Image default
EUROBANK

Πούλησε το δάνειο Κυπριώτη η Eurobank

-eurobank

Τέλος στο σίριαλ με τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη έβαλε η Eurobank, η οποία έκλεισε συμφωνία πώλησης του δανείου των 55 εκατ ευρώ στο αμερικανικό fund HIG και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται και η σχετική ανακοίνωση.

Η συνολική δανειακή έκθεση του ξενοδοχειακού ομίλου της Κω ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ με πιστώτριες τράπεζες την Eurobank και την Πειραιώς. Τον δρόμο της οριστικής επίλυσης της μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης των δύο πιστωτριών τραπεζών με τον εν λόγω όμιλο ανοίγει εν τέλει η Eurobank, με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, να μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον του ξενοδοχειακού ομίλου πέραν της Πειραιώς και η HIG.

Δεν πληρώνει από το 2017

Οι… περιπέτειες του ξενοδοχειακού ομίλου συμφερόντων του επιχειρηματία του κλάδου Κ. Κυπριώτη έχουν ξεκινήσει από το 2017 όταν σύμφωνα με πηγές των πιστωτριών τραπεζών σταμάτησε να εξυπηρετεί τα δάνεια και παρά τις όποιες προσπάθειες προσέγγισης και εξωδικαστικών λύσεων δεν κατέστη δυνατή η συνεννόηση.

Ένα χρόνο νωρίτερα το 2016 οι τράπεζες είχαν προτείνει στον μεγαλο-ξενοδόχο ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού, το οποίο όμως δεν προχώρησε. Έκτοτε, η υπόθεση πήρε την νομική οδό με τις δύο τράπεζες να επιδιώκουν την ένταξη του ομίλου σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Με δεδομένο ότι μεσολάβησε ένας ατέρμονος δικαστικός αγώνας η Eurobank αποφάσισε να πατήσει το κουμπί της πώλησης του τμήματος των δανείων που τις αναλογεί, με στόχο τον απεγκλωβισμό από την υπόθεση και την απομάκρυνση με «κούρεμα» του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού του ομίλου Κυπριώτη από τον ισολογισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα η ιδιοκτησία του ομίλου επιχείρησε να προσελκύσει επενδυτές έτσι ώστε να ξεπεράσει τον κάβο, χωρίς όμως αποτέλεσμα τουλάχιστον επί του παρόντος.

Τα assets του ομίλου

Ο ξενοδοχειακός όμιλος που δραστηριοποιείται κυρίως στην Κω διαθέτει συνολικά πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι πέντε αστέρων και οι 3 τριών. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Panorama Hotels&Suites, Maris Suites και Aqualand, Hippocrates και Villa Resort, αντίστοιχα.

– Πούλησε το δάνειο Κυπριώτη η Eurobank appeared first on My CMS.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Ποιες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών κράτησαν ψηλά τον πληθωρισμό τον Ιούλιο

admin

Φ. Καραβίας: Διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2022

admin

Eurobank: Ανθεκτικές στις πληθωριστικές πιέσεις οι πωλήσεις του λιανεμπορίου και η παραγωγή στη μεταποίηση

admin

Eurobank: Τα τρία ” αγκάθια” για την ελληνική και παγκόσμια οικονομία

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 80% της Cardlink One έναντι 254 εκατ. ευρώ

admin

Eurobank: Ο τουρισμός ανακάμπτει, η απασχόληση παρουσιάζει ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία ενισχύεται

admin

Φωκίων Καραβίας: Θα συνεχίσουμε και θα διευρύνουμε την πρωτοβουλία για το Δημογραφικό

admin

BofA: Προβληματισμος για το α’ τριμηνο Πειραιως-Eurobank

admin

Φ. Καραβίας: Διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2022

admin

Eurobank: Ζημιές από τραπεζικές εργασίες, χρηματοοικονομικά κέρδη από χαρτοφυλάκιο

admin

Eurobank: Αναθεώρηση προς τα κάτω για μεγέθυνση και προς τα πάνω για πληθωρισμό ελέω ενεργειακής κρίσης

admin

Eurobank: Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για 7η χρονιά από το Global Finance

admin