Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη Γερμανία. Την προσεχή Κυριακή (26/9) οι πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες, με την Άνγκελα Μέρκελ να μην είναι υποψήφια για την καγκελαρία για πρώτη φορά.

Η διαδικασία αναμένεται να λάβει θρίλερ, καθώς οι περισσότεροι από τους μισούς (55%) θεωρούν πως τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα είναι ανοιχτά.

Προσπάθεια «εξαγοράς» των Πρασίνων από τους Χριστιανοδημοκράτες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Focus-Online», οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στους Πράσινους (Die Gruenen) το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποτραπεί μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και του Όλαφ Σολτς.

Μάλιστα, είναι πιθανό για το ανώτατο αξίωμα να προταθεί η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) Κάτριν Γκέρινγκ – Έκαρντ.

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) είναι πρόθυμο να υποστηρίξει την πολιτικό των Πράσινων προκειμένου να επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης «Τζαμάικα».

  • Διαβάστε επίσης: «Σφαγή» στο Βερολίνο – Επίθεση Σόιμπλε στη Μέρκελ, στο πλευρό της ο Ζέντερ

Η λεγόμενη συμμαχία «Τζαμάικα» που θα αποτελείτο από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να γίνει ο Άρμιν Λάσετ καγκελάριος, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Ο νυν Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, του οποίου η ιδιότητα ως μέλους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) έχει ανασταλεί προς το παρόν, προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη ενέργεια, δήλωσε πάντως στα τέλη Μαΐου ότι θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

-

-