Image default
Επιχειρήσεις

Entersoft: Εκτίναξη επιδόσεων στο εννεάμηνο

Εκτίναξη των οικονομικών της επιδόσεων στο εννεάμηνο του 2021 σημείωσε η Entersoft, καθώς ο κύκλος εργασιών της ανέβηκε από τα 11,6 στα 17,4 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 4,3 στα 6,15 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη από τα 3,14 στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το θετικό καθαρό ταμείο της (Net Cash, διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων) στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στα 8,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο της χρήσης συνεχίστηκε η μεγάλη άνοδος του κύκλου εργασιών (από τα 3,58 στα 4,8 εκατ. ευρώ), αλλά όχι και η αντίστοιχη βελτίωση στα προ φόρων αποτελέσματα (+547 από +528 χιλ. ευρώ). Η εξέλιξη αυτή θεωρείται συγκυριακή (οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα) και δεν ανατρέπει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πολύ μεγάλη αύξηση επιδόσεων στο σύνολο της φετινής χρονιάς, με ρυθμό που προσεγγίζει ή και υπερβαίνει αυτόν του πρώτου εξαμήνου.  

Στα αξιοσημείωτα των οικονομικών της Entersoft είναι ότι περίπου το 60% των κερδών της εταιρείας προέρχεται από δουλειές που έχουν αναληφθεί σε προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας σαφείς προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών τα επόμενα χρόνια, σε ένα περιβάλλον όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να ψηφιοποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στα σχέδια της Entersoft παραμένουν οι εξαγορές μικρότερων εταιρειών του κλάδου και προς τούτο βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Entersoft συνεχίζει την ανάπτυξη των εσόδων της στο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Οπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση, σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 17,39 εκατ. ευρώ έναντι 11,61 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 50%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν και αυτά με τον ίδιο ρυθμό και ανήλθαν σε 4,71 εκατ. ευρώ, έναντι 3,15 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 50%.

Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων οφείλεται σε οργανική ανάπτυξη για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, ενώ οι πρόσφατες εξαγορές συνέβαλαν σε μικρότερο ποσοστό. Στο τρέχον εννεάμηνο έχουν για πρώτη φορά ενσωματωθεί και τα αποτελέσματα από τις εξαγορές της δραστηριότητας Plexis ERP από την εταιρεία Computer Life καθώς και τα έσοδα της Optimum, ενώ η Wedia έχει ενοποιηθεί μόνο για διάστημα έξι μηνών.

Τα ρευστά διαθέσιμα του Ομίλου συνέχισαν να αυξάνονται και διαμορφώθηκαν στο τέλος του εννιαμήνου σε περίπου 10,54 εκατ. ευρώ (8,12 εκατ. ευρώ καθαρά χρηματικά διαθέσιμα, μετά την αφαίρεση 2,42 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμου δανεισμού).

Η εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για έντονη αναπτυξιακή πορεία συνδυάζοντας νέες εξαγορές και οργανική ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζει δυναμική είσοδο σε νέες αγορές με επενδύσεις σε προϊόντα που πρόσφατα αποφάσισε η Διοίκησή της. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει επενδύσεις, μέσω της θυγατρικής Wedia, σε νέα προϊόντα για Business to Business eCommerce αλλά και για απαιτητικά Business to Consumer (B2C eShops) σε συνδυασμό με τα Backoffice CRM και Analytics προϊόντα της Entersoft. Ταυτόχρονα η Entersoft επενδύει σε νέο προϊόν για τη Διαχείριση Προσωπικού, Ωρομέτρηση και Μισθοδοσία και ετοιμάζει την είσοδό της στην ανερχόμενη αυτή αγορά.

Σχετικα αρθρα

ΛΑΡΚΟ: Ξανά στο εδώλιο η υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων για την ελληνική βιομηχανία νικελίου

admin

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: Οι 3 κύριες αλλαγές και τα κίνητρα που προσφέρει στις ιδιωτικές επενδύσεις

admin

Nέο πωλητήριο με χαμηλότερη τιμή στις αποθήκες της Notos Com στο Κρυονέρι

admin

Νέος κύκλος ανακατατάξεων στο οργανωμένο λιανεμπόριο

admin

Netflix: Αυξάνει τη συνδρομή – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

admin

Xειμερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας

admin

Μικρότερα μπόνους στα στελέχη εισηγμένων εταιρειών (πίνακες)

admin

AEGEAN: Γιατί ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη Βηρυττό

admin

Μινέττα Ασφαλιστική: Ισχυρή αντασφαλιστική κάλυψη και για το 2022

admin

Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη για τις επιχειρήσεις τα νέα μέτρα, αλλά με αρκετά μειονεκτήματα

admin

Αποκάλυψη: Έρχεται μεγάλη μονάδα κατασκευής για οχήματα στην Ελλάδα

admin

Καραμολέγκος: Στο 94,31% το ποσοστό της Εμ. Καρ. Μονοπρόσωπη

admin