Image default
Οικονομία Πρώτο Θέμα

Η πρώτη κρίσιμη εβδομάδα της παγκόσμιας οικονομίας

world-economic-forum-–-Αβέβαιοι-ένας-στους-δύο-για-τα-οφέλη-της-παγκοσμιοποίησης

Τα στοιχεία για το εμπόριο και τον πληθωρισμό από την Κίνα, οι ομιλητές της Federal Reserve και η επόμενη πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα.

Τρίτη

Η αύξηση των εξαγωγών της Κίνας είναι πιθανό να επιβραδυνθεί περαιτέρω τον Αύγουστο, υποχωρώντας από το 19,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο. Ένα ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα του Covid-19 που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου έκλεισε τα παράκτια λιμάνια στη Νοτιοανατολική Κίνα και δημιούργησε νέα εμπόδια για τους φορτωτές κατά την περίοδο αιχμής αργά το καλοκαίρι. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι εισαγωγές θα υποτιμήσουν το ετήσιο κέρδος 28,1% του Ιουλίου.

Τετάρτη

Οι επενδυτές και οι οικονομολόγοι θα επικεντρωθούν σε μια χούφτα αξιωματούχους της Fed και τα σχόλιά τους σχετικά με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων. Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς ξεκινά την εβδομάδα με παρατηρήσεις στο Πανεπιστήμιο St. Lawrence σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές και τη νομισματική πολιτική.

Πέμπτη

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας,μπορεί να αυξηθεί ελαφρώς τον Αύγουστο, αφού έφτασε σε υψηλό πολυετίας τον Ιούλιο. Ευτυχώς για τους κινέζους φορείς χάραξης πολιτικής, οι αυξανόμενες τιμές παραγωγού δεν έχουν επηρεάσει τους καταναλωτές. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας αναμένεται να παραμείνει σταθερος με ετήσιο κέρδος περίπου 1% τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές ποντάρουν ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να αντισταθμίζει τις αγορές κρατικών ομολόγων μέσω ενός προγράμματος που προοριζόταν να ενισχύσει τις πιστωτικές αγορές και την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι οικονομικές προοπτικές και ο πληθωρισμός δείχνουν σημάδια αύξησης στην ευρωζώνη, αν και η παραλλαγή Delta του Covid-19 παραμένει μια άγρια αληθεια στην παγκόσμια οικονομία.

Οι αξιώσεις ανέργων στις ΗΠΑ αναμένεται να πέσουν σε νέο χαμηλό πανδημία την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου. Ενώ οι αυξήσεις θέσεων εργασίας τον Αύγουστο ήταν απογοητευτικές, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρη και οι εργοδότες διστάζουν να απολύσουν εργαζομένους.

Σχετικα αρθρα

Κέρδισε το στοίχημα του τουρισμού η Κρήτη – Θα υποδέχεται τουρίστες μέχρι τον Νοέμβριο

admin

Κικίλιας – Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

admin

Αναδρομικά για 130.000 συνταξιούχους την Τετάρτη

admin

Φορολογικές δηλώσεις – Διορθώσεις λαθών στο έντυπο Ε9

admin

Οι ρυθμίσεις που κλείνουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία

admin

Ν. Υόρκη: Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με αντιπροσωπεία της ExxonMobil

admin

ΟΠΕΚΑ: Επισκέψεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού ξεκινά η διοικητής

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν ξεπουλιέται η ΔΕΗ- Η άντληση κεφαλαίων θα μειώσει τις τιμές ρεύματος

admin

De facto παρέμβαση της Κίνας στην αγορά κρυπτονομισμάτων

admin

Βρετανία: Προσωρινές θεωρήσεις εισόδου θα χορηγηθούν σε οδηγούς φορτηγών

admin

Οι τράπεζες στην μετα-COVID εποχή: Προκλήσεις και προοπτικές – Δρ.Α.Ανδρικόπουλος

admin

Κατάργηση του φόρου γονικής παροχής – Τις επόμενες ημέρες η ψήφιση της ρύθμισης – Παραδείγματα για τους ιδιοκτήτες

admin