Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Νέες συζητήσεις με τους πιστωτές – Κράτησε τζίρο πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τους συμβαλλόμενους πιστωτές της για την τροποποίηση της Συμφωνίας Εξυγίανσης βρίσκεται η Folli Follie, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι η τροποποιημένη συμφωνία θα κατατεθεί ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου εντός των επομένων ημερών.

Αυτό αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις για το 2019 που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (5/8), με τους επικεφαλής της εταιρείας να σημειώνουν πως «παρά τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσχέρειες, τις οποίες η διοίκηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει και οι οποίες ήταν πρωτόγνωρες με βάση τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας επέδειξε εξαιρετική ανθεκτικότητα».

Αναλυτικά, σε επίπεδο Ομίλου οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 204 εκατ.ευρώ, στα 90,1 εκατ.ευρώ οι λειτουργικές ζημιές (απο 156 εκατ.ευρώ το 2018), στα 111 εκατ.ευρώ οι ζημιές προ φορων (από ζημιές 213 εκατ.ευρώ το 2018) και στα 116 εκατ.ευρώ οι ζημιές μετά από φόρους (έναντι 217 εκατ.ευρώ ζημιές το 2018).

Σημειώνεται ότι πρόθεση της εταιρείας είναι οι οικονομικές καταστάσεις για το 2020 να δημοσιοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν θέματι χρήση 2019 αφορά χρονικό διάστημα πριν την ανάληψη καθηκόντων από το τρέχον Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και ότι στο παρελθόν απαιτήθηκε η αναθεώρηση των ενοποιημένων και εταιρικών χρηματοοικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι οι παρούσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις αποτυπώνουν τα οικονομικά δεδομένα της Εταιρείας για τη χρήση 2019 στον βαθμό που είναι γνωστά αυτήν τη στιγμή και ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αναθεώρηση της παρούσας οικονομικής έκθεσης, σε περίπτωση που στο μέλλον αποκαλυφθούν σημαντικά νέα δεδομένα που μεταβάλλουν ουσιωδώς την χρηματοοικονομική εικόνα της Εταιρείας ή / και του Ομίλου».

Παράλληλα τονίζεται πως «Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας το οποίο συνέταξε την παρούσα έκθεση και ενέκρινε τις εταιρικές και ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2019 αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες άντλησης και επιβεβαίωσης στοιχείων κυρίως από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου και επιχείρησε τη σύνταξη τους σε ένα περιβάλλον με έντονους περιορισμούς. Τα δεδομένα, τα οποία κλήθηκε να διαχειριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, ήταν στην πλειονότητά τους τετελεσμένα».

Σε ότι αφορά της ενέργειες για την ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων της Folli Follie, στην έκθεση αναφέρεται πως ήδη πριν από την επίτευξη της Συμφωνίας Εξυγίανσης και της ενδιάμεσης χρηματοδότησης και παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες, υλοποιήθηκαν στοχευμένες ενέργειες

Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων Collective, με το άνοιγμα εννέα νέων καταστημάτων στην Ελλάδα, η βελτιστοποίηση και επανατοποθέτηση του συνόλου του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, η ανάπτυξη νέων εμπορικών concepts λιανικών πωλήσεων καθώς και με την έναρξη περιορισμένου δικτύου εκπτωτικών καταστημάτων με τον τίτλο “Factory Outlet Local”. Επίσης, έγινε μεταφορά των κεντρικών αποθηκών της εταιρείας στο βιομηχανικό ακίνητο του Ομίλου στο Κορωπί, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική μείωση του σχετικού κόστους για την εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Kύμα ανατιμήσεων στα τιμολόγια μετά τον πρωτοφανή καύσωνα (Vid)

Αύξηση κόστους κατά 500% για ένα εμπορευματοκιβώτιο

Κακούργημα ο εμπρησμός – Τι ποινές προβλέπονται

Σχετικα αρθρα

MLS: Χωρίς απαρτία η αυριανή Γ.Σ. των ομολογιούχων

admin

«Ηλιο με… δόντια» προβλέπουν οι επιχειρήσεις το 2022

admin

Ασφάλιση οχημάτων Tesla από τη Eurolife FFH

admin

Aegean: Παραγραφή μερίσματος χρήσης 2015 μετά τις 31 Δεκεμβρίου

admin

Βράβευση της Εθνικής Τράπεζας στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021

admin

Η Πωλίνα Σοφρώνη Marketing & Communications Manager στη Dentsu Greece

admin

Περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος (EPD) για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος της Lafarge Beton απέκτησε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

admin

Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne στην Public-MediaMarkt

admin

H Πωλίνα Σοφρώνη αναλαμβάνει Marketing & Communications Manager στην Dentsu Greece

admin

PwC Ελλάδας: Σύμπραξη με την επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας

admin

H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στην περιοχή του 1,36%

admin

Εθνική Τράπεζα: Βραβείο καλύτερης εταιρικής διακυβέρνησης από την Capital Finance International

admin