Image default
Editorials Πρώτο Θέμα

Ο Covid-19, το brain drain, οι “μπάτσοι” στην πόρτα και άλλες περιπέτειες…

Στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου ο Γιώργος ήταν το καλύτερο παιδί. Ψυχή της παρέας και καθώς η ευκατάστατη οικογένεια του δεν του χάλαγε ποτέ χατίρι τις περισσότερες φορές κερνούσε ότι απαιτούνταν για να εξελιχθούν οι εφηβικές μας βραδιές σε εξαιρετικά όμορφες αναμνήσεις.

Ήταν όμως και εξαιρετικός μαθητής, πολύ δυνατό μυαλό και το μέλλον προδιαγραφόταν ευοίωνο για τον Γιώργο. Εκείνα τα χρόνια πέρασαν και ο Γιώργος όπως αναμενόταν πέρασε στην Ιατρική Σχολή και ξεκίνησε την πορεία του με στόχο να γίνει ένας εξαιρετικός γιατρός  πράγμα  τελικά κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια  φοίτησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν ο Γιώργος έγινε όντως ένας από τους καλύτερους Έλληνες γιατρούς στον τομέα του δουλεύοντας τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο ιδιωτικό του ιατρείο εξαιρετικής αισθητικής σε κεντρικό οδικό άξονα των Αθηνών.

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που βασάνισε τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία ο Γιώργος όπως και αρκετοί άλλοι Έλληνες επιστήμονες πήρε το δρόμο της ξενιτιάς για κάποια  χώρα της κεντρικής Ευρώπης όπου ξανά έστησε τη ζωή του και τη δουλειά του με εξαιρετική επιτυχία.

Σήμερα πόσταρει στα social media το απαράμιλλης αισθητικής σπίτι του σε ευρωπαϊκό προάστιο με παρκαρισμένο απ΄έξω το απαράμιλλης αισθητικής διθέσιο αυτοκίνητο του ενω δεν έχει παραλείψει να ποστάρει και φωτογραφίες μαζί με την απαράμιλλης αισθητικής βορειοευρωπαία σύζυγό του. 

Με τους πλέον πρόχειρους υπολογισμούς που κάνει η υπόλοιπη παρέα όταν βλέπει τα post του το κόστος του σπιτιού και του αυτοκινήτου υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ, πολύ δηλαδή πάνω από το σπίτι και το αυτοκίνητό του καθενός από εμάς που παραμείναμε στην Ελλάδα.

Η ιστορία του Γιώργου είναι παράλληλη με πολλές άλλες ιστορίες Ελλήνων επιστημόνων που αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να ζήσουν μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Με επίσης πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος, δηλαδή όλοι εμείς για να γίνει ο Γιώργος ένας από τους καλύτερους γιατρούς στο τομέα του στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση φτάνει περίπου τις 500.000 ευρώ αν υπολογίσουμε 50.000 ευρώ το χρόνο επί 10 χρόνια που κάποιος χρειάζεται συνολικά για να γίνει γιατρός.

Πριν από λίγες μέρες γνωστό και μη εξαιρετέο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άλλη μία θρυλική δήλωση από αυτές που μας έχει συνηθίσει το συγκεκριμένο κόμμα λέγοντας ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κανονικά με μεικτό σύστημα και… όχι “μπάτσους” στην πόρτα.

 Αρχικά είναι πολύ αργά νομίζω το 2021 να σχολιάσουμε το πώς ένα δημόσιο πρόσωπο  αποκαλεί τους Έλληνες αστυνομικούς, “μπάτσους” δημοσίως και κανείς δεν αντιδρά, ακόμα και η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη. Νομίζω έχουμε χάσει εδώ και καιρό αυτό το τρένο…

Ας πάμε όμως στην ουσία του τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα μας. Ο Έλληνας φορολογούμενος δηλαδή όλοι εμείς, πληρώνει για μία δημόσια παιδεία που ελέγχουν οι κομματικοί μηχανισμοί όλων των αποχρώσεων και κομμάτων με τις γνωστές συνέπειες βανδαλισμών και ευτελισμού του διδακτικού έργου που όλοι μας βλέπουμε κατά καιρούς στους τηλεοπτικούς δέκτες μας. 

Ταυτόχρονα όταν αυτοί οι φοιτητές οταν αποφοιτήσουν  και ξεκινήσουν την οποιαδήποτε επαγγελματική τους σταδιοδρομία  δεν χρωστάνε τίποτα πίσω στο Ελληνικό Δημόσιο και έτσι μπορούν θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να απολαύσουν την υπέροχη ζωή που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή σε κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης ο Γιώργος… με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου  ενώ το γνωστό κόμμα του λαού θα φωνάζει συνεχώς για τους μπάτσους στην πόρτα του πανεπιστημίου,

Μήπως τελικά θα έπρεπε να υπάρχουν μπάτσοι στην πόρτα  καθε Ελληνικού Πανεπιστημίου και όταν ο κάθε Γιώργος θέλει να φύγει από την Ελλάδα να του δίνει ευγενικά το λογαριασμό;  

Το πόσο δηλαδή που οφείλει να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο εάν θέλει παρέχει τις επαγγελματικές του υπηρεσίες σε κάποια άλλη χωρά από αυτήν που πλήρωσε για να τον κάνει αυτό που είναι;

 Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

FED:Έρχεται το τέλος του φθηνού χρήματος τον Νοέμβριο

admin

‘Eλλειμμα ύψους 10.150 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 13.011 εκατ. ευρώ

admin

Το παιχνίδι της Ρωσίας με τους αγωγούς – Ένα σχέδιο 30 ετών

admin

Covid-19: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα εμβόλια

admin

NOVA : Άνθρακες ο θησαυρός… της ΕΟΝ

admin

Morgan Stanley: Υποβάθμισε τις ελληνικές μετοχές

admin

Ο ψυχρός πόλεμος 2.0 Κίνας – Η.Π.Α

admin

ΤτΕ: Οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους

admin

ALPHA BANK: Άνιση οικονομική μεγέθυνση και πληθωριστικός κίνδυνος

admin

Forbes: Οι ψηφιακοί νομάδες επιλέγουν την Ελλάδα

admin

Φέρει η ενεργειακή κρίση ρωσική υπογραφή;

admin

H “μαύρη” Δευτέρα των ομολόγων

admin