Image default
Ευρώπη

Ν. Ηλιόπουλος: Αύξηση στον μισθό και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τόσο για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, όσο και για το άνοιγμα των σχολείων με το επικίνδυνο, όπως το χαρακτήρισε, πρωτόκολλο αναστολής του 50%+1, αλλά και για την αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

Μιλώντας στο ITV Ιωαννίνων, είπε ότι «Από την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απείχε η πραγματικότητα. Τον ακούσαμε να λέει ότι είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την πορεία της πανδημίας, να δίνει δωρεάν data στους νέους, και ένα πρόγραμμα 1.200 ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι 100 ευρώ το μήνα». 

«Η βασική είδηση της συνέντευξης ήταν το εκλογικό δίλημμα που  προσπάθησε να θέσει ο Κ. Μητσοτάκης», τόνισε. «Το ερώτημα είναι γιατί ένας πρωθυπουργός στη μέση της θητείας του, που θέλει να μοιάζει να είναι παντοδύναμος, καλλιεργεί τόσο πολύ το προεκλογικό δίλημμα; Προφανώς, ήθελε να μαζέψει τη ζημιά που έχει κάνει στη νέα γενιά. Εν μέσω πανδημίας, η ΝΔ άλλαξε τους κανόνες για τις πανελλαδικές και οδήγησε χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίων για να φτιάξει πελατεία στα κολέγια, θέσπισε τα απλήρωτα δεκάωρα, διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εργασία. Και ως απάντηση δίνει δωρεάν ίντερνετ και το αστείο πρόγραμμα για την ανεργία που δίνει 100 ευρώ τον μήνα».

«Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ  έβγαζε πρόγραμμα 12μηνης επιδότησης ως 500 ευρώ για τις ηλικίες 18 ως 29, και υπήρχε και το πρόγραμμα για 5.000 νέους επιστήμονες με μεικτό μισθό 1000 ευρώ. Αυτά είναι προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας», συμπλήρωσε. 

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας «που παίρνει σάρκα και οστά για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «τα 9 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα σίγουρα δεν είναι απάντηση». «Ήδη από το καλοκαίρι η τιμή του ρεύματος στην χονδρική έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αυξάνει όμως με προκλητικό τρόπο τους μισθούς στα διευθυντικά στελέχη της. Να υπενθυμίσω ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ έχει πενταπλασιάσει το μισθό του, στα 360 χιλ. ευρώ το χρόνο», ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Βασικό εργαλείο για την ακρίβεια είναι η αύξηση βασικού μισθού. Είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από 2010. Θεωρούμε πως η πρότασή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι ρεαλιστική πρόταση», σημείωσε. Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε ότι «από την άνοιξη και μετά οποιαδήποτε στιγμή είναι πιθανό να γίνουν εκλογές, επομένως δική μας δουλειά είναι να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη, και έχουμε και πρόγραμμα και στρατηγική να αναλάβουμε ακόμη και αύριο τη διακυβέρνηση της χώρας».

Για τα σχολεία ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε την έκκληση να σπάσουν τα τμήματα των 25 μαθητών και να καταργηθεί το «επικίνδυνο πρωτόκολλο αναστολής του 50+1». «Πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπάρχει γονιός που μετά το 3ο ή 4ο κρούσμα θα στείλει το παιδί του στο σχολείο. Η κα Κεραμέως μεταθέτει την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από μετάλλαξη Δ.  Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούν τα παιδιά άλλη μια χρονιά», επεσήμανε.

Σχετικα αρθρα

Η ΕΕ επιστρατεύει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να πιέσει τον Πούτιν

admin

Το 73% των Πολωνών θέλει η Βαρσοβία να κάνει πίσω στη διαμάχη με τις Βρυξέλλες

admin

Εννέα χώρες της ΕΕ απορρίπτουν γαλλο-ισπανική πρόταση για μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

admin

Ο Όρμπαν και η Λεπέν διαπραγματεύονται συμμαχία στη Βουδαπέστη

admin

Παιχνίδια επιρροής με την ενεργειακή κρίση στο φτωχότερο κράτος της Ευρώπης

admin

ΕΕ-Κίνα: «Εξισορρόπηση» της πρόσβασης στην αγορά ζήτησε ο Μακρόν από τον Σι Τζιπίνγκ

admin

Το αμφίσημο ειδύλλιο της Ελλάδας με την Κίνα

admin

Εννέα χώρες της ΕΕ απορρίπτουν τη γαλλο-ισπανική πρόταση για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας

admin

Επίτροπος Ενέργειας: Θα αξιολογηθούν τα υπέρ και τα κατά της από κοινού προμήθειας φυσικού αερίου

admin

Τουρκία και Δύση βρέθηκαν στο χείλος της μεγαλύτερης διπλωματικής κρίσης

admin

Πριν το νομικό χάος, η ΕΕ αναζητά διάλογο με την Πολωνία

admin

Εργαλεία-κλειδί τα πρωτόκολλα βιωσιμότητας για την ενθάρρυνση των σύγχρονων αγροτών

admin