Image default
Πολιτική

Έκανε κίνηση ο Γιώργος Παπανδρέου: Μιλάει με τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Μεσολαβητικές επαφές ξεκίνησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ήδη επικοινώνησε με τους υποψηφίους ενώ προγραμματίζονται οι συναντήσεις τους. Αύριο Κυριακή θα συναντήσει τον Παύλο Χρηστίδη στην βουλή στις 11:45.  Νωρίς το βράδυ συναντήθηκε με τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, το περιεχόμενο της συζήτησης τους παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.  Σύμφωνα - το περιβάλλον της προέδρου, ο Γιώργος. Παπανδρέου είχε ενημερώσει με γραπτό μήνυμα της, Φώφη Γεννηματά για την πρωτοβουλία του.

Σε δημόσια παρέμβαση του ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνει ότι «η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».


 


Σε αυτήν την προσπάθεια καταλήγει, «έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές. Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».


Ολόκληρη η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου: 

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Το παρασκήνιο των αποφάσεων του  πρώην πρωθυπουργού: 

Έχει πάρει τις αποφάσεις του τόνιζαν από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο thetimes|-.gr.   Ο ίδιος, δεν ανοίγει τα χαρτιά του παρά μόνο σε λίγους και απολύτως έμπιστους συνομιλητές του. Οι οποίοι σε επίμονες ερωτήσεις απαντούν λακωνικά, «όλα στην ώρα τους» και επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση, χωρίς όμως να διευκρινίζουν πότε και το περιεχόμενο της. 

Όλες αυτές τις μέρες ο πρώην πρωθυπουργός, δέχεται σκληρές πιέσεις από το περιβάλλον του για να «κατέβει» στην κούρσα της ηγεσίας και να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης. Στις συζητήσεις που γίνονται παρασκηνιακά, επιμένουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει αυτό μετά την αποχώρηση, για λόγους υγείας, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής από την μάχη της ηγεσίας.

Οι δύο τους άλλωστε είχαν την Τετάρτη κατ’ ιδίαν συνάντηση στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά. Παρότι δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε,   πηγές αναφέρουν ότι συζήτησαν μόνο για την υγεία της προέδρου. 

Όπως διαμήνυαν στενοί συνεργάτες του μιλώντας στο thetimes|-.gr «αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ενότητα της παράταξης, να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην εκτραπεί η κατάσταση». Κάτι που όπως επισημαίνουν, φοβούνται ότι είναι κοντά.

Σχετικα αρθρα

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών – Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

admin

Live: Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας – Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

admin

Νίκος Παππάς μετά τη θύελλα: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας

admin

Κασσελάκης για Τέμπη: «Η συγκάλυψη ενός εγκλήματος» – Νέο βίντεο με «πυρά» κατά Μητσοτάκη

admin

Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα

admin

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin

Βορίδης: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας

admin

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

admin

Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα «Δημοκράτες»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Βουλή: Τραμπισμός α αλ γκρέκα, αυτή τη φορά με επισπεύδοντα τον κ. Ανδρουλάκη

admin