Image default
NATIONAL BANK

ΕΤΕ: Στρατηγική απόφαση η στήριξη των επιχειρήσεων

Στην αποφασιστική στήριξη και ενίσχυση των επενδύσεων που σχεδιάζουν οι επιχειρήσεις, θα δώσει το μεγάλο βάρος το 2022 η Εθνική Τράπεζα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς στη  Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μυλωνάς, επικεφαλής ομάδας στελεχών της Εθνικής,  πραγματοποιεί καθημερινά, μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της τράπεζας Γκίκα Χαρδούβελη, επισκέψεις σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και συναντήσεις με πολλούς επιχειρηματίες κατά την περίοδο αυτή, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, της οποίας η Εθνική Τράπεζα είναι ο μεγάλος χορηγός για μία ακόμη χρονιά.

Η Διοίκηση της τράπεζας, επίσης, σε μία σειρά από εκδηλώσεις – δείπνα που οργανώνει για τους επιχειρηματίες πελάτες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τα νέα καινοτόμα προϊόντα που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους πελάτες, μετά τον επιτυχή ψηφιακό της μετασχηματισμό. Όπως ακόμη, παρουσιάζει τις νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες της, για τις οποίες  έχει καλά προετοιμαστεί και είναι έτοιμη να παρέχει, παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις, προς τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και τη στήριξη των επενδύσεων τις οποίες σχεδιάζουν να υλοποιήσουν, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος για κέρδη και NPE’s

Ο κ. Μυλωνάς στο μεταξύ, αφού αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική πρόοδο που πέτυχε η Εθνική Τράπεζα, μειώνοντας τα “κόκκινα δάνεια” από 15,4 δισεκ. ευρώ το 2018 σε 4 δισεκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, επισήμανε ότι η τράπεζα θα μειώσει περαιτέρω τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μέσα στον επόμενο χρόνο, πλησιάζοντας τα επίπεδα των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Τόνισε, ακόμη, ότι η Εθνική έχει στόχο να φθάσει στο τέλος του 2022 τα 500 εκατομ. λειτουργικά κέρδη, σημειώνοντας 9% απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων.

Γκίκας Χαρδούβελης: “Γυρίζουμε σελίδα”

Στο πρώτο δείπνο προς τους πελάτες της στη Θεσσαλονίκη, χθες, την εκδήλωση άνοιξε ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία φαίνεται να τελειώνουν. Ξεπερνάμε τα χειρότερα της πανδημίας και αφήνουμε πίσω την εποχή της κρίσης.  Γυρίζουμε σελίδα.  Και δεν είμαστε μόνοι.  Η έξοδος απο την πανδημική κρίση αποτελεί κοινό στόχο όλων των χωρών του πλανήτη.  Στην Ευρώπη προσφέρεται άφθονη χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η χώρα μας έχει εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο από το Ταμείο αυτό. Σήμερα η χώρα μας έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, που θα την απεγκλωβίσει από τα δεσμά της πολυετούς κρίσης. Και αυτό χάρις στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, τον ψηφιακό και παραγωγικό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται στην οικονομία, τη χρηματοδότηση που προσφέρει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η συγκυρία είναι εξαιρετική για την Ελλάδα, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν εταιρείες όπως η Pfizer”.

Παύλος Μυλωνάς: Σε ιδανική συγκυρία οι μεγάλες αλλαγές

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς τόνισε προς τους πελάτες για την “επόμενη μέρα, όλες οι μεγάλες αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα έγιναν σε μία ιδανική συγκυρία, τη σωστή στιγμή. Τη στιγμή που η χώρα, όπως και τράπεζα, περνάει σε μια επόμενη μέρα. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία. Μία ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 20 χρόνια. Η χώρα προχωρεί και συνεχίζει με όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, για να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο. Συνεχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφής. Επιπλέον, υπάρχει και το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην αλλαγή της οικονομίας μας”.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, “η Εθνική είναι πανέτοιμη να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο και να στηρίξει σε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια τόσο τη χώρα όσο και τους πελάτες της. Θα είμαστε εφεξής ο καλύτερος σύμβουλος των επιχειρήσεων, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας¨”.

Ειδικότερα, στην ομιλία του τόνισε ότι “έχουμε στήσει ήδη μία εξειδικευμένη ομάδα, η οποία:

-παρέχει διαρκή υποστήριξη σε RMs και πελάτες για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Ταμείο

-διαμορφώνει εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο για υποψήφιους επενδυτές όσο και για προμηθευτές ή αναδόχους έργων και

-θα παρακολουθεί την άμεση υλοποίηση των σχετικών αιτημάτων, λύνοντας όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εντός και εκτός της Τράπεζας”

Ο κ. Μυλωνάς κλείνοντας υπογράμμισε ότι “τα εξειδικευμένα στελέχη της Εθνικής σε θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι έτοιμα σήμερα να καθοδηγήσουν την επιχειρηματική μας κοινότητα, πώς μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες που διανοίγονται μπροστά μας”.

Σχετικα αρθρα

Π. Μυλωνάς: Όλοι οι δείκτες δείχνουν ανάπτυξη 7,5% φέτος

admin

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Σε 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 οι αναγκαίες επενδύσεις για την ενεργειακή προσαρμογή της Ελλάδας

admin

ΕΤΕ: Ανακάμπτουν δυναμικά κατανάλωση και τουρισμός

admin

ΕΤΕ: Ανακάμπτουν δυναμικά κατανάλωση και τουρισμός

admin

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση κερδών μετά από φόρους 34%, στα €622 εκατ. το α’ εξάμηνο

admin

Εθνική Τράπεζα: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πανδημία – Πώς τα μέτρα στήριξης έθεσαν τις βάσεις της ανάκαμψης

admin

Εθνική Τράπεζα: Σημαντικό ενδιαφέρον από τις ΜμΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και μεγάλα κενά ενημέρωσης

admin

Στην κοινοπραξία υπό την doValue περνά το Frontier της Εθνικής Τράπεζας

admin

Διακοπές; go4more από την Εθνική Τράπεζα με κέρδος έως 20% στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

admin

Eθνική Τράπεζα: Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης

admin

O Γκίκας Χαρδούβελης νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

admin

Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τράπεζα για έξοδα δανείου μετά από παρέμβαση της ΕΚΠΟΙΖΩ

admin