Image default
Επιχειρήσεις

Καρέλιας: Στα €561,8 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο α’ εξάμηνο 2021

Αύξηση στις οικονομικές επιδόσεις σημείωσε στο α’ εξάμηνο 2021 η καπνοβιομηχανία Καρέλιας.

Συγκεκριμένα:

  • Ο κύκλος εργασιών ανέβηκε από τα 515,4 στα 561,8 εκατ. ευρώ
  • Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 41,2 εκατ. σε σύγκριση με τα 32,2 εκατ. του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος
  • Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 556,9 εκατ. ευρώ
  • Το καθαρό ταμείο (διαθέσιμα συν μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές επενδύσεις μείον δάνεια) ξεπέρασε το 0,5 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 513 εκατ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του β’ εξαμήνου, η διοίκηση του Ομίλου αναφέρει:

«Αναφορικά με τις προοπτικές για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία κατά τους λοιπούς μήνες του έτους.

Η αργή αλλά σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής συμπεριφοράς στα προ πανδημίας επίπεδα, η σταδιακή αύξηση της ζήτησης σε κλάδους όπου κατά την διάρκεια της πανδημίας παρουσιάστηκε σημαντική υστέρηση (ταξιδιωτική λιανική) δημιουργούν βάσεις για συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αντιθέτως η συνεχής ανάπτυξη μεταλλάξεων εξουδετερώνει, κατά ένα βαθμό, την ανοσία που επιφέρει η συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος στις πλείστες χώρες.

Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πορεία των πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές του Ομίλου. Ειδικότερα στην ελληνική αγορά, η βελτιωμένη τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021, η μερική ανάκαμψη των πωλήσεων στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και η αύξηση των πωλήσεων των premium σημάτων της εταιρείας αναμένεται να συμβάλει θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα των επομένων μηνών.

Αντίστοιχη θετική πορεία εσόδων αναμένεται και από τις διεθνείς αγορές, κυρίως αυτή της Βουλγαρίας και των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών, όπου τα μερίδια της εταιρείας αναμένεται να συνεχίσουν να κινούνται θετικά. Ενισχυμένοι αναμένεται να συνεχιστούν οι όγκοι πωλήσεων στις αγορές της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής, ενώ η σταδιακή απελευθέρωση της ταξιδιωτικής κίνησης αναμένεται να βελτιώσει την πορεία των πωλήσεών μας στα σημεία ταξιδιωτικής λιανικής στις χώρες της Μέσης και Άπω Ανατολής.

Ταυτόχρονα όμως αναμένουμε να συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές κτήσης πρώτων υλών και η σημαντική αύξηση του κόστους μεταφορών από και προς τις χώρες του εξωτερικού, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την λειτουργική κερδοφορία μας. Η διατήρηση υψηλών αποθεμάτων στις πρώτες ύλες, αλλά και η προσεκτική μετακύληση των παραπάνω αυξήσεων στις εργοστασιακές τιμές πώλησης, όπου αυτό είναι εφικτό, εξακολουθούν να διασφαλίζουν τον περιορισμό των όποιων αρνητικών συνεπειών όπως και την αδιάκοπη λειτουργία της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προτεραιότητα της διοίκησης παραμένει η προάσπιση των μεριδίων της εταιρείας. Δεν αναμένεται βελτίωση στο θέμα των επιτοκίων καταθέσεων τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, ενώ οποιεσδήποτε προβλέψεις για την πορεία της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι, υπό το πρίσμα των σημερινών συνθηκών, ιδιαίτερα παρακινδυνευμένες».

Διαβάστε ακόμη

Τι αποκαλύπτουν τα αυτοκίνητα για το μέλλον μετά τις γερμανικές εκλογές

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street – Χάνει 350 μονάδες ο Nasdaq, 500 ο Dow

OPEC: Η αύξηση στη ζήτηση για πετρέλαιο θα παραμείνει μέχρι το 2035

 

Σχετικα αρθρα

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin