Καταξιωμένος δικηγόρος στις ΗΠΑ, του οποίου η γυναίκα και ο γιος δολοφονήθηκαν μυστηριωδώς, παραδόθηκε στην αστυνομία ως κατηγορούμενος ότι οργάνωσε, ανεπιτυχώς, τον δικό του θάνατο, με σκοπό να διαπράξει ασφαλιστική απάτη.

Στο επίκεντρο αυτής της παράξενης υπόθεσης βρίσκεται ο Άλεξ Μέρντοου, 53 ετών, ο οποίος παρουσιάστηκε αργά το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο κράτησης της κομητείας Χάμπτον, στη Νότια Καρολινα.

Ο δικηγόρος αρνείται κάθε εμπλοκή του στον θάνατο της συζύγου του, Μάγκι, και του γιου του, Πολ. Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί, γαζωμένοι από σφαίρες, στις 7 Ιουνίου, έξω από το κυνηγετικό περίπτερο που διατηρούσε η οικογένεια.

Πώς έστησε τη «δολοφονία» του για να πάρει αποζημίωση ο γιος του

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μέρντοου παραδέχεται ότι ζήτησε από έναν πρώην πελάτη του να τον σκοτώσει, ώστε ο γιος που του έχει απομείνει να πάρει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ο «ατζαμής» παρ’ ολίγον δολοφόνος τον πυροβόλησε στο κεφάλι στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά ο δικηγόρος επέζησε.

Η παράδοσή του στις αρχές σχετίζεται με αυτήν την απόπειρα εξαπάτησης της ασφαλιστικής εταιρείας του, δήλωσε ο συνήγορός του.

Ερευνα και για τον θάνατο της οικιακής βοηθού

Τα προβλήματα του Άλεξ Μέρντοου όμως, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια είναι εξαρτημένος από οπιοειδή, δεν σταματούν εδώ. Έπειτα από αυτές τις αποκαλύψεις, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του για κατάχρηση από τη νομική εταιρεία για την οποία εργαζόταν αλλά και για τον θάνατο της οικιακής βοηθού του, το 2018.

Την εποχή εκείνη ο Μέρντοου είχε ισχυριστεί ότι η Γκλόρια Σάτερφιλντ, η οποία εργαζόταν επί μια 20ετία για την οικογένεια, έπεσε από τη σκάλα αφού σκόνταψε στον σκύλο του.

Ο θάνατός της δεν είχε κριθεί ύποπτος. Κατόπιν αιτήματος του ιατροδικαστή της κομητείας και με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αρχές στο πλαίσιο των άλλων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται ο Μέρντοου, η αστυνομία αποφάσισε τελικά να ερευνήσει τον θάνατο της Σάτερφιλντ.

Έγινε, επίσης, γνωστό ότι από τον Ιούνιο έχει ξαναρχίσει η έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού, του 19χρονου Στίβεν Σμιθ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2015 στον δρόμο, κοντά στο σπίτι των Μέρντοου.

Ο Σμιθ κατά τα φαινόμενα είχε παρασυρθεί από κάποιο αυτοκίνητο. Η αστυνομία ανέφερε ότι πήρε αυτήν την απόφαση λόγω των πληροφοριών που συνέλεξε στο πλαίσιο της έρευνας για τους φόνους της Μάγκι και του Πολ Μέρντοου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

-