Image default
Οικονομία

Αναβάλλονται τα σχέδια της British Airways για μια low cost μονάδα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ

Η British Airways διέκοψε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, προκαλώντας μια αναμέτρηση υψηλού επιπέδου με την ένωση των πιλότων της, η οποία δεν δέχθηκε τους νέους όρους συμβολαίου.

Η αεροπορική εταιρεία επέμεινε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού τμήματος για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων, παρόλο που θα παρέμενε ως BA, η ναυαρχίδα του ομίλου μεταφορέων IAG SA. Η νέα μονάδα, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, επρόκειτο να επαναφέρει τις λειτουργίες που τερματίστηκαν στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα προχωρήσει μόνο με λιγότερο δαπανηρά συμβόλαια.

«Μετά από πολλά χρόνια απώλειας χρημάτων για ευρωπαϊκές πτήσεις από το αεροδρόμιο, ήμασταν σαφείς ότι βγαίνοντας από την πανδημία, χρειαζόμασταν ένα σχέδιο για να κάνουμε το Gatwick κερδοφόρο και ανταγωνιστικό», ανέφερε η BA σε δήλωσή της την Πέμπτη. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα βρει εναλλακτικές χρήσεις για τις θέσεις απογείωσης και προσγείωσης.

Η στάση της BA ασκεί πίεση στην ένωση αφήνοντας περιθώρια για συμβιβασμούς ενόψει της λήξης των συμβολαίων του Σεπτεμβρίου του Σχεδίου Διατήρησης Εργασιών για τον Κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βοήθησε να πληρώσει για απολυμένο προσωπικό. Η ένωση πιλότων Balpa δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, υποδηλώνοντας ότι μια συμφωνία ήταν ακόμα δυνατή.

«Η Balpa δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με την British Airways για αναθεωρημένους όρους και προϋποθέσεις για τα κοντινά δρομολόγια του London Gatwick που ήταν αποδεκτά από τα μέλη μας», δήλωσε σε email ο Μάρτιν Τσαλκ Martin Chalk, αναπληρωτής γραμματέας της Ένωσης.

Προς το παρόν, η BA δήλωσε ότι θα αναστείλει τις περισσότερες πτήσεις μικρών αποστάσεων από το Gatwick και θα προσφέρει μόνο κάποιε εσωτερικές πτήσεις που τροφοδοτούν μεγαλύτερα ταξίδια από τον κόμβο. Από την αρχή της πανδημίας, ο αερομεταφορέας έχει επικεντρωθεί στην κύρια βάση του στο Λονδίνο Χίθροου, ενώ προσφέρει επίσης περιφερειακές πτήσεις από το Λονδίνο.

– - το -

Σχετικα αρθρα

Εμπλοκή με τις οφειλές στον ΕΦΚΑ και την ασφαλιστική ενημερότητα

admin

Κίνα:”Σφυρίζει” αδιάφορα για την Evergrande

admin

ΗΠΑ: Ποια είναι η κινεζική εταιρεία με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που μπαίνει στη «μαύρη» λίστα

admin

Β. Κικίλιας: Δικαιώνουν τη στρατηγική μας στην κρουαζιέρα οι υπερτριπλάσιες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη το 2022

admin

Αναστολή χρεώσεων ΥΚΩ και για αγροτικές επιχειρήσεις συνδεδεμένες στη Μέση Τάση

admin

Προβολή του ελληνικού θεματικού τουρισμού σε Βέλγιο και Ολλανδία

admin

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς: Οι 7 δράσεις του ΥΠΟΙΚ για την ενίσχυση της διαφάνειας

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα πληρωμή μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις;

admin

Evergrande: Σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» από τον Fitch

admin

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από αύριο

admin

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Η αλλαγή από αύριο 10 Δεκεμβρίου

admin

Ιταλία: Πρόστιμο 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon για κατάχρηση ηγετικής θέσης στην αγορά

admin