Image default
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Σε υψηλό δεκαετίας οι πωλήσεις στο εξάμηνο του 2021

Πλαίσιο: Σε υψηλό δεκαετίας οι πωλήσεις στο εξάμηνο του 2021

Αύξηση 34,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο το α’ εξάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 199,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έκαναν άλμα 331% στα 1,4 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 24,2% στα 6,6 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη κατά 281,5% στα 1,9 εκατ. ευρώ.

Η ταμειακή ρευστότητα διαμορφώθηκε στα 39,2 εκατ. ευρώ και η καθαρή ρευστότητα, αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού, στα 21,8 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 96 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα απo τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς. Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι μια απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει το Πλαίσιο σε αυτό που ονομάζουμε post-Covid οικονομία. Στην post-Covid οικονομία, ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει από κάθε κανάλι και να παραλαμβάνει γρήγορα και στο σημείο και στο χρόνο που τον βολεύει. Αυτές οι συγκυρίες φωτίζουν τον κόσμο της πληροφορικής και της τεχνολογίας που μας κρατάει συνδεδεμένους και καθιστούν τις υποδομές σε logistics, e-commerce και omnichannel πολύ ουσιαστικότερες από το μέγεθος του δικτύου. Στο timeline του Πλαισίου, η επένδυση σε logistics νέας γενιάς, σε e-commerce τεχνολογίες και σε omnichannel εμπειρίες ξεκινούν από πολύ νωρίς. Σε αυτό προστίθεται το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική μιας ομάδα τόσο δεμένης κι ικανής που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου.».

 • δεκαετία
 • εξάμηνο
 • Πλαίσιο
 • πωλήσεις

  Σχετικα αρθρα

  MLS: Χωρίς απαρτία η αυριανή Γ.Σ. των ομολογιούχων

  admin

  «Ηλιο με… δόντια» προβλέπουν οι επιχειρήσεις το 2022

  admin

  Ασφάλιση οχημάτων Tesla από τη Eurolife FFH

  admin

  Aegean: Παραγραφή μερίσματος χρήσης 2015 μετά τις 31 Δεκεμβρίου

  admin

  Βράβευση της Εθνικής Τράπεζας στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021

  admin

  Η Πωλίνα Σοφρώνη Marketing & Communications Manager στη Dentsu Greece

  admin

  Περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος (EPD) για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος της Lafarge Beton απέκτησε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

  admin

  Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne στην Public-MediaMarkt

  admin

  H Πωλίνα Σοφρώνη αναλαμβάνει Marketing & Communications Manager στην Dentsu Greece

  admin

  PwC Ελλάδας: Σύμπραξη με την επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας

  admin

  H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στην περιοχή του 1,36%

  admin

  Εθνική Τράπεζα: Βραβείο καλύτερης εταιρικής διακυβέρνησης από την Capital Finance International

  admin