Image default
Οικονομία

Βρετανία: Καθησυχάζει η κυβέρνηση για το κλείσιμο πρατηρίων από BP και ExxonMobil

Πρατήρια καυσίμων που διαχειρίζονται η βρετανική BP και η αμερικανική ExxonMobil έκλεισαν στη Βρετανία λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα, που οφείλονται στα προβλήματα παράδοσης στη χώρα, τα οποία προκάλεσε η έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Ο κολοσσός των υδρογονανθράκωνBP ανέφερε σήμερα ότι ένας «μικρός αριθμός» πρατηρίων καυσίμων στη Βρετανία «έκλεισε προσωρινά λόγω των ελλείψεων αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ».

Σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος παραδέχεται πως «αντιμετωπίζει προβλήματα προμήθειας βενζίνης σε ορισμένα σημεία πωλήσεων στη Βρετανία», τα οποία προκαλούν «οι καθυστερήσεις παράδοσης, λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών στη Βρετανία».

Από την πλευρά του, ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil, ιδιοκτήτης των σταθμών Esso, ανέφερε πως ένας «μικρός αριθμός» από τα 200 πρατήριά του στα σούπερ μάρκετ Tesco βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα αυτό, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Αυτά τα προβλήματα προμήθειας οφείλονται κυρίως στην πανδημία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί φορτηγών, οι περισσότεροι ξένοι, να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης για τους νέους οδηγούς παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Παράλληλα, η άφιξη νέων οδηγών από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιπλέκεται από το Brexit, με τις διαδικασίες μετανάστευσης να είναι πλέον πιο περίπλοκες.

Η BP λέει πως εργάζεται για την επίλυση αυτών των δυσκολιών και δίνει «προτεραιότητα στα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητοδρόμους, στις μεγάλες οδικές αρτηρίες και στα σημεία με τη μεγαλύτερη ζήτηση».

Προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο πανικόβλητων αγορών στα πρατήρια βενζίνης, η βρετανική κυβέρνηση θέλει να καθησυχάσει τους καταναλωτές, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει «έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία» και καλώντας τους πολίτες να «αγοράζουν καύσιμα κανονικά».

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τομέας (εφοδιασμού) και λάβαμε μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οδηγών βαρέων οχημάτων, διευκολύνοντας τις διαδικασίες για τους νέους οδηγούς και αυξάνοντας τον αριθμό των εξετάσεων για άδειες οδήγησης», επισήμανε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

--

Σχετικα αρθρα

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 3 Απριλίου

admin

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023 – Πτώση στις αιτήσεις ανεργίας 

admin

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των ανατιμήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2024

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin