Image default
Πολιτική

Σύμη: Εγκαίνια Μονάδας Τηλεψυχιατρικής από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Μονάδα Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης υπό τη μορφή ολοκληρωμένου ψηφιακού εξωτερικού ιατρείου, εγκαινίασε χθες η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η Μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν, πέραν της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, υπηρεσίες εκτίμησης και διάγνωσης των ασθενών, τακτικής παρακολούθησής τους, συνταγογράφησης φαρμάκων, αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, καθώς και υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Στόχος η ποιοτική και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών ψυχικής υγείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΚΛΙΜΑΚΑ».

zoi_rapti_3

«Η ανάπτυξη Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνησή μας δεν ξεχνά ποτέ την ακριτική Ελλάδα», ανέφερε μετά το πέρας των εγκαινίων η κ. Ράπτη.

Πρόσθεσε ότι η Μονάδα θα προσφέρει άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους κατοίκους του νησιού, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, μέσω της χρήσης διαδικτύου, από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

zoi_rapti_2

«Στο δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στο δρόμο μετά, είμαστε όλοι μαζί για να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τον ‘Ανθρωπο», κατέληξε η κ. Ράπτη.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου κ.κ. Χρυσόστομος Β, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Α. Στεφανής, ο δήμαρχος Σύμης Λ. Παπακαλοδούκας, οι βουλευτές Δωδεκανήσων Μ. Ιατρίδη, Β. Υψηλάντης, Ι. Παππάς και η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χ. Γιασιράνη.

Ειδήσεις σήμερα:Ρινικό εμβόλιο: Θετικές οι προκλινικές δοκιμές – Πώς «μπλοκάρει» τον κορωνοϊό στη μύτηΓώγος: Τα δεδομένα στη Βόρειο Ελλάδα είναι ανησυχητικάΠελαγία Καρπαθιωτάκη: «Συμφωνία προθύμων» με στόχο την Κίνα η AUKUS

Σχετικα αρθρα

Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωση του ηθοποιού

admin

Δεν θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

admin

Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

admin

Μαρινάκης: Άλλο ένα πυροτέχνημα μιας ανεύθυνης αντιπολίτευσης η συζήτηση για προανακριτική επιτροπή

admin

Βουλή – Παφίλης: Το ΚΚΕ πήρε την πρωτοβουλία συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, όταν οι υπόλοιποι ψάχνατε να βρείτε διέξοδο

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Δείτε live

admin

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

admin

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ μας οδηγήσατε εδώ γιατί υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ

admin

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

admin