Image default
Οικονομία

IKEA: Αναμένει ελλείψεις έως τα μέσα του 2022

Να παραμείνουν μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους οι ελλείψεις, λόγω της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα, αναμένει η IKEA.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να βγάλουμε προϊόντα από την Κίνα, όπου υπήρχε πολύ περιορισμένη χωρητικότητα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Inter IKEA (του παγκόσμιου franchiser για τη σουηδική εταιρεία), Jon Abrahamsson Ring.

Οι ελλείψεις στα εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς και τα μπλοκαρισμένα λιμάνια έχουν προκαλέσει προβλήματα  στα logistics στο λιανεμπόριο παγκοσμίως.

Εταιρείες όπως η Hennes & Mauritz AB και  το ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου Asos, έχουν ήδη προειδοποιήσει για βραδύτερη αύξηση των πωλήσεων και υψηλότερο κόστος, λόγω των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η IKEA έπρεπε να δώσει προτεραιότητα και να εστιάσει στην προσφορά των πιο δημοφιλών προϊόντων της, δήλωσε ο Abrahamsson Ring, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πως η σουηδική εταιρεία θα ξεφύγει από τη γενική κρίση  κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Η περίοδος αυτή θα διαρκέσει ως τον επόμενο Αύγουστο, εκτίμησε. «Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την υποδομή εφοδιασμού», είπε χαρακτηριστικά.

Η Inter IKEA είχε ρεκόρ πωλήσεων το προηγούμενο οικονομικό έτος, ανακάμπτοντας από την πρώτη της πτώση τους προηγούμενους 12 μήνες, όταν η πανδημία έκλεισε τα καταστήματα. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 41,9 δισεκατομμύρια ευρώ , ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Η φιλοσοφία της εταιρείας Κάν’ το μόνος σου (Do it yourself) έχει επωφεληθεί καθώς οι καταναλωτές που εργάζονται από το σπίτι ανακαινίζουν το χώρο τους.

Η άνοδος των τιμών για τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες που παρατηρήθηκε τους τελευταίους έξι μήνες οδήγησε σε αυξημένο κόστος, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να απορροφήσει και όχι να περάσει στους πελάτες της.

«Θέλουμε να κάνουμε την IKEA ακόμη πιο προσιτή», δήλωσε ο Abrahamsson Ring, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων από προϊόντα χαμηλότερης τιμής.

Η IKEA έχει επίσης λάβει άλλα μέτρα για να μεταφέρει προϊόντα στα καταστήματά της, όπως η ίδια η ενοικίαση εμπορευματοκιβωτίων και η εξεύρεση εναλλακτικών διαδρομών στα τρένα.

– - -

Σχετικα αρθρα

Διαβάστε αύριο στη «Ν»

admin

Αδ. Γεωργιάδης: Ο νέος Αναπτυξιακός ευνοεί εξαιρετικά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις

admin

Airbus και Boeing απειλούνται εξ ανατολών

admin

Κορωνοχρέη: Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση των 36 και 72 δόσεων

admin

Κορωνοχρέη: Ποιοι εντάσσονται στη ρύθμιση των 36 και 72 δόσεων – Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης

admin

Φορολοταρία: Νέα ανακοίνωση για δώρα έως 100.000 ευρώ

admin

Χρ. Σταϊκούρας: «Να είμαστε σοβαροί. Μείωση του ΦΠΑ μόνο στο ψωμί κοστίζει 140 εκατ. τον χρόνο»

admin

«Αγώνας» της Μολδαβίας να ξεπληρώσει την Gazprom για να μην «κοπεί» το φυσικό αέριο

admin

Εκατομμυριούχοι εναντίον …δισεκατομμυριούχων

admin

Παράταση αιτήσεων στο arogi.gov.gr για τους σεισμόπληκτους σε Σάμο και Θεσσαλία

admin

Άνω των προσδοκιών τα κέρδη της Morgan Stanley στο δ’ τρίμηνο του 2021

admin