Image default
Οικονομία

Μπακογιάννης στο Monocle – «Η Αθήνα έχει αναγγενηθεί, παρά τις δυσκολίες»

Στην έναρξη του φετινού συνεδρίου «Quality of Life» του Monocle, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συνομίλησε με τον διευθυντή σύνταξης του μέσου Tyler Brûlé και τον αρχισυντάκτη του έντυπου περιοδικού Andrew Tuck σχετικά με τις προοπτικές της Αθήνας, η οποία στο πλαίσιο της εκδήλωσης επανασυστήνεται στο διεθνές κοινό «ως η πόλη των ευκαιριών», όπως τιτλοφορείται μάλιστα σημερινό editorial του περιοδικού.

«Η Αθηνά έχει αναγγενηθεί, παρά τις δυσκολίες. Είναι μια ανθεκτική πόλη, με 129 γειτονιές, με ποιότητα ζωής, με αίσθηση του ανήκειν και με ελπίδα, και θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν άνετα, θέλουν να νιώθουν ασφαλείς» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης περιγράφοντας μερικά από τα προτερήματα που βάζουν την Αθήνα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

«Εάν περπατήσετε στην πόλη, θα διαπιστώσετε πολύ γρήγορα ότι δεν είναι μόνο η Ακρόπολη. Είμαστε εξίσου περήφανοι για την μεγαλειώδη κληρονομιά μας, όσο και για την μοντέρνα ψυχή της Αθήνας. Είναι μια ζωντανή, δυναμική μητρόπολη και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους νέους ανθρώπους της, οι οποίοι πέρασαν την οικονομική κρίση, είναι ακόμα εδώ, αγωνίζονται, εργάζονται σκληρά και ονειρεύονται μια καλύτερη πόλη» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης μπροστά στους περίπου 130 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Οι δύο δημοσιογράφοι του Monocle υπενθύμισαν ότι η ποιότητα ζωής συνδέεται με τις στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει μια πόλη και ότι η Αθήνα είναι εξίσου γνωστή γι αυτό. Συνηγορώντας ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι πράγματι «αυτό είναι το μοναδικό DNA της Αθήνας», δηλαδή «να εργάζεσαι σκληρά αλλά και να διασκεδάζεις εξίσου. Να μπορείτε να αφήσετε τη μουσική να παίζει, να μπορείτε να κάτσετε έξω, να απολαύσετε τον καιρό».

Στο συνέδριο, που διαρκεί έως και τις 25 Σεπτεμβρίου με τη μορφή παρουσιάσεων αλλά και ξεναγήσεων στην πόλη, συμμετέχουν επαγγελματίες από τη δημοσιογραφία, την επιχειρηματικότητα, τη μόδα, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες.

Σχετικα αρθρα

Τζ. Στίγκλιτς: Να αρθεί το «φρένο χρέους»- Τι λέει για κατώτατο μισθό

admin

Ανεβάζουν «όροφο» οι τιμές στην οικοδομή

admin

Επενδυτικές ευκαιρίες στο επίκεντρο της συνάντησης Άδ. Γεωργιάδη με εκπροσώπους της Louis Vuitton

admin

ΔΟE: Μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη η επίδραση της πανδημίας στην απασχόληση

admin

«Φρέναρε» τον Σεπτέμβριο η αύξηση των καταθέσεων

admin

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν την Παρασκευή 29/10

admin

Κομισιόν: Αναθεώρηση των κανόνων για πιο ανθεκτικές σε κραδασμούς τράπεζες

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μέρισμα στο Δημόσιο για πρώτη φορά από το 2016

admin

Ρίχνει τον πήχη της ανάπτυξης η Γερμανία

admin

Deutsche Bank: Κερδοφορία για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο

admin

Daikin Ευρώπης: Πενταετές πλάνο επενδύσεων 840 εκατ. ευρώ

admin

Κορωνοϊός- Βρετανία: Τριετές πρόγραμμα δαπανών στοχεύει στην αναβάθμιση φτωχότερων περιοχών

admin