Image default
Επιχειρήσεις

Νίκας: Συμμετοχή στην ΑΜΚ θυγατρικής με συμψηφισμό χρέους και μετρητά

Την εισφορά αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και συμψηφισμό χρέους της θυγατρικής της «Βιομηχανία Αλλαντικών Μακεδονίας», κατέβαλε η Νίκας ΑΒΕΕ.

Μετά την καταβολή, το χρέος της θυγατρική προς τη Νίκας μειώθηκε κατά 4,9 εκατ. ευρώ και πλέον βρίσκεται στο 1,7 εκατ. ευρώ, με τη Νίκας να κατέχει το 98,2% της εταιρείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής, η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια της από 23/07/2021 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής, η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»), άσκησε νομίμως και εμπροθέσμως το δικαίωμα προτίμησης με την από 09/09/2021 επιστολή της.

Η καταβολή της εισφοράς της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έλαβε χώρα με συμψηφισμό χρέους της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς την Εταιρεία, κατόπιν της οποίας η απαίτηση της Εταιρείας έναντι της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συνολικού ποσού 6.628.581,20 Ευρώ μειώθηκε κατά το ποσό των 4.897.210,56 Ευρώ.

Στις 13/09/2021 εξέπνευσε η προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης και οι λοιποί μέτοχοι δεν συμμετείχαν στην αύξηση. Κατόπιν τούτου, την 15/09/2021, το διοικητικό συμβούλιο της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αποφάσισε να διαθέσει τις αδιάθετες μετοχές στην Εταιρεία, η οποία προτίθεται να καλύψει το υπολειπόμενο ποσό της αύξησης κατά 1.731.370,64 Ευρώ με συμψηφισμό χρέους και κατά 2.275.438,00 Ευρώ με μετρητά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του τραπεζικού δανεισμού της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, για τον οποίο έχουν παρασχεθεί εξασφαλίσεις από την Εταιρεία.

Μετά από την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η Εταιρεία θα κατέχει 22.214.803 μετοχές επί συνόλου 22.622.000 μετοχών, ήτοι ποσοστό 98,2%.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «ράλι» στην οικονομία ανοίγει δρόμο για παροχές

Ναυλαγορά ξηρού φορτίου: «Ξαποσταίνει» και ξανά προς τη δόξα τραβά

Neural Yorker: Γελοιογραφίες με τεχνητή νοημοσύνη που φτιάχνει υπολογιστής

 

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση πωλήσεων και σταθερά κέρδη στο α’ εξάμηνο

admin

Trastor: Αυξημένα κατά 25,2% τα EBITDA το 2023

admin

ΙΕΛΚΑ: Σταθερός στο 2,75% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Trastor: Αύξηση 17,5% στα έσοδα από μισθώματα ακινήτων το 2023

admin