Image default
Επιχειρήσεις Πρώτο Θέμα

Πλαίσιο Computers : Ένα ελληνικό success story

Παρά τη μετ’ εμποδίων λειτουργία των καταστημάτων επί μήνες, η Πλαίσιο έχει να επιδείξει σημαντική οικoνομική ανάπτυξη μαζί με κοινωνικό έργο

Αποδεικνύοντας την αξία του επιχειρηματικού της μοντέλου σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.B.Ε. κατόρθωσε να σημειώσει εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις βάσει των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου του 2021. Έτσι, σύμφωνα τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς καταγράφηκε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στα € 199,2 εκ. από € 148,6 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η ποσοστιαία μεταβολή είναι + 34,1%, ενώ, εάν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», η ποσοστιαία μεταβολή είναι +25,2%. Επιπλέον, η ανοδική πορεία της εταιρείας αποτυπώνεται και στην άνοδο του EBITDA στα €6,6 εκ. από €5,3 εκ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+24,2%) ενώ αντίστοιχα υψηλοί είναι και οι δείκτες ταμειακής και καθαρής ρευστότητα στα € 39,2 εκ και € 21,8 εκ. και ίδια κεφάλαια € 96,0 εκ. που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος δήλωσε σχετικά: «Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα από τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς. Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια.».

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν – και με το παραπάνω –  τον όρο του «ελληνικού success story» που έχει αποδοθεί στην Πλαίσιο Computers. Πού όμως αποδίδεται αυτή η επιτυχία και μάλιστα σε μια χρονιά που οι στρεβλώσεις στη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων ήταν πολλές; Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο, το μυστικό βρίσκεται στο σύνολο της δυναμικής που έχει αποκτήσει το Πλαίσιο στην post-Covid οικονομία. Σε μια εποχή που ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει εύκολα και να παραλαμβάνει γρήγορα όπου και όταν τον βολεύει, οι επενδύσεις της Πλαίσιο Computers σε logistics, e-commerce και omnichannel, που μάλιστα προηγήθηκαν της πανδημίας, αποδείχθηκαν σοφές. Αν σε αυτό προστεθεί και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου, τότε η απάντηση περί επιτυχίας δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Επειδή, ωστόσο, η Πλαίσιο έχει αποδείξει πως είναι και μια βαθιά ανθρωποκεντρική εταιρεία, αυτή τη δύσκολη χρονιά φρόντισε να μεγεθύνει και το  κοινωνικό της αποτύπωμα. Έτσι, στις πρόσφατες μεγάλης εμβέλειας πυρκαγιές, κι εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» της εταιρείας παρέδωσε περισσότερα  από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας. Ο πυλώνας της εκπαίδευσης, άλλωστε, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πεδίο ευαισθητοποίησης για την Πλαίσιο. Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η διαμόρφωση ομάδας αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots,  που βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η στήριξη της τηλεκπαίδευσης μέσω χορηγιών τεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και η συχνή υποστήριξη φορέων με σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η ένωση «Μαζί για το παιδί», το Ινστιτούτο Prolepsis, και το Ίδρυμα «Κάνε μια Ευχή».

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, τα αποτελέσματα που σημείωσε στο Α εξάμηνο 2021 η Πλαίσιο Computers δεν είναι μονάχα αναμενόμενα, αλλά και αυτά που της αξίζουν.

Σχετικα αρθρα

Σπύρος Κοκκόλης (ElvalHalcor): Ισχυρή ανάπτυξη και σταθερή στρατηγική με στόχο τις δυναμικές αγορές (pic)

admin

Μεγάλη επένδυση της Moderna στη Μελβούρνη – Εκατομμύρια εμβόλια θα παράγονται στο νέο της εργοστάσιο

admin

Έλον Μασκ: Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3.000.000 αυτοκίνητα (tweet)

admin

Aramco: Αύξηση 90% στα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού

admin

Γιάννης Καντώρος (Interamerican): Χρονιά προκλήσεων και αύξησης του κύκλου εργασιών

admin

Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Μείωση μη μισθολογικού κόστους σε εταιρείες και εργαζομένους που επενδύουν σε δεξιότητες

admin

Λιανός (Επιτροπή Ανταγωνισμού): Περισσότεροι από ποτέ οι έλεγχοι τα τελευταία 2 έτη

admin

ΤΖΟΚΕΡ: 6 εκατ. στο τζακ ποτ της Κυριακής 14/8 

admin

Από τη μεγάλη μετριοπάθεια στον μεγάλο στασιμοπληθωρισμό – N.Rubini

admin

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Επεκτείνει τις δραστηριότητες της METRO ΑΕΒΕ

admin

Riviera Tower: O υψηλότερος και πράσινος ουρανοξύστης της Μεσογείου

admin

ΠΣΕ: Νέα άνοδος 59,8% στις ελληνικές εξαγωγές τον Ιούνιο 2022 (πίνακες)

admin