Image default
Επιχειρήσεις

AEGEAN: Περιόρισε σημαντικά τις ζημιές – Αύξηση 168,8% στον κύκλο εργασιών το β΄τρίμηνο

Η AEGEAN ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τα μέσα Μαΐου, συνέχισαν να επηρεάζουν τη δραστηριότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα όμως η συστηματική προσπάθεια προσαρμογής και εξοικονόμησης κόστους καθώς και η σταδιακή επανεκκίνηση της πτητικής δραστηριότητας στο τέλος του τριμήνου συνέβαλαν σε θετικές ταμειακές ροές και στον περιορισμό των ζημιών το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο η πτητική δραστηριότητα του Ομίλου παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ήτοι μόλις στο 35% της αντίστοιχης δραστηριότητας του 2019 σε χιλιομετρικές θέσεις, με σημαντική αύξηση όμως συγκριτικά με το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος πραγματοποίησε 15.000 πτήσεις με την επιβατική κίνηση να ανέρχεται στους 1,2 εκατ. επιβάτες.

Ο κύκλος εργασιών κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε €108,6 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 168,8% συγκριτικά με το 2020 με τις καθαρές ζημιές μετά από φόρους να περιορίζονται σε €33,9 εκατ. από ζημιές €73,4 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Στο πρώτο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών κατέγραψε μείωση 18,4% και ανήλθε σε €152,8 εκατ., ενώ οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε €78,4 εκατ., από €158,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες στο δεύτερο τρίμηνο ήταν θετικές για πρώτη φορά από την αφετηρία της κρίσης το Μάρτιο του 2020, κυρίως λόγω της έναρξης προπώλησης εισιτήριων για το καλοκαίρι.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €545,7 εκατ. την 30.06.2021, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των €60 εκατ., αλλά χωρίς να έχουν ακόμη προσαυξηθεί από την εκταμίευση της κρατικής ενίσχυσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου (δεύτερο εξάμηνο του έτους).

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Από τα τέλη Μαΐου με την άρση των περιοριστικών μέτρων η αεροπορική κίνηση παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης. Πέτυχαμε για πρώτη φορά θετικές ταμειακές ροές για το τρίμηνο, μετά από 18 μήνες και βάλαμε τις βάσεις για ένα πιο αποδοτικό καλοκαίρι πιο κοντά στην κανονικότητα. Η σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια που εμφανίστηκε στο τρίτο τρίμηνο, ιδιαίτερα για τη χώρα μας αλλά και η δραστηριοποίησή μας από πολλές βάσεις για το εξωτερικό, απέδωσε σε επιβάτες για τον Ιούλιο & Αύγουστο, όπως ήδη ανακοινώσαμε πριν λίγες ημέρες, μεταφέροντας περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε στόλο, εκπαίδευση και το προϊόν έχοντας φυσικά επίγνωση των δυσκολιών που ακόμα υπάρχουν». Οι Οικονομικές καταστάσεις καθώς τα και αναλυτικά λειτουργικά μεγέθη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.aegeanair.com

Η διοίκηση της AEGEAN θα διενεργήσει τηλεδιάσκεψη αναλυτών (conference call) με θέμα συζήτησης τα αποτελέσματα Πρώτου Εξαμήνου 2021 την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 16:30 ώρα Ελλάδος. Λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζες: Εντείνεται η αισιοδοξία μετά τα καλά νέα από ΑΕΠ και Τουρισμό

Κώστας Κοσμάς: O Έλληνας που διεκδικεί έδρα με τους «Πράσινους» στο Βερολίνο

EUMED9: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα – Πώς θα κινηθούν μετρό και προαστιακός

Σχετικα αρθρα

Νέα υπηρεσία incharge για φορτίσεις ηλεκτρικών ΙΧ από την nrg

admin

Υπολογιστές σε δημόσια σχολεία προσφέρουν τα Public

admin

FOURLIS: Τι «δείχνει» η έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας 2020

admin

Kρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις για την βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔΧΑ

admin

Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Ένεση» 20 εκατ. ευρώ σε εταιρείες με μείωση τζίρου

admin

ΔΕΗ: Συμφωνία με CVC για το 10% μέσω της ΑΜΚ

admin

ΔΕΗ: Συμφωνία με Cornerstone Investor την CVC για την ΑΜΚ

admin

Mytilineos: Ιστορικά υψηλά κερδοφορίας το 2021

admin

Mytilineos: Ιστορικά υψηλά κερδοφορίας το 2021

admin

MYTILINEOS: Ιστορικά υψηλά κερδοφορίας το 2021- Επιτάχυνση επενδύσεων το 2022

admin

ΔΕΗ: Cornerstone investor η CVC με έως 395 εκατ., τίμημα έως €9/μετοχή

admin

Καυτά ερωτήματα για το φιάσκο στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

admin