Image default
Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στη Χίο – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των υγειονομικών δομών

Διήμερη επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί από σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό.

Το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», όπου ενημερώθηκε από τη διοικήτρια Ελένη Κανταράκη, τους διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και από τους διευθυντές των Τομέων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και για τα έργα κτιριακής υποδομής που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. Επίσης, συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζόμενων με θέματα συζήτησης τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την ένταξη στα ΒΑΕ, τις συμβάσεις των επικουρικών κλπ.

Στη συνέχεια η κα Γκάγκα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Υγείας, Παντελή Βουρλή, με αντικείμενο την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

gaga1

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεση να συνεχίσει ο Δήμος να στηρίζει το Νοσοκομείο Χίου, όσον αφορά στην αγορά εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών. Η Αν. Υπουργός, αφού τον ευχαρίστησε, ζήτησε τη συνδρομή του για την παροχή κινήτρων σε νέους γιατρούς με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών δομών του νησιού.

gaga2

Το απόγευμα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ι.Σ. Χίου Γιάννη Μανάρα και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, που της κατέθεσαν προτάσεις συνεργασίας των ιδιωτών ιατρών με το Νοσοκομείο και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η κα Γκάγκα συναντήθηκε, επίσης, στη Μονή Μυρσινιδίου με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκο Βασιλάκη, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την καθοριστική συμβολή του στην εκστρατεία εμβολιασμού καθώς αλλά και για τις δωρεές του για την ενίσχυση της Κλινικής Covid του Νοσοκομείου Χίου.

gaga3

Τέλος, επισκέφθηκε δομές ΠΦΥ και συγκεκριμένατο Κέντρο Υγείας Πυργίου και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καρδαμύλων όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Αύριο, Σάββατο 25/9, θα μεταβεί στις Οινούσσες, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γεώργιο Δανιήλ και να επισκεφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Το απόγευμα θα παρακολουθήσει το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΠρονοσοκομειακήςΑντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) που διοργανώνει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την 2ηΥγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στην «αυτόχθονα ιθαγενή» ανεμβολίαστη υπάλληλο που ταμπουρώθηκε στα ΚΑΠΗ

Βορίδης: Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Μητσοτάκης: Το «Ελλάδα 2.0» καταρτίστηκε από Έλληνες για Έλληνες – Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους επενδυτές

Σχετικα αρθρα

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin

Βορίδης: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

admin

Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα «Δημοκράτες»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Βουλή: Τραμπισμός α αλ γκρέκα, αυτή τη φορά με επισπεύδοντα τον κ. Ανδρουλάκη

admin

ΝΔ: Η δήλωση Παππά για προσυνεννόηση επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

admin

Εμφύλιος στο «μέτωπο της δυσπιστίας»: Διορθωτική δήλωση Παππά μετά τον πολιτικό σάλο

admin

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin