Image default
Επιχειρήσεις

Windows Virtual Desktop & NComputing Thin Clients: Ο ορισμός του work-from-everywhere

H τηλεργασία είναι πλέον δεδομένη και όπως φαίνεται ένα μοντέλο εργασίας που θα μας ακολουθήσει και στο μέλλον. Οι περισσότερες επιχειρήσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απομακρυσμένη πρόσβαση των εργαζομένων τους στις επιχειρησιακές εφαρμογές και δεδομένα. Eίναι όμως η πιο ασφαλής, οικονομική και ευέλικτη η λύση που έχουν υλοποιήσει; Ο συνδυασμός των cloud υπηρεσιών Windows Virtual Desktop και Remote Desktop Services της Microsoft με τα νέα NComputing Thin Clients της σειράς RX που φέρνει η Info Quest Technologies στην Ελλάδα, αλλάζει τα δεδομένα.

WVD: Η λύση για την εξ αποστάσεως εργασία

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικά απομακρυσμένη εργασία και όχι απλά μία «σύνδεση», τότε η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι το Windows Virtual Desktop (WVD).

Το Windows Virtual Desktop προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Windows 10 με τη μόνη διαφορά ότι δεν βρίσκεται εγκατεστημένο σε κάποιο PC, αλλά τρέχει στο cloud και συγκεκριμένα στο Microsoft Azure. Από αυτό και μόνο το γεγονός γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλο είναι το πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δεδομένων, που αποτελεί ίσως την πιο μεγάλη ανησυχία των επιχειρήσεων στην τρέχουσα «work-from-home» και «bring your own device» πραγματικότητα. Το WVD γεννήθηκε στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργίες όπως η ασφαλής σύνδεση, ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι δεδομένες.

Από την πλευρά της επιχείρησης, η οικονομία είναι τεράστια, αν σκεφτεί κανείς ότι το κόστος αγοράς, εγκατάστασης, ανάπτυξης και αναβάθμισης του hardware απλά δεν υπάρχει. Ακόμα, επειδή η διαχείριση του Windows Virtual Desktop γίνεται μέσω του Microsoft Azure Portal, η επιχείρηση μπορεί να είναι απολύτως ευέλικτη και να αυξομοιώνει τα desktop instances για να καλύπτει τις επιχειρησιακές ανάγκες ανά πάσα στιγμή. Οι διαχειριστές μπορούν να αυξάνουν τις εικονικές CPU, να προσθέτουν εικονική RAM, να διαθέτουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης κ.λπ., με ελάχιστα κλικ. Από την πλευρά του εργαζομένου, το virtual desktop και η συνολική εμπειρία είναι ακριβώς η ίδια σαν να βρισκόταν στο γραφείο του μπροστά από έναν παραδοσιακό Windows υπολογιστή.

WVD & NComputing: Το δίδυμο της επιτυχίας

Τα RX thin clients της NComputing προσφέρουν μια εύχρηστη, ασφαλή, υψηλής απόδοσης, αξιόπιστη και προσιτή λύση endpoint για περιβάλλον WVD. Οι συσκευές είναι πολύ μικρές σε μέγεθος και διαθέτουν ενσωματωμένη βάση VESA για να μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από μία οθόνη ή κάτω από ένα γραφείο, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο. Συνδυαζόμενα με πληκτρολόγιο, ποντίκι, μία ή δύο οθόνες και μία σύνδεση στο Internet, προσφέρουν μία εξαιρετική εμπειρία virtual desktop.

Πλεονεκτήματα:

  • Πιστοποιημένη λύση: Η NComputing είναι επίσημος συνεργάτης της Microsoft για ολοκληρωμένες WVD λύσεις thin client. Η εταιρεία διαθέτει 17 χρόνια εμπειρίας στο desktop virtualization και αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία.
  • Απλά, ισχυρά, προσιτά: Με χαρακτηριστικά εξαιρετικής απόδοσης βελτιστοποιημένα για Windows WVD και RDS (Remote Desktop Services), τα RX thin clients της NComputing προσφέρουν μια πλούσια εμπειρία PC σε μια μικρή και προσιτή συσκευή σε μέγεθος παλάμης.
  • Κορυφαία ασφάλεια: Το λειτουργικό σύστημα των thin clients της NComputing δεν επιτρέπει επεμβάσεις, είναι read-only, φορτώνοντας τοπικά μόνο ό,τι χρειάζεται για πρόσβαση στο virtualized απομακρυσμένο desktop περιβάλλον. Έτσι, οι χρήστες και τα δεδομένα της εταιρείας προστατεύονται από επιθέσεις και απειλές.
  • Χαμηλό TCO: Για επιχειρήσεις που επιθυμούν να ανανεώσουν το στόλο τους ή να αποκτήσουν νέες συσκευές endpoint, τα thin clients της NComputinig κοστίζουν ένα κλάσμα του κόστους ενός desktop ή φορητού υπολογιστή προσφέροντας ουσιαστικά παρόμοια απόδοση. Η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης, οι μηδενικές απαιτήσεις για αναβάθμιση και η ασφάλεια που προσφέρει η πλατφόρμα, βοηθούν ακόμα περαιτέρω στη μείωση των εξόδων συντήρησης και ασφάλειας της συσκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λύση WVD & NComputing, επικοινωνήστε με το τμήμα Microsoft της Ιnfo Quest Technologies στο -: Microsoft@info.quest.gr

Η νέα σειρά Thin Clients RX της NComputing παραδίδουν μαθήματα οικονομίας και οικολογίας:

  • 75% οικονομία στο κόστος hardware,
  • 75% οικονομία στο κόστος υποστήριξης και
  • 90% οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας

Σχετικα αρθρα

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση πωλήσεων και σταθερά κέρδη στο α’ εξάμηνο

admin

Trastor: Αυξημένα κατά 25,2% τα EBITDA το 2023

admin

ΙΕΛΚΑ: Σταθερός στο 2,75% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Trastor: Αύξηση 17,5% στα έσοδα από μισθώματα ακινήτων το 2023

admin