Image default
Επιχειρήσεις

Κώστας Λουκάς: O Έλληνας που εργάζεται για το ψηφιακό μέλλον των μεγάλων εταιρικών πελατών της Microsoft

Η παρουσία της Microsoft στην Ελλάδα τα τελευταία 28 χρόνια έχει ανοίξει τον δρόμο σε πολλούς Έλληνες – στελέχη της εταιρίας – να αναλάβουν ρόλους σε γεωγραφίες ευρύτερες της χώρας μας.

Τόσο τα τεχνολογικά εργαλεία της εταιρίας αλλά και η κουλτούρα που ευνοεί την τηλεργασία αλλά και ένα πιο ελαστικό μοντέλο εργασίας, έχουν επιτρέψει σε πολλούς να παραμείνουν στην Ελλάδα, ενώ εργάζονται για χώρες της ευρύτερης Κεντρικής και Ανατολικής ή ακόμα και Δυτικής Ευρώπης, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το Ελληνικό οικοσύστημα με το ταλέντο και την τεχνογνωσία τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κώστας Λουκάς, ένα πολύπειρο στέλεχος της εταιρίας, ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μεγάλων Πελάτων της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μια περιφέρεια που αποτελείται από 34 χώρες, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε – επί σειρά ετών – το ρόλο του Γενικού Διευθυντή Δημοσίου Τομέα της Microsoft στην ίδια περιφέρεια.

Πρόκειται για μια υψηλόβαθμη και νευραλγική θέση στη Microsoft, έχοντας ωστόσο τη δυνατότητα να εργαστεί για τα νέα του καθήκοντα από τη χώρα μας. Η επιλογή του σηματοδοτεί τη δέσμευση της Microsoft να συμβάλλει ουσιαστικά στην διακράτηση ταλέντου, στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Philippe Rogge, δήλωσε σχετικά στην ανάρτησή του στο Linkedin: «Καλωσορίζω τον Κώστα ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις και το εργασιακό τους περιβάλλον και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για καινοτομία και ανάπτυξη. Προβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό μέλλον, καθώς προχωράμε σταθερά για τον στόχο της μετεξέλιξης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε Digital Hotspot».

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Μεγάλων Πελάτων της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Κώστας Λουκάς, ανέφερε: «Η ομάδα μου κι εγώ εστιάζουμε στην εξασφάλιση επενδύσεων και πόρων για τους μεγάλους πελάτες μας. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, συνεργασία με σημαντικούς εταίρους για τη δημιουργία επιχειρηματικής ανάπτυξης και επιτυχίας σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τις οποίες θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να μετατρέψουμε σε ευκαιρίες».

Από τη νέα του θέση, ο κύριος Λουκάς θα συμβάλλει στην προώθηση της στρατηγικής της Microsoft να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε ένα ψηφιακό “hotspot”, μια περιφέρεια όπου άνθρωποι, κοινότητες και επιχειρήσεις αναπτύσσονται με όχημα την ψηφιακή καινοτομία για να πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, ο συνδυασμός ταλέντου, γεωγραφικής θέσης και επενδύσεων σε υποδομές cloud καθιστούν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – αλλά και την Ελλάδα- ιδανικό σημείο για επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό τους για να επιτύχουν διεθνή ανάπτυξη.

Ο κ. Λουκάς στο παρελθόν κατείχε επιτελικές θέσεις σε τρεις πολυεθνικές, Procter & Gamble, Coca-Cola και Microsoft, ενώ έχει δοκιμαστεί σε πολλαπλούς ρόλους, που περιλαμβάνουν πωλήσεις, μάρκετινγκ, οικονομική διεύθυνση και γενική διεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί οι ξένοι ξενοδοχειακοί κολοσσοί μπαίνουν πιο ενεργά τώρα στην Ελλάδα

«Πλειάδων Γη»: Πώς έφτασε στο σφυρί το συγκρότημα – «διαμάντι» στα Τρίκαλα (pics)

Πώς μπορεί να μεταβάλει τα στοιχεία της μια επιχείρηση στη νέα πλατφόρμα myAADE

Σχετικα αρθρα

Μουζάκης: Ο Χρήστος Βασιλακόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Γαλλία: Το Facebook θα καταβάλλει συγγενικά δικαιώματα σε μέρος του Τύπου

admin

Enterprise Greece: Επαφές με 50 κορυφαία στελέχη πολυεθνικών στο εξωτερικό

admin

Elevate Greece: Nέα προθεσμία για αιτήσεις – Αφορά στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις

admin

6 στις 10 ελληνικές εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες για την ασφάλεια του ΙΤ

admin

Quest: Πρόθεση για διάθεση προσωρινού μεικτού μερίσματος 1,25 ευρώ/μετοχή

admin

Όμιλος Quest: Προσωρινό μικτό μέρισμα €1,25 ανά μετοχή

admin

Όμιλος Ideal: Αύξηση κατά 69% των pro forma κερδών μετά από φόρους

admin

Η Epsilon Hospitality βραβεύτηκε με Silver Award στα Greek Hospitality Awards 2021

admin

Edenred: Παρουσιάζει την Ticket Restaurant® Zero – Η πρώτη 100% άυλη κάρτα στην Ελλάδα

admin

ΟΠΑΠ: Δεύτερη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ-Στις 26/10 η record date

admin

Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank στηρίζει τις επιχειρήσεις στο άλμα της πράσινης μετάβασης

admin