεια για όλους έως το 2030

admin

Μητσοτάκης-ΟΗΕ: Στόχος της κυβέρνησης βιώσιμη ενέργεια για όλους έως το 2030

admin

Γερμανικές εκλογές: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη μετά Μέρκελ εποχή – Τι αφήνει πίσω της η Άνγκελα

admin

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις που προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

admin

Γεννηματά: Εγγυώμαι μια πορεία συνεχούς ανόδου και νίκης

admin

Μαρινάκης για αλλαγές Ποινικού Κώδικα: Ιστορικής σημασίας για την κοινωνία- Πολλές προτάσεις μας υιοθετούνται

admin

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Ποτάμι

admin

Οικονόμου: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

admin

Ισχυρό οικονομικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας στις επαφές Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

admin

Γερμανικές εκλογές: Το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα – Από την οικονομία στις πολεμικές αποζημιώσεις

admin

Χριστούγεννα με… νέο-νέα αρχηγό θα κάνουν στο Κίνημα Αλλαγής

admin

Οικονομία και γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας στην κορυφή της ατζέντας των επαφών Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

admin