Image default
Οικονομία

Κικίλιας – Έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού – Ποιες είναι οι προτεραιότητες

Για την προσπάθεια να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στη χώρα μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ σημείωσε ότι ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να είναι ως μια από τις προτεραιότητες.

«Η προσδοκία είναι, μετά τον πετυχημένο τουριστικά Σεπτέμβριο, να ανέβουμε σε υψηλά επίπεδα το φθινόπωρο, ίσως και έως τις αρχές του Νοέμβρη. Οι αναθεωρημένοι δείκτες για την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες», είπε ο υπουργός.

Για τη Βόρεια Εύβοια

Ερωτηθείς για την συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Μπένο σχετικά με την αποκατάσταση της βόρειας Εύβοιας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, στο σχέδιο για την οποία περιλαμβάνεται και η προσέλκυση τουριστών, τόνισε ότι ο Τουρισμός είναι «η αιχμή του δόρατος» για την ευημερία στην περιοχή και τους κατοίκους της. «Μαζί με τις οριζόντιες δράσεις από τις αρχές του 2022 αποφασίσαμε να στηρίξουμε περαιτέρω να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε βάση σε δευτερεύοντες προορισμούς. Τα τουριστικά προτερήματα της Εύβοιας είναι πολλά», είπε ακόμα.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Ο υπουργός επισήμανε ότι ένας από τους στόχους είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και ταυτόχρονα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθούν ο αγροτουρισμός, ο οινοτουρισμός, ο γαστροτουρισμός. «Να δώσουμε προτεραιότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε σχετικά.

Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως τόνισε, πρέπει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν. «Πρέπει να επιστρέψει πίσω το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα, στους πολίτες μας. Θέλουμε να προφυλάξουμε στο κομμάτι του υπερτουρισμού, τους πολύ διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς μας» είπε ακόμα.

Ο ίδιος εξήγησε το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κορεσμός συγκεκριμένων προορισμών, λέγοντας ότι οι λύσεις που αφορούν σε υποδομές, ύδρευση, οδικά δίκτυα επισπεύδονται προς υλοποίηση – ολοκλήρωση. «Θα δείτε πολλές συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών και τα αρμόδια υπουργεία», τόνισε.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο τουρισμός αποτελεί επαγγελματικό διέξοδο για τη νέα γενιά. «Χρειάζονται γνώση και εκπαίδευση ούτως ώστε να γίνουν βιώσιμες οι επενδύσεις στη χώρα μας. Κεντρική στόχευση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ποιοτικών, καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας και καλά καταρτισμένου προσωπικού», σημείωσε.

Σχετικα αρθρα

Αίγυπτος: Επικύρωσε τη συμφωνία με την Κύπρο για την αποφυγή διπλής φορολογίας

admin

Ο πληθωρισμός και οι αβεβαιότητες στις αγορές, οδηγούν στον χρυσό

admin

Τελευταία ευκαιρία για τα 100.000 ευρώ στις startups

admin

ΟΑΕΔ: Ξανά στο προσκήνιο οι καθαρίστριες

admin

Κορωνοϊός: 2.098 νέα κρούσματα, 30 θάνατοι, 365 σε ΜΕΘ

admin

Ώθηση στη βιομηχανία μαρμάρου μέσω της υπόγειας εξόρυξης στα κοιτάσματα του Βώλακα

admin

Ιταλία: Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις με την UniCredit για τη Monte dei Paschi

admin

Φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα – Ζημιές εκατομμυρίων σε τουρισμό, κίνδυνος για τραπεζικά δάνεια και εισοδήματα

admin

Νέες συνομιλίες της Κομισιόν με Βρετανία για τις άδειες στους Γάλλους αλιείς

admin

Ποια Παρασκευή θα είναι η «Black Friday»

admin

Το Brexit διατάραξε το εμπορικό ισοζύγιο Μεγ. Βρετανίας-Ε.Ε. σύμφωνα με νέα μελέτη

admin

Σαουδική Αραβία: Ο πετρελαϊκός κολοσσός Aramco δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050

admin