Image default
Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα αυξάνει τη δύναμη των γαλλικών Rafale»

Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως η Ελλάδα θα προμηθευτεί ακόμη έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την Γαλλία, προβάλλεται έντονα στα τουρκικά ΜΜΕ, μαζί με τη δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Πάρλι, η οποία χαιρέτισε την ελληνική κίνηση.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως ο αριθμός των πολεμικών αεροσκαφών Rafale που θα αγοράσει η Αθήνα από τη Γαλλία θ’ αυξηθεί από 18 σε 24», γράφει η εφημερίδα Χουριέτ, σχολιάζοντας πως η αύξηση των αμυντικών δαπανών από την Ελλάδα ξεκίνησε πέρυσι στο πλαίσιο μιας «ενεργούς διπλωματίας» για την υπεράσπιση των εθνικών της προβλημάτων, εννοώντας τις διαφορές με την Τουρκία σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο.

Με τίτλο: «Πωλήσεις νέων μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία στην Ελλάδα» η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αϊντινλίκ, παρουσιάζει το ιστορικό της απόκτησης γαλλικών Rafale από την Ελλάδα, προβάλλοντας μ΄ έμφαση την τελευταία δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. «Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Πάρλι χαιρετίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης   το σχέδιο της Ελλάδας να αγοράσει άλλα 6 εκτός από 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale» σχολιάζει η εφημερίδα, κάνοντας αναφορά και στις σχετικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα αυξάνει τον αριθμό των πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale σε 24» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, παρουσιάζοντας την εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα

Αλγερία: Δεκατρείς νεκροί και οκτώ τραυματίες από σύγκρουση επιβατικού λεωφορείου με φορτηγό – Δείτε βίντεοΣχολεία: Στις τάξεις μπαίνουν οι μαθητές – Τι χρειάζεται για να προσέλθουν στις αίθουσες

ΔΕΘ: Σχέδιο Μητσοτάκη για «4+4» χρόνια με καθαρά διλήμματα: Αυτοδυναμία ή δεύτερες κάλπες στο τέλος της 4ετίας

Σχετικα αρθρα

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

Rebranding αλά γαλλικά για τον Αλέξη Τσίπρα by Publicis

admin

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin