Image default
Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις από την NCH Capital – Συνάντηση Σάντη με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Επίσκεψη στα γραφεία της NCH Capital Cyprus και ξενάγηση στα σημεία των επερχόμενων αναπτύξεων, πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο μαζί με το επιτελείο της , κα Judith G. Garber.

Την πρέσβειρα και τη συνοδεία της υποδέχθηκε στα Γραφεία της NCH Capital – Cyprus,  o Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Βαλκανίων, Ελλάδας & Κύπρου, Ανδρέας Σάντης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, την ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες της NCH Capital Inc. και τα επενδυτικά της πλάνα στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ κα. Garber ξεναγήθηκε αρχικά στις τρείς υπό ανάπτυξη επενδύσεις της NCH Capital Cyprus στην περιοχή της Πύλας, που αφορούν μεικτό τουριστικό χωριό, ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της Λάρνακας, παρά την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, όπου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει η κατασκευή ενός boutique hotel 60 δωματίων.

Ο κ. Σάντης δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Με ιδιαίτερη χαρά, φιλοξενήσαμε την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κα. Judith G. Garber στα γραφεία αλλά και στα υπό ανάπτυξη έργα μας στην περιοχή. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσουμε την πρέσβειρα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της NCH Capital Inc. που διεξάγονται μέσω Κύπρου. Αναλύσαμε το σκεπτικό των επενδύσεων μας και τα οφέλη προς την τοπική κοινωνία, την οικονομία της Κύπρου γενικότερα, αλλά και τη σημασία τέτοιων  επενδύσεων στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ.  Αναφερθήκαμε επίσης σε θέματα τα οποία δημιουργούν καθυστερήσεις στη υλοποίηση των έργων και συζητήσαμε τρόπους με τους οποίους η Αμερικανική Πρεσβεία μπορεί να συμβάλει προς την επίλυση τους».

Η Πρέσβειρα με την σειρά της, αφού ευχαρίστησε το κ. Σάντη για την φιλοξενία και την ξενάγηση δήλωσε: «Oπως γνωρίζετε, έχω έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση περισσότερων αμερικανικών συναλλαγών και επενδύσεων στην Κύπρο. Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις με την NCH Capital, ένα σημαντικό θεσμικό επενδυτικό ταμείο των ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Η NCH Capital Inc. αποτελεί πρότυπου ξένου θεσμικού  επενδυτή στην χώρα καθώς χρηματοδοτεί δικά της έργα και επενδύει μακροπρόθεσμα. Η κάθοδος της NCH Capital είναι ένα success story για την Κύπρο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Κυπριακή κυβέρνηση για την προσέλκυση και άλλων ξένων θεσμικών επενδυτών».

Διαβάστε ακόμη:

Το σχέδιο που θα μεταμορφώσει τη ΔΕΗ: Επενδύσεις, εξαγορές, νέες δραστηριότητες

Οικογένεια Βαλιώτη: Από τις ΗΠΑ στη Λακωνία για επενδύσεις σε τουρισμό και αγροδιατροφή (pics)

Briq Properties: Έτοιμο στο τέλος του 2021 το πρώτο τμήμα του logistics park στον Ασπρόπυργο

Σχετικα αρθρα

Enterprise Greece: Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη έκθεση συστημάτων αμυντικού εξοπλισμού

admin

ΗΠΑ: Εννέα ελληνικές συμμετοχές σε έκθεση πολεμικής βιομηχανίας

admin

Φωτιά το φυσικό αέριο ως καύσιμο-γέφυρα στην πράσινη μετάβαση

admin

Elevate Greece: Πότε λήγει η παράταση στις αιτήσεις για στήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις

admin

Inditex: Αρχίζει να χρεώνει και τις χάρτινες σακούλες

admin

ElvalHalcor: Στις 5 Νοεμβρίου η ΓΣ για την έκδοση ομολογιακού

admin

Πλαίσιο: Στις 9/11 η ΓΣ για την επιστροφή κεφαλαίου €0,17/μετοχή

admin

Eldorado Gold: Το πλάνο για Ολυμπιάδα και Σκουριές – Σε αναστολή εργασιών το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών (pic)

admin

Ελληνικός Χρυσός: Ξεκινά το έργο στις Σκουριές

admin

Ελληνογερμανικό: Έκτη ισχυρότερη παρουσία η Ελλάδα στην 36η Anuga

admin

ΓΕΝΟΠ: Ξεκινά κινητοποιήσεις για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ

admin

Toyota: Μειώνει κατά 15% την παραγωγή τον Νοέμβριο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

admin