Image default
Επιχειρήσεις

WIND: Σε Έλληνες προμηθευτές το 93% των ετήσιων δαπανών

Συνεχής, με αυξητική τάση είναι η εμπιστοσύνη της WIND Ελλάς προς τους εγχώριους προμηθευτές, με το 93,4% των συνολικών δαπανών για το έτος 2020 που αντιστοιχεί σε 496 εκατ. €, να πηγαίνει σε 1.320 επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα.

Ανάμεσα στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει η WIND Ελλάς είναι και η συμβολή της στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας με ανάθεση προμηθειών σε ελληνικές εταιρείες ≥ 90% σε ετήσια βάση. Για να ικανοποιήσει τον στόχο αυτόν, η WIND έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με πάρα πολλές εγχώριες επιχειρήσεις, με έμφαση και στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Ειδικά για τις κατασκευαστικές/ εργολαβικές εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο της συνεχούς επέκτασης των δικτύων νέας γενιάς κινητής (4G, 5G) και σταθερής τηλεφωνίας (οπτικές ίνες), η WIND έχει ως προτεραιότητα να συνεργάζεται με εταιρείες της εκάστοτε περιοχής, όπου είναι εφικτό, ενώ για τις αγορές σε προωθητικά υλικά και εκτυπωτικές εργασίες χρησιμοποιούνται κατά κανόνα εγχώριες εταιρείες.

«Η γνώση, η τεχνολογία, η καινοτομία και οι υπηρεσίες που μας παρέχουν οι εγχώριοι προμηθευτές είναι πάντα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικές. Συνάπτουμε με τους προμηθευτές μας μακροχρόνιες συνεργασίες και αυξάνουμε συνεχώς τις συνέργειες με τοπικούς προμηθευτές και εργολάβους ώστε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», σχολιάζει ο Γιάννης Γαβαλάς, Διευθυντής Προμηθειών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας της WIND.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπόλοιπο ποσοστό των ετήσιων δαπανών (6,6%) που κατευθύνεται σε προμηθευτές του εξωτερικού, αφορά αγορές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για τα οποία δεν υπάρχει τοπική εκπροσώπηση της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η WIND Ελλάς αξιολογεί τους προμηθευτές σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συστημάτων διαχείρισης ISO 9001 και ISO 14001 και διενεργεί επιθεωρήσεις όταν κρίνεται σκόπιμο. Το 2020, βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών αξιολογηθήκαν οι 75 σημαντικότεροι προμηθευτές της εταιρείας. Οι 65 από αυτούς κρίθηκαν ότι ικανοποιούν πλήρως τα εταιρικά κριτήρια επίδοσης, για 9 περιπτώσεις κρίθηκε ότι απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ σε μια περίπτωση ο προμηθευτής κρίθηκε ακατάλληλος για συνεργασία.

Διαβάστε ακόμη:

Intrakat: Υπογραφή σύμβασης €24,4 εκατ. για Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων στην Αιγιάλεια

Ρόδος: Το σμαραγδένιο Nησί των Ιπποτών είναι υπέροχο όλο τον χρόνο (pic)

To τετ α τετ του Μπόρις Τζόνσον με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon – Τι συζήτησαν

Σχετικα αρθρα

Εγκαινιάστηκε από την Brown Hotels το Lighthouse Athens στο κέντρο της πόλης

admin

Πεταλάς (Fourlis): Πώς θα είναι τα καταστήματα μετά την πανδημία

admin

Denovo Hellas: Ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή μιας κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα

admin

Στον όμιλο Φάις το μερίδιο της Notos Com στην One Outlet

admin

H Cosmote TV πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Κύπελλο Ελλάδας

admin

1o Bluestarino Festival: Το πρώτο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στο Αιγαίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία

admin

Public: Προσφέρει υπολογιστές σε δημόσια σχολεία

admin

WIND Ελλάς – HR Awards: Διακρίθηκε στις κατηγορίες «Διαχείριση πανδημίας» και «Στρατηγική διαχείρισης αλλαγής»

admin

Νέα υπηρεσία incharge για φορτίσεις ηλεκτρικών ΙΧ από την nrg

admin

Υπολογιστές σε δημόσια σχολεία προσφέρουν τα Public

admin

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Διακρίθηκε στα HR Awards 2021

admin

FOURLIS: Τι «δείχνει» η έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής υπευθυνότητας 2020

admin