Image default
Οικονομία

Πρόεδρος ΟΒΕ: Έχουμε την 4η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην ευρωζώνη

Άδικη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με επιδότηση 20%, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην 85η ΔΕΘ, ενώ όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούσης, πριν από τις ανακοινώσεις στην ΔΕΘ, είχε ζητηθεί η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, δήλωσε ότι «Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο αγαθό επιβίωσης περίπου 6 εκατ. Ελλήνων και για να μην ζήσουμε χρονιές όπως το 2011-2013, ζητήσαμε την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

Ο κ. Κιούσης, ανέφερε ότι «πέρσι είχαμε μηδενική αξία στο αργό πετρέλαιο, συγκεκριμένα τον περσινό Απρίλιο-Μάιο, διαπραγματευόταν η αξία του στα χρηματιστήρια του πλανήτη με 0,00€ το αργό και ως εκ τούτου, είχε φτάσει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα στο 1,20€». 

Συμπλήρωσε δε, ότι «με τους ανελαστικούς φόρους στο 1,20€, δεν μπορεί να πάει χαμηλότερα η τελική τιμή, άρα σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, δεν μπορεί να υπάρξει», επεσήμανε ότι λόγω της χαμηλής τιμής στα καύσιμα πέρσι, νοικοκυριά που είχαν 10 χρόνια να γεμίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης, έβαλαν πετρέλαιο στην περίοδο της καραντίνας,  ενώ τόνισε ότι είναι καλό να μην στρέφεται ο κόσμος σε άλλες ρυπογόνες λύσεις. 

Όπως υποστήριξε ο κ. Κιούσης, «με τα σημερινά δεδομένα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινούσε με την τιμή να διαμορφώνεται στο 1,10€. Στην καραντίνα, που πήραμε παράταση και διαθέσαμε πετρέλαιο θέρμανσης τον Μάιο, το πουλούσαμε με 0,65€-0,70€ το λίτρο», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει το πετρέλαιο θέρμανσης να πάει στα επίπεδα του 2011, με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για να αυξηθεί η ζήτηση. 

Έχουμε την 4η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην ευρωζώνη

«Έχουμε την 4η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην ευρωζώνη και έχουμε τους ακριβότερους ειδικούς φόρους κατανάλωσης από το 2011», ανέφερε ο κ. Κιούσης, συμπληρώνοντας ότι «ήταν απόφαση της τότε κυβέρνησης, να αυξήσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και αυτό συνεπάγεται αυτές τις υψηλές τιμές στα καύσιμα».

«Αυτή την περίοδο είναι στο 1,70€ η βενζίνη και στο 1,40€ το πετρέλαιο κίνησης», είπε, ενώ παράλληλα, δήλωσε ότι «Οπότε, παίρνεις ένα μέτρο, αυξάνεις τους φόρους, δεν ζεσταίνεται ο καταναλωτής και χάνεις και έσοδα».

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως «Όσο και να φορολογείς ένα προϊόν, όταν έχεις κατανάλωση μηδέν, δεν κερδίζεις τίποτα». 

 

Σχετικα αρθρα

Σταϊκούρας: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για αποζημίωση της Ελλάδας από την Novartis

admin

Δεν πλήρωσε τόκους σε δύο τράπεζες σήμερα η Evergrande

admin

«Ακριβή μου ενέργεια»: Η ΕΕ αντιμέτωπη με την εξάρτηση από το φυσικό αέριο

admin

LET’S FERRY- Συνεργασία με το Lufthansa City Center

admin

e-ΕΦΚΑ: Επανένταξη των πληγέντων από την πανδημία στις 120 δόσεις

admin

Λάθη από τον πρώτο επανυπολογισμό συντάξεων

admin

Handelsblatt : Βρετανικές εταιρείες ενέργειας στα πρόθυρα της κατάρρευσης – Η κυβέρνηση αρνείται τη διάσωση

admin

Καθηγητής Εργατικού Δικαίου: «Ο νέος νόμος αναγνωρίζει την ύπαρξη freelancers στις ψηφιακές πλατφόρμες»

admin

Κομισιόν: Εξετάζεται το αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης για τις τιμές ενέργειας

admin

ΤτΕ – Σημαντική αύξηση 139,7% κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επενδύσεων

admin

Οι φόροι, η μεσαία τάξη και η καμπύλη Laffer

admin