Image default
Πολιτική

Προειδοποίηση Οικονόμου: Λάθη όπως του κ. Μπογδάνου δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο την Πέμπτη. Λάθη όπως του κ. Μπογδάνου δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, πόσω μάλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανήλικων. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση, αδιαπραγμάτευτη, για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Είναι αυτονόητο ότι τα στελέχη  μας πρέπει να τηρούν αυτή την αρχή λόγω και έργω. Ήταν λάθος η πράξη του κ. Μπογδάνου δε συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξης. Ο κ. Μπογδάνος αναγνώρισε το λάθος με την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δε θα μπορούν να γίνονται ανεκτά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι ιστοσελίδα δημοσιοποίησε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, επειδή κάποια εξ αυτών έμοιαζαν ξένα, με τον βουλευτή να κοινοποιεί το δημοσίευμα. 

“Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα retweet που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Διάλογος με δημοσιογράφο για τα παιδιά μεταναστών

Ερώτηση: Εντάξει ήταν λάθος η ενέργεια του κ. Μπογδάνου… Η κυβέρνηση προστατεύει, διασφαλίζει τα δικαιώματα καμία αντίρρηση. Ωστόσο το θέμα είναι παλιότερο και έχει τεθεί κι από άλλους πολιτικούς… Υπάρχει πρόβλημα με το μεγάλο αριθμό ανήλικων παιδιών μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; 

“Τοποθετήθηκα στο θέμα δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω…” 

Δημοσιογράφος: Αν μου επιτρέπετε… 

“Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα, οφείλει να έχει τη μόρφωση και την εκπαιδευτική αντιμετώπιση που πρέπει να έχει… Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Είναι η δική μας κυβέρνηση αυτή που έχει φροντίσει κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού  και νηπιακού σταθμού. Είναι αυτονόητη προτεραιότητα και υποχρέωση της χώρας να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ πολύ περισσότερο των ανήλικων παιδιών… Συζητάμε αν η μόρφωση είναι δικαίωμα; Για όνομα του Θεού!”

Δημοσιογράφος: Όχι συζητάμε, μόνο τον αριθμό… Όσα θα είναι εδώ θα έχουν όλα τα δικαιώματα, αλλά μήπως είναι πολλά;  

“Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος… Ο ανθρωπισμός δεν μετριέται με νούμερα”. 

Εμβολιασμοί – υποχρεωτικότητα 

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών, δήλωσε ότι είναι μια επιλογή, όπως έχουμε ξεκαθαρίσει και το περασμένο διάστημα, που εξακολουθεί να υπάρχει. «Προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των μέτρων όπως έχουν σχεδιαστεί, η επιτάχυνση του ρυθμού εμβολιασμών και στους ανηλίκους και σε όσους από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες είναι ανεμβολίαστοι, εκεί δίνουμε έμφαση παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα μεγέθη και τα δεδομένα.  Είμαστε εδώ για να πάρουμε ανάλογα μέτρα παραπάνω να δράσουμε να δούμε τι από τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας είναι το καταλληλότερο». 

Η γενιά της επιστήμης δείχνει τον δρόμο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζοντας ικανοποίηση για τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και το διοικητικό προσωπικό στα Πανεπιστήμια. Για τους φοιτητές είπε ότι 73%  έχει κάνει την πρώτη δόση ενώ το 87% των εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια είναι πλήρως εμβολιασμένο.

«Παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα πάνω από 73% των φοιτητών μας έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ στα μέλη ΔΕΠ και στους διοικητικούς, περίπου στο 87%, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό αφού πηγαίνουμε στο 91%.

Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο».

Σχετικά με την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής ανέφερε ότι στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ «εσκεμμένα ξεζούμισε».

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερία που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε αλλά και ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και στο περιβάλλον» είπε.

Επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απόδειξη ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές» υπογράμμισε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών» είπε.

Αναφέρθηκε στα οφέλη που προέκυψαν από τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις εικόνες από το οποίο μετέδωσαν διεθνώς 180 ΜΜΕ. Είπε ότι έγινε νόμος του κράτους μία ακόμη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ κι αναφέρθηκε στην ψήφιση του νόμου για την κακοποίηση των ζώων ενώ μίλησε και στην ταχύτερη του αναμενομένου μείωση της ανεργίας.

«Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία είχαμε ταχύτερη του αναμενόμενου μείωση της ανεργίας. Η ανεργία τον περασμένο Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 14,2% έναντι 16,8% τον Ιούλιο 2020 και του 15% τον Ιούνιο 2021.

Προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 11 ετών και αντίστοιχα ο αριθμός των απασχολούμενων ο υψηλότερος από το ξεκίνημα της κρίσης δημοσίου χρέους. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φέρνουν νέες επενδύσεις, δημιουργούν νέες δουλειές και νέα εισοδήματα που με τη σειρά τους αυξάνουν το Α.Ε.Π. για όλους τους Έλληνες.

Τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας των νέων που καταγράφονται αναδεικνύουν την σημασία των πολιτικών της Κυβέρνησής μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όσο και των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Δ.Ε.Θ. για την πολιτική με το «πρώτο ένσημο», αλλά και την αύξηση κατά 50.000 των θέσεων εργασίας στις οποίες το Κράτος θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές».

Σε ό,τι αφορά τη φημολογία για κλείσιμο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αναδιάταξη των υγειονομικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού «για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει το πρόγραμμα», αλλά αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. 

«Θα πάμε στα πανεπιστήμια, πιο κοντά στους ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν, μικροαλλαγές ενδεχομένως να γίνουν, η συνολική εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει» διευκρίνισε. 

«Όσο η οικονομία μεγαλώνει θα δημιουργείται νέος δημοσιονομικός χώρος για την υποστήριξη νέων πολιτών, κατηγοριών, επαγγελματικών τάξεων. Αυτό το καταφέραμε με λελογισμένα μέτρα και σώφρονες επιλογές, συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνσηι» σημείωσε. 

- -

Σχετικα αρθρα

Γεωργιάδης από Λαύριο: Με τη μεταφορά της Techohull στις νέες εγκαταστάσεις θα τριπλασιαστεί η παραγωγή της

admin

ΣΥΡΙΖΑ για καταδίωξη στο Πέραμα: Η ΕΛΑΣ να μην μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών

admin

Μητσοτάκης: «Όχι» σε νέους διχασμούς, η Ελλάδα του 2021 δεν είναι η Ελλάδα του 2011

admin

Μητσοτάκης από το Λαύριο: Όχι σε νέους διχασμούς – Κάποιοι πιστεύουν πως η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011

admin

Οικονόμου: Λάσπη και ύβρεις από τον Αλέξη Τσίπρα

admin

Αλέξης Τσίπρας: Να απαλλάξουμε τη χώρα από το φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη

admin

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι επόμενες κινήσεις των 6 υποψηφίων

admin

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση

admin

Τσίπρας: Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς της ακραίας φαυλότητας

admin

Κύπρος: Επιστολή Αναστασιάδη στον ΟΗΕ για τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

admin

Επιστολή Αναστασιάδη στον ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα – Τι ζητά από τον Γκουτέρες

admin

Ενοχλημένος ο Ακάρ για τα «εξοπλιστικά» και τις συμμαχίες της Ελλάδας: «Αν δεν στοχεύει κατά της Τουρκιάς, τότε πού στοχεύει;»

admin