Image default
Επιχειρήσεις

ΕΣΕΕ: Κατάρτιση για 7.000 εργαζόμενους σε ηλεκτρονικό εμπόριο και logistics

Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) η υποστήριξη 7.000 εργαζομένων που απασχολούνται στο εμπόριο ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε αυτό, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η δράση, συνολικής διάρκειας 18 μηνών, περιελάμβανε 6 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και στοχευμένα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 50 έως 120 ωρών, τόσο σε οριζόντιες όσο και σε επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στα θεματικά πεδία του ηλεκτρονικού επιχειρείν και των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε, κατόπιν εξετάσεων, βεβαίωση πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν, ως πρόσθετο εφόδιο για την διατήρηση της θέσης τους στην αγορά εργασίας ή και τη βελτίωση της επαγγελματικής προοπτικής τους.

Όπως σημειώνεται, οι τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου και της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελούν προτεραιότητες της στρατηγικής της ΕΣΕΕ για την ανάπτυξη του ελληνικού Εμπορίου. Στο πλαίσιο αυτό, η συνομοσπονδία υλοποιεί μια ευρεία δέσμη δράσεων με σκοπό την προσαρμογή των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ψηφιοποίηση και τον μετασχηματισμό της λειτουργίας τους, τάση η οποία επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας και των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κατά το διάστημα αυτό, τόσο το ηλεκτρονικό επιχειρείν, όσο και ο τομέας των logistics αναδείχθηκαν σε βασικά εργαλεία τροφοδοσίας της αγοράς, επιβίωσης των επιχειρήσεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας σε αυτές. Η επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών ανέδειξε την ανάγκη αφενός επενδύσεων από τις επιχειρήσεις σε νέες τεχνολογίες και σε υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας, αφετέρου προσανατολισμού του ανθρώπινου δυναμικού σε σύγχρονες και επίκαιρες ειδικότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη μη λειτουργία των δομών επαγγελματικής κατάρτισης λόγω της πανδημίας κατά το μεγαλύτερο διάστημα, το έργο υλοποιήθηκε χωρίς διακοπή, καθώς η ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΝΕΚ, υιοθέτησε πιστοποιημένες ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως παροχή των υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δράση με τίτλο «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων που απασχολούνται στο Εμπόριο ή επιθυμούν να απασχοληθούν σε αυτό, με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας», έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Διαβάστε ακόμη

«Κουρεμένα ενοίκια»: Απογοήτευση για όσους περίμεναν συμψηφισμούς με τον ΕΝΦΙΑ

Φωτορεπορτάζ: Το «Premiership» της Seanergy διαπλέει τη διώρυγα του Παναμά (pics)

Apivita: «Αντοχή» στον τζίρο, πλήγμα στα κέρδη από την πανδημία για τους Ισπανούς (pic)

 

Σχετικα αρθρα

Evangelos Marinakis: “We need to invest in green energy” – CPLP’s bond listed at the Athens Stock Exchange

admin

ΟΤΕ: Τελειώνει η προθεσμία είσπραξης του μερίσματος χρήσης 2015

admin

Attica Group: Το πρώτο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στο Αιγαίο!

admin

Η Glafka Capital ξεκινά το επενδυτικό κεφάλαιο Bluemoon Capital

admin

ΕΠΑνΕΚ: Εντάσσονται επιπλέον 1.544 επιχειρήσεις τουρισμού και 151 γυμναστήρια – παιδότοποι

admin

Με θετικές προσδοκίες το φινάλε της χρονιάς

admin

Coral: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ-Στις 11/11 η καταβολή των τόκων

admin

Εγκαινιάστηκε από την Brown Hotels το Lighthouse Athens στο κέντρο της πόλης

admin

Πεταλάς (Fourlis): Πώς θα είναι τα καταστήματα μετά την πανδημία

admin

Denovo Hellas: Ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή μιας κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα

admin

Στον όμιλο Φάις το μερίδιο της Notos Com στην One Outlet

admin

H Cosmote TV πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Κύπελλο Ελλάδας

admin