Image default
Επιχειρήσεις

Eldorado Gold: Το πλάνο για Ολυμπιάδα και Σκουριές – Σε αναστολή εργασιών το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών (pic)

Την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων Μαύρες Πέτρες στο Στρατώνι λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής και ζημιών, ανακοίνωσε η Eldorado Gold. Πέρσι το μεταλλείο παρουσίασε ζημιές 76,5 εκ, ευρώ με έσοδα μόλις 38,2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας κ. Χρ. Μπαλάσκα, το μεταλλείο στο Στρατώνι έχει φθίνουσα πορεία αποθεμάτων και θα μπει σε καθεστώς συντήρησης. Η Eldorado ανέφερε έχει μεριμνήσει ώστε το προσωπικό που είναι 300 άτομα να μεταφερθεί σε Ολυμπιάδα και Σκουριές. Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα σχεδιασμό που εντάσσεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο που υπέγραψε η εταιρεία προ λίγων μηνών με το ελληνικό δημόσιο.

Η διοίκηση της εταιρείας επανέλαβε επίσης το στόχο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνικός Χρυσός, ο οποίος θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο και σε συνδυασμό με τραπεζική χρηματοδότηση θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Για να τεθεί σε παραγωγική δραστηριότητα το μεταλλείο στις Σκουριές θα χρειαστούν 800 εκ. ευρώ ενώ οι συνολικές επενδύσεις στην περιοχή της Χαλκιδικής έχουν υπολογιστεί σε 2 δις την επόμενη τετραετία με την δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας. Την ίδια περίοδο τα έσοδα του κράτους υπολογίζονται σε 314 εκ. ευρώ.

Σε συνέντευξη Τύπου, η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε ότι η καναδική εταιρεία θα παραμείνει ο πλειοψηφών μέτοχος και ο λειτουργός των μεταλλείων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η έναρξη των προκαταρκτικών έργων για τις Σκουριές με έργα ύψους 3 εκ. ευρώ.

Για την Ολυμπιάδα αναφέρθηκε ότι στόχος είναι η αύξηση της δυναμικότητας του μεταλλεύματος από 400.000 σήμερα σε πάνω από 600.000 και πρόσθετες επενδύσεις 304 εκ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας συσσωρευμένες ζημιές 13,2 εκ. εμφανίζει και αυτό το μεταλλείο ωστόσο θεωρείται ότι με τις πρόσθετες επενδύσεις που θα γίνουν, τον εκσυγχρονισμό του και την βελτιστοποίηση των μεθόδων θα μπορεί να είναι κερδοφόρο.

Για τις Σκουριές ένα έργο που έχει μείνει ημιτελές και υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω των αδειοδοτήσεων θα επενδυθούν 1,2 δισ. τα επόμενα χρόνια και θα δημιουργηθούν 1.400 νέες θέσεις εργασίας.

Στην περιοχή η Eldorado Gold θα εγκατασταθεί και ένα σύστημα τελμάτων και διαχείρισης υδάτων για την ξηρή απόθεση για το οποίο προβλέπεται να διατεθούν πόροι ύψους 130 εκ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Σε αυτή τη χώρα οι εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς… αλλά δεν βρίσκουν υπαλλήλους 

Alitalia: Τέλος στις πτήσεις για τη ναυαρχίδα των ιταλικών αερογραμμών – Νέα εποχή με την «Ita» 

doValue Greece: Στην κορυφή, με 32 δισ. υπό διαχείριση κεφάλαια μετά την ανάληψη του Frontier

Σχετικα αρθρα

Το νέο ΔΣ της Ideal Holdings

admin

ΕΥΔΑΠ: Στην έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου oι συμβάσεις με το Δημόσιο

admin

ΕΥΔΑΠ: Οι συμβάσεις με το Δημόσιο σε έκτακτη ΓΣ στις 24 Δεκεμβρίου

admin

Ideal: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Profile: Εξασκήθηκαν 110.355 δικαιώματα στο stock option plan

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα 10,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Στα 580 χιλ. ευρώ τα EBITDA στο τρίμηνο

admin

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Στα €1,27 εκατ. το EBITDA στο 9μηνο

admin

Χατζηδάκης (Beta ΑΧΕΠΕΥ): Δίχτυ προστασίας στις πιέσεις τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Μειωμένα EBITDA στο γ’ τρίμηνο

admin

Αφοί Κορδέλλου: Στα €7,5 εκατ. τα EBITDA στο εννεάμηνο

admin

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

admin