Image default
Οικονομία

Η Σιγκαπούρη χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ρίχνει τη σελίδα της Singapore Airlines

Για μεγάλο μέρος της πανδημίας η Σιγκαπούρη τήρησε διστακτική πολιτική στα σύνορά της. Πλέον όμως απομακρύνεται  από την προσέγγιση Covid-Zero και ανοίγει τα σύνορά της σε πολλές χώρες, κίνηση την οποία στηρίζουν το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, καθώς πάνω από το 80% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο έναντι του νέου κορωνοϊού.

Έτσι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να επανεκκινήσει τα  ταξίδια χωρίς την προϋπόθεση παραμονής σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα, επέκτεινε το Σάββατο τη λίστα χωρών που επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς καραντίνα σε άλλα εννέα μέρη. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Δανία θα επιτρέπεται να εισέρχονται χωρίς καραντίνα από τις 19 Οκτωβρίου.

Οι ταξιδιώτες από τη Νότια Κορέα θα μπορούν να επισκέπτονται τη Σιγκαπούρη μέσω της λεγόμενης ταξιδιωτικής λωρίδας εμβολιασμένων, από τις 15 Νοεμβρίου. Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε παρόμοιες συμφωνίες με τη Γερμανία και το Μπρουνέι.

 Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα ξεσηκώνοντας ταξιδιωτικό ενθουσιασμό στη Σιγκαπούρη. Ενδεικτικό του ενθουσιασμού είναι ότι το Σαββατοκύριακο βρήκε προσωρινά εκτός λειτουργίας η σελίδα της Singapore Airlines, με τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας να σημειώνουν σημαντική αύξηση της ζήτησης για ταξίδια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας του ταξιδιωτικού πρακτορείου Chan Brothers Travel, Jeremiah Wong, τα αιτήματα στον ιστότοπο αυξήθηκαν πάνω από πέντε φορές συγκριτικά με το συνηθισμένο.

Η Νότια Κορέα και οι ευρωπαϊκές χώρες είναι από τους αγαπημένους προορισμούς, είπε χαρακτηρίζοντας «συντριπτική» τη ζήτησε. Όπως είπε, οι πολίτες «είναι πεινασμένοι για ταξίδια και ανυπομονούν πραγματικά για διακοπές στο εξωτερικό, και μερικοί από αυτούς μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό έχει καθυστερήσει πολύ».

Στο ίδιο πνεύμα και η Singapore Airlines, η οποία δήλωσε ότι έχει «πολύ υψηλή ζήτηση» για πτήσεις και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να απαντήσει στα ερωτήματα πελατών. Οι τιμές σε ορισμένα δρομολόγια  έχουν αυξηθεί, όπως δείχνει ο ιστότοπος του αερομεταφορέα. Οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως και 9,6% τη Δευτέρα, το μεγαλύτερο κέρδος στο 11μηνο.

«Ο ιστότοπός μας αντιμετώπισε προσωρινά τεχνικά προβλήματα για λίγα λεπτά στις 9 Οκτωβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας. «Οι πελάτες έχουν από τότε τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο της Singapore Airlines και να ελέγχουν τα δρομολόγια των πτήσεων μας και να κάνουν κράτηση πτήσεων», συνέχισε.

– - -

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin