Image default
Ευρώπη

Οι «πράσινες πτήσεις» θα είναι σίγουρα ακριβότερες

Οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που αποσκοπούν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της αεροπορίας θα αυξήσουν το κόστος πτήσεων κατά περίπου 8% έως το 2050, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ κατέθεσε ένα πακέτο νόμων για την ενέργεια και το κλίμα τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές άνθρακα της ΕΕ μέχρι το τέλος της δεκαετίας πριν φτάσει στο μηδενικό αποτύπωμα έως το 2050.

Αρκετές από αυτές επικεντρώνονται στον τομέα των αερομεταφορών, όπως σχέδια για κατάργηση του αφορολόγητου καθεστώτος της κηροζίνης και σταδιακή κατάργηση δωρεάν αδειών CO2 για πτήσεις που καλύπτονται από την αγορά άνθρακα της ΕΕ και ευρύτερη χρήση βιοκαυσίμων.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει αντίκτυπος στην τιμή» από τις προτάσεις της ΕΕ για να πρασινίσει ο τομέας της αεροπορίας, δήλωσε ο Φιλίπ Κορνέλις, διευθυντής αεροπορίας στο τμήμα μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το EURACTIV την Τρίτη (28 Σεπτεμβρίου).

«Και αυτό συμβαίνει επειδή τα βιώσιμα καύσιμα συνεχίζουν να είναι πιο ακριβά από την κηροζίνη, μεταξύ δύο και πέντε φορές πιο ακριβά», είπε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Μέχρι τα μέσα του αιώνα, η Επιτροπή αναμένει αντίκτυπο 8% στην τιμή των εισιτηρίων από την εντολή του SAF, πρόσθεσε.

«Ωστόσο, βλέπουμε μεγάλη υποστήριξη στον κλάδο, η οποία είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Νομίζω ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες και οι επιβάτες είναι έτοιμοι να επωμιστούν αυτό το επιπλέον κόστος », πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Ντάνιελ Βιλέλα Ολιβέιρα, υπεύθυνος πολιτικής στο γερμανικό υπουργείο περιβάλλοντος, επιβεβαίωσε επίσης ότι η στροφή προς ανανεώσιμα καύσιμα όπως τα ηλεκτρικά καύσιμα θα κάνει τις πτήσεις πιο ακριβές, αλλά είπε ότι η αύξηση θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. «Οι τιμές θα αυξηθούν στην αεροπορία, αλλά για να επιτευχθεί κλιματική ουδετερότητα, αυτά τα μέτρα πρέπει να ληφθούν», είπε.

Η ΕΕ στοχεύει τις αεροπορικές εταιρείες στην αναμόρφωση της κλιματικής πολιτικής

Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χάσουν μια φορολογική απαλλαγή για τα καύσιμα των αεροσκαφών, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για το πετρέλαιο και να πληρώσουν μεγαλύτερο λογαριασμό για τις εκπομπές ρύπων, βάσει σημαντικών προτάσεων για να καταστεί η Ευρώπη η «πρώτη ηπειρωτική ουδέτερη κλιματική ήπειρος».

Ο Τόμας Ράινερτ, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας A4E, δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα τι επίδραση θα έχουν τα μέτρα στις τιμές των εισιτηρίων. «Τα βιοκαύσιμα είναι πιο ακριβά από την κηροζίνη. Θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σύνολο των επιχειρήσεων των αεροπορικών εταιρειών, στις λειτουργίες της. Μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων και στη συνδεσιμότητα εάν οι τιμές SAF δεν μειωθούν πολύ γρήγορα », είπε.

Προς το παρόν, τα βιοκαύσιμα αποτελούν λιγότερο από 1% του καυσίμου αεροσκαφών που χρησιμοποιείται στην ΕΕ, με την χαμηλή προσφορά να συμβάλλει στην υψηλή τιμή τους. Ωστόσο, αρκετοί παράγοντες καθορίζουν το κόστος μιας πτήσης πέραν της τιμής καυσίμου, είπε ο Ράινερτ.

Η επερχόμενη πρόταση της ΕΕ για το ReFuelEU, που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών στον τομέα των αερομεταφορών, θα εφαρμόσει μια κλιμακωτή εντολή ανάμειξης για τα καύσιμα πράσινων αεριωθούμενων αεροσκαφών, με το ποσοστό να αυξάνεται σε περίπου πέντε χρόνια, εκτιμά το EURACTIV.

Η Τσέλσι Μπαλντίνο, ερευνήτρια στο Διεθνές Συμβούλιο για τις καθαρές μεταφορές, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο αντίκτυπος στις τιμές θα μειωθεί έως το 2035 λόγω των μικρών ποσοτήτων βιοκαυσίμων που απαιτούνται βάσει της εντολής, αλλά ότι το μέτρο «πιθανότατα θα αυξήσει τις τιμές» μακροπρόθεσμα.

«Αυτό δείχνει απλώς πώς εδώ και πολύ καιρό ο τομέας των αερομεταφορών έχει εξαιρεθεί από το να αισθάνεται τις επιπτώσεις οποιασδήποτε πολιτικής. Έχουν λάβει εξαιρέσεις από το σύστημα εμπορίας εκπομπών και δεν υπάρχει φόρος στην κηροζίνη, οπότε είναι καλό που αρχίζουμε να ενσωματώνουμε τις τιμές του άνθρακα στον τομέα », είπε.

Σύμφωνα με την πρόταση της ReFuelEU Aviation, όλα τα αεροσκάφη που αναχωρούν από ένα αεροδρόμιο εντός της Ενωσης θα υποχρεωθούν να ανεφοδιαστούν με καύσιμο χρησιμοποιώντας μείγμα κηροζίνης και SAF.

Πριν από την πανδημία που επέφερε ραγδαία πτώση στις πτήσεις, οι εκπομπές από την αεροπορία αντιπροσώπευαν το 3,8% των συνολικών εκπομπών CO2 στην ΕΕ, καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μεταφοράς, δίπλα στις οδικές μεταφορές.

Σχετικα αρθρα

Πενταπλή δόση εμβολίου σε γυναίκα στο Λασίθι

admin

COVID19: Η ΕΕ διακόπτει την αεροπορική σύνδεση με νότια Αφρική λόγω της μετάλλαξης. Αυστηρά μέτρα και στην Ελλάδα

admin

Η ΕΕ πιστεύει πως έχει φτάσει η ώρα για τη δημιουργία ενιαίας κεφαλαιαγοράς

admin

Τουρκία: Πρώτη ακρόαση του Καβαλά μετά από διαμάχη με τους δυτικούς συμμάχους

admin

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη βιομετρική αναγνώριση προσώπου

admin

Η Γαλλία λέει όχι σε νέο lockdown, αλλά ενισχύει την εκστρατεία εμβολιασμού

admin

To Ευρωκοινοβούλιο ζητά από τις χώρες του Βίζεγκραντ να θέσουν εκτός νόμου την έμφυλη βία

admin

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσπίζει νέους κανόνες για την πολιτική διαφήμιση online

admin

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συντηρητικών-σοσιαλιστών της Ρουμανίας 

admin

Σχεδόν 50.000 παράτυπες διελεύσεις συνόρων από τα Δυτικά Βαλκάνια το 2021

admin

Πυρηνικός σταθμός Benel: Βούλγαρος ακροδεξιός ηγέτης απειλεί να στείλει τους αντιπάλους του σε στρατόπεδο εργασίας

admin

Νέα Γερμανική κυβέρνηση: Οι Πράσινοι «ρεαλιστές» νίκησαν τους αριστερούς

admin